Cena hejtmana Pardubického kraje: Známe vítěze

Maratonem pokračovaly soutěže spřežení na pardubickém dostihovém závodišti. Šlo o druhou disciplínu v rámci třídenních závodů Ceny hejtmana Pardubického kraje – kvalifikace na MČR. Za krásného počasí se bylo na co dívat. Na trase bylo připraveno pět překážek včetně dvou vodních.

Aktualizace 8. 7. 16 HOD: Soutěže spřežení mají své vítěze

Po třídenním klání skončily na  pardubickém dostihovém závodišti soutěže spřežení „Cena hejtmana Pardubického kraje“. V této kvalifikaci na Mistrovství České republiky soutěžilo celkem 36 účastníků v kategoriích jednospřeží, dvojspřeží pony, dvojspřeží a čtyřspřeží.

Program byl zahájen v pátek 6. července drezurními zkouškami, kdy bylo úkolem soutěžících bezchybně předvést předepsanou drezurní úlohu. V sobotu následoval atraktivní maratón s pěti terénními překážkami včetně dvou vodních úseků. Vše ukončily nedělní parkury, kdy jezdci se svými spřeženími musí absolvovat předepsanou trať v co nejrychlejším čase a pokud možno bezchybně. Překážky jsou tvořeny dvěma kužely, na jejichž vrcholcích jsou umístěny míčky.

V kategorii dvojspřeží pony už v pátek předvedla svou roli favoritky Monika Pospíšilová z Jezdeckého klubu Boharyně, která zvítězila nejen v drezuře, ale také v parkuru. Pouze v terénních zkouškách ji předběhli v celkovém pořadí druhý Jakub Prášek z Jezdeckého klubu Prášek Košťálov o.s. a v celkovém pořadí třetí Maxmilián Baierl ml. z TJ Equus Kinsky.

Nejobsazenější kategorií byla jednospřeží. Po dvou dnech vedoucí Jan Exnar z Jezdeckého klubu Hřebčín Favory bohužel pokazil parkur a v celkovém hodnocení skončil na druhém místě. První příčku získala vítězka parkuru Alena Brixová z Jezdeckého klubu Sobotka. Třetí se v celkovém pořadí v této kategorii umístil Michal Kořínek, také z Jezdeckého klubu Sobotka.

V kategorii dvojspřeží po druhém dnu soutěže byl na průběžném prvním místě Ladislav Jirgala z Jezdeckého klubu Hubička Telnice, který předvedl také nejlepší parkur a potvrdil tím své celkové vítězství v soutěži. Na celkovém druhém místě se umístil Jaroslav Kohout z JS Denisa Bratronice (v parkuru obsadil třetí místo) a třetí příčka v celkovém pořadí patří Václavu Coufalíkovi z Jezdeckého klubu Coufalík, který se na tuto pozici „posunul“ z průběžného čtvrtého místa díky druhému nejlepšímu parkuru dne.

V poslední kategorii čtyřspřeží o první místo bojovala dvě spřežení. Zdeněk Jirásek z Jezdeckého klubu Robousy zajel nejen nejlepší parkur, ale také všechny předchozí soutěže a jednoznačně zvítězil. Porazil Jana Jelínka z Jezdeckého klubu stáj Accos.

Kompletní výsledky jsou k dispozici na www.pardubice-racecourse.cz.

Původní článek:

V nejobsazenější kategorii jednospřeží si nejlépe vedl Daniel Bejr z TJ Krakonoš Trutnov se svým koněm LIBERO 8, následovali je Michal Kořínek z Jezdeckého klubu Sobotka s koněm NUGET 2 a Pavel Drbohlav z Jezdeckého klubu Pamela Bylany s koněm RADAN 3.

Mezi šesti soutěžícími v kategorii dvojspřeží pony si nejlépe vedli Jakub Prášek z Jezdeckého klubu Prášek Košťálov o.s. se svými svěřenci CONVERSANO IX-3 a NEAPOLITANO WERA, druzí v maratónu skončili Maxmilián Baierl ml. z TJ Equus Kinsky s koňmi LADY 29 a MADONA 4, třetí místo prozatím drží Monika Pospíšilová z Jezdeckého klubu Boharyně s dvojicí LINDA 25 a SIBELA.

Ve dvojspřeží svou suverenitu potvrdil Ladislav Jirgala z Jezdeckého klubu Hubička Telnice, který po páteční drezuře vyhrál i sobotní maratón, a to v zápřahu s KOLET, ČESTR (ANTONIO 2). Trať maratónu jako druzí nejlepší absolvovali Jakub Hlávka z Národního hřebčína Kladruby nad Labem s koňmi FAVORITY ALTA XXI-30 CAMBRIDGE a FAVORY ALBUZA XXVI. Třetí v této disciplíně skončili Václav Coufalík z Jezdeckého klubu Coufalík s duem ODETA 2 a GRACIE 6.

V kategorii čtyřspřeží startovali dva účastníci. Lepším byl Zdeněk Jirásek z Jezdeckého klubu Robousy se čtyřkou NERO 10, NICK 2, ROUSMERY a LUMP. Poměrně vysokým rozdílem porazil Jana Jelínka z Jezdeckého klubu Stáj Accos v zápřahu s LIN 3, RED ROYAL/FURIOSO, LEJLA a LEON 20.

Dnes soutěž vrcholí parkurem a už odpoledne budou známy celkové výsledky a jména startujících, kteří se kvalifikovali na mistrovství České republiky. Parkury odstartovaly v 11 hod., slavnostní dekorovací ceremoniál se uskuteční v odpoledních hodinách.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.