Cena města Pardubic: klasické i terénní parkury

Kolbiště na závodišti v Pardubicích ožije v neděli 13. května parkurovými závody – Cenou města Pardubic. Připraveny jsou skokové soutěže i terénní parkury. Začíná se už v 9:00 hod.

Aktualizace 15. 5. 12 HOD: Parkurové závody - Cena města Pardubice - jsou za námi. Celkem 126 koní startovalo v šesti soutěžích různých obtížností, včetně novinky letošních závodů - terénního parkuru stupně ZL.

Ve skokové soutěži HOBBY ZM - Cena společnosti DIBAQ, výrobce krmiva FITMIN - startovalo 12 koní. Vítězství patřilo Janě Kuklové v sedle LANCELOTA 14 ze Stáje Kukla - Šerpan, druzí se umístili Tereza Vlášková a ROSEMARY 2 ze stáje Hřebčín Kubiště a třetí Petr Janeček a SAHARA 1 ze stáje Slavoj Pardubice SK.

Skoková soutěž stupně Z - Cena společnosti MAURICIO - byla obsazena 33 startujícími. Na prvním místě se umístila Sára Kalivodová s koněm LADY JANE z JK JS ARS České Budějovice, druzí skončili Miroslav Tomáš a DARYL 1 ze stále SK Fagone os. a třetí opět Sára Kalivodová, tentokrát s koněm DORIS-SVRŽNO taktéž ze stáje JK JS ARS České Budějovice.

Nejobsazenější soutěží byla skoková soutěž stupně ZL - Cena společnosti DIBAQ, výrobce společnosti FITMIN. Startovalo v ní osmatřicet koní. Nejúspěšnější byla Eliška Jandová na koni VELES ze Stáje Dvořák Barchov. Druhá se umístila Veronika Špačková s CARMEN 12 z JK Černožice. Třetí příčka patří Sáře Kalivodové, opět s LADY JANE, z JK JS ARS České Budějovice.

Novinkou letošní soutěže byl terénní parkur stupně ZL - Cena společnosti DIBAQ, výrobce krmiva FITMIN. Do soutěže sice nastoupilo pouze 7 koní, ale ohlasy byly velké. Divácky atraktivní soutěž ovládla Jana Pecháčková z SC Speranza, která se svými koňmi ESKAMOTÉREM a RAYMONDEM skončila na 2., resp. 3 místem. Vítězkou je Eva Konstantinovová s koněm CIRDA ze JK Milan Beneš Koclířov. "Mrzí mě, že jsme na posledním skoku udělali s Eskamotérem chybičku, protože náš čas byl nejrychlejší. Ale jsem spokojená. Dráha byla velmi zajímavá a dobře připravená. Terénní parkur je určitým oživením soutěže pro diváky i pro nás jezdce a doufám, že těchto soutěží bude do budoucna více," řekla po závodu Jana Pecháčková.

Společnost DIBAQ, výrobce krmiv FITMIN, byla partnerem také skokové soutěže stupně L*, ve které startovalo 23 účastníků. Vítězství získali Rudolf Doležal a LARA CROFT ze JK Hřebčín Suchá, Doležal byl zároveň třetí s koněm TAVETA-HS. Druhé místo patří Stanislavě Kopecké a JAQUELINE z JO Stáj Dvořák-Čistá.

Poslední soutěží dne byla samotná Cena města Pardubice, skoková soutěž stupně S*. Nastoupilo do ní 13 koní. První místo získal Lukáš Sojka s koněm DUMOL z JS Hippo Topol. Druhé a třetí místo vybojoval Rudlof Doležal z JK Hřebčín Suchá - nejprve na koni TAVETA-HS, poté s koněm LARA CROFT.

Původní článek:

Pořadatelem Ceny města Pardubice je Dostihový spolek Pardubice, který připravil hned šest soutěží. Tradiční skokové soutěže doplní letošní novinka v podobě terénního parkuru. Na programu jsou kategorie „Hobby ZM“ a dále kategorie Z, ZL, L* a S*, tedy od základní (90 cm výšky) až po střední náročnost (130 cm výšky). Terénní parkur je stupněm obtížnosti ZL (základní lehké – 110 cm výšky).

Cena města Pardubic je skokovou soutěží stupně S* pro koně i jezdce bez omezení. Na programu závodů je zařazena na úplný závěr.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.