Červen plný mezinárodních jezdeckých závodů

Během června se na našem území uskuteční hned čtvery mezinárodní závody, a to CVI ve Frenštátu pod Radhoštěm, CIC a CDI v Brně na Panské líše a také CSI v Olomouci. Dále pokračují seriály Český skokový i drezurní pohár či Zlatá podkova.

Vidět jezdkyni roku Zuzana Zelinkovou či jejího reprezentačního kolegu Ondřeje Zváru budou mít všichni přítomní na CSI3*-W v Olomouci ve dnech 11. – 16. června. Během závodů se uskuteční nejen kvalifikace na mistrovství Evropy juniorů i seniorů či olympijské hry, ale také tam budou jezdci sbírat body do Světového poháru. Z české reprezentace nebude chybět ani úřadující mistr České republiky Jiří Hruška a Aristo Z a mnoho dalších či účastník Poháru národů v Celje Jiří Papoušek. Veškeré informace najdete na www.csi-olomouc.cz.

O týden dříve probíhají mezinárodní voltižní závody CVI3* ve Frenštátu pod Radhoštěm, kde se představí vedle mnoha účastníků mezi dětmi a juniory také momentálně nejlepší český reprezentant Lukáš Klouda. Podrobnosti jsou na stránkách pořadatele http://cvi.tjslovan.cz. Ve stejném termínu 5. až 7. června se konají také mezinárodní závody ve všestrannosti CCI1*, a to v Brně na Panské líše.  Tam jsou nahlášeny především juniorské adeptky na letošní mistrovství Evropy. V tomto brněnském areálu se dále konají soutěže Světového poháru v drezuře při CDI3* a CDI-W. Jejich termín je od 19. do 21. června. Pro další informace klikněte na www.panskalicha.cz. 

Dvě zastávky má v červnu Český skokový pohár, a to v Litomyšli (4. – 7. 6.) a Frenštátu pod Radhoštěm (19. – 21. 6.). Stejně tak dvakrát budou sbírat body drezurní jezdci, a to v Brně (13. – 14. 6.) a v Nebanicích (27. – 28. 6.). Soutěže Zlaté podkovy se konají ve všestrannosti v Brně (5. – 7. 6.) a Lošticích (20. – 21. 6). Soutěže spřežení pokračují v Mikulově (26. – 28. 6.).

Do zahraničí se jezdci nejčastěji chystají opět v disciplíně skoky. Na CSIO5* do polských Sopot se vypravili první červnový víkend Aleš Opatrný a Ondřej Zvára. Aleš Opatrný zamíří v polovině měsíce také na CSI4* do Poznaně. Pro mladší věkové kategorie bude důležitým výjezdem CSIOCh a CSIOY v Hagenu. V drezuře se Češi představí v úvodu června na CDI4* v Achleitenu a CDI3* v italském Arezzu. Těšit se můžeme na výkony úřadujícího mistra České republiky Fabrizia Sigismondiho či loni nejlepší mladou jezdkyni Sofii Brodovou. Do Itálie se vypravila Hana Vašáryová. Ve všestrannosti jsou Češi zapsaní na závody do Kreuthu a koncem měsíce nebudou chybět na CIC Strzegom, kde se ve dnech 25. – 28. června zároveň koná kolo Světového poháru. Pro většinu juniorek to bude poslední šance se kvalifikovat při CCI1* na mistrovství Evropy. Výjezdy v dalších třech neolympijských disciplínách budou ve spřežení na CAI Altenfelden a Lähden. Ve voltiži se vedle domácích závodů vydají voltižní jezdci také na CVI do Pezinoku. Ve vytrvalosti se Petr Jadlovský chystá na CEI3* do Ermela. Další zprávy o jezdeckém sportu hledejte na adrese www.cjf.cz.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.