Červnové parkury v areálu Dvůr Nové Zámky

V červnu jste se mohli zúčastnit dvoudenních skokových závodů v areálu Dvůr Nové Zámky u Litovle, které se konaly ve dnech 28. a 29. 6. 2014. V sobotu byly na programu skokové soutěže obtížnosti ZM – L**. V soutěži dne L** zvítězila jezdkyně Lenka Kočí s koněm Sambocco i2M, startující za Jezdecký klub Minx Equestrian Team. Druhá a třetí příčka patřila domácím jezdcům Leoně Samsonové s koněm Isar a Haně Dostálové s klisnou Renaissance. Aktualizace 8. 7. 13:20 HOD: Přiložena fotogalerie.

Nedělní den byl zahájen kvalifikačním kolem na 3. ročník seriálové soutěže Styl šampionát pony ČR 2014 a soutěžilo se v soutěžích ZP – LP a ZM – S*. V soutěži ZP obsadil první a druhou příčku jediný hoch, soutěžící v Styl šampionát pony na Nových Zámcích v daném dni, Filip Štěpán s koněm Bam 2 a Del Carmen. Třetí skončila Boháčová Lucie s koněm Cipísek 5. V soutěžích ZLP a LP bodovali na první a třetí pozici jezdci ze Stáje Zwinger, první místo obsadila v daných soutěžích Poláchová Valentýna s koněm Marshall a třetí příčka patřila jezdkyni Kovářová Natálie s koněm Dollom Sharivari. V soutěži ZLP druhé místo patřilo Theimerové Viktorii s Chuanitou a v LP skončila v žebříčku druhá Glosová Barbora s Merlin 19.

 

 

Následně patřil den opět soutěžím pro velké koně, kdy vrcholem závodů byl parkur stupně S*. Jediným jezdcem, kterému se podařilo absolvovat základní kolo čistě, byla již zmiňovaná domácí jezdkyně Dostálová Hana s koněm RENAISSANCE. Nejrychlejší parkur předvedla Koutná Krystýna s koněm GT, Sportovní stáj RENOSPORT, která bohužel absolvovala parkur s jednou chybou na překážkách a posunula se tak na druhou příčku. Třetí místo obsadila Votavová Šárka a EURYDIKA, startující za Stáj J+J Votava.

Dalšími oficiálními skokovými závody v areálu Dvůr Nové Zámky bude „Cena společnosti Papcel a.s.“, která se uskuteční poslední víkend v srpnu. Jedná se o dvoudenní závody, kdy vrcholem závodů bude soutěž stupně ST.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.