Češi opět ve Wiener Neustadtu

Již poněkolikáté vyrazili čeští jezdci na závody do rakouského Wiener Neustadtu. Česká jezdecká federace, přes kterou se, jak každý jezdec ví, musí na mezinárodní závody přihlašovat, poslala přihlášku s těmito jmény: P. Adam, Š. Čapková, V. a P. Klárovi, T. Klímová, K. Nechanická, L. a M. Ohnheiserovi, A. Opatrný, J. Papoušek, J. Šíma, Z. Zelinková. A kdo z nich se během dvou prvních dnů zasadil o to, že se na dekorování hrála česká hymna? 

Hned v pátek se dařilo úřadujícímu mistru ČR Jiřímu Papouškovi, když se Stakkatou zvítězil v parkuru do 130 cm. V sobotu zase potěšila své příznivce čerstvá vicejezdkyně ČR roku 2009 Zuzana Zelinková, když také na parkuru do 130 cm s La Pilotou dosáhla nejlepšího výsledku. Druhé místo v páteční rundě pro mladé koně patřilo A. Opatrnému s valachem od slovenského RS Teamu  Casalem, třetí byla opět Z. Zelinková, tentokrát s Captain Star. S ní navíc v sobotu po čistém výkonu skončila třetí. Samozřejmě nejdůležitější budou výsledky dosažené v neděli, kdy se 27 dvojic postaví na start Grand Prix (140 cm). Tam kromě českých (Papoušek, Zelinková, Opatrný), slovenských, maďarských, německých, běloruských a samozřejmě domácích jezdců nastoupí i Američan žijící v Praze Robert Chelberg s  Lordanem.

V pátek zvítězil Jiří Papoušek se Stakkatou.

Na dalších závodech se ve Wiener Neustadtu sejdou jezdci v termínu 26. - 28. března, tentokrát na závodech se statutem CSN.

 

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.