Česká pony reprezentace na ME 2011 - Jaszkowo

Poprvé v historii pony drezury v ČR se podařilo splnit kvalifikační podmínky dle STP pro rok 2011 třem jezdkyním. Kateřina Rosická, Nicola Grünthalová a Barbora Kamírová tak vyrazily na evropský šampionát pony v drezuře, stejně jako několik dalších reprezentantů 18 zemí, který se koná ve dnech 26. – 31. července v sousedním Polsku v Cetru Hipiki Jaszkowo, které je z Prahy vzdáleno zhruba 400 kilometrů.

Aktualizace 10. 8. 20:20 HOD: Přidán odkaz na fotogalerii (najdete pod článkem).

Aktualizace 29. 7. 16:20 HOD: Na závěr hodnocení ME s J. Matuškou.

„Vzhledem k tomu, že jsem byl včera osobně v místě dění a viděl vše na vlastní oči, zhodnotím ME krátce a výstižně. Holky se snažily, ale generační rozdíl neodbouráme hned a budeme věřit, že každý takovýto start pomůže k rozvoji,“ komentoval náš zpravodaj Jan Matuška. Vítězství si vybojoval tým Německa a druhé skončilo Holandsko.

Další výsledky bohužel nejsou stále k dispozici. Pořadatelé sice webovou prezentaci šampionátu vedou, avšak startovní ani výsledkové listiny zde k dispozici nejsou.
„Pro dokreslení polské organizace je nutno podotknout, že původně avizovaný program neplatil, ačkoli byl proklamován i na oficiální internetové prezentaci šampionátu. Drezurní soutěž se ve výsledku jela v jednom dni nikoli v původně plánovaných dvou dnech. Patrně zde neplatí, že rozhodčí může posuzovat pouze 40 startů za den,“ konstatoval J. Matuška.
Připravenost organizačního týmu se však projevila i na místě. „Při závěrečném ceremoniálu, který byl opravdu zmatečným díky rychlým změnám a účasti všech týmů. Na třetím místě totiž v týmové soutěži skončily s výsledkem ex aequo týmy Dánska a Velké Británie. Bohužel pro osm jezdců byla připravena pouze jedna sada šerp a medailí,“ doplnil Matuška.

 Dle informací jezdci dostanou medaile po ceremoniálu nebo poštou. Při dekorování tak ve výsledku jedna medaile putovala z krku na krk, čímž byla poněkud netradičně dokreslena atmosféra letošního pony šampionátu v Polsku...

Dekorování

Dekorování

Při procházce areálem je třeba ocenit perfektní cross, který odpovídá všestrannému zaměření tamějšímu jezdeckému středisku. Avšak připravenou tribunou pro diváky evropského šampionátu se polští organizátoři evidentně chlubit příliš nemohou...

 

Drezurní tribuna a Kačka

Kateřina Rosická a tribuna pro diváky.

 

 

Aktualizace 27. 7. 17:10 HOD: Dnes mají dívky za sebou lehkou práci a užívají si atmosféru šampionátu v očekávání zítřejšího programu. To už přijde jejich čas. Zhruba v 10:53 startuje Nicola, poté ve 13:00 hod Bára a v 16:35 Kateřina.

Fotogalerii ze slavnostního zahájení najdete ZDE

 

Aktualizace 26. 7. 13:00 hod: Aktuálně všichni tři koně úspěšně prošli veterinární přejímkou. Více...

Nyní všichni čekají na odpolední schůzku vedoucích ekip (Jana Rosická), která přinese startovní listiny.

Drezurní soutěže startují ve středu 27. července a již ve čtvrtek bude rozdělena první sada medailí a to v týmové drezurní soutěži, do které děvčata také nastupují.

ME se účastní reprezentanti z 19 zemí a budou soutěžit v drezuře (52 startujících), skocích (53 startujících) a všestrannosti (48 startujících).
 
družstvo tvoří:
Kateřina Rosická - Emil R
Barbora Kamírová – Lipton Sinaj (splnila i s Princes Aida)
Nikola Grünthalová – Diamant.

Reprezentace

Informace o areálu, ve kterém se koná ME jsou k dispozici zde:www.centrumhipiki.com a k samotnému ME www.pl.ponyeuropeans2011.com

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.