Česká účast na mistrovství Evropy a mistrovství světa ve voltiži

Českou republiku na mistrovství Evropy juniorů reprezentovalo družstvo JK Voltiž Albertovec, které obsadilo 4. příčku. V kategorii jednotlivců jsme měli další 3 zástupkyně. Mistrovství světa seniorů se účastnili 3 voltižéři, z toho 2 v kategorii žen.

Mistrovství probíhalo v termínu od 17. do 21.8.2016 v Le Mans ve Francii. V kategorii senioři-muži Českou republiku na mistrovství světa reprezentoval Josef Zelinka na koni Aladin, vedeném lonžérem Ondřejem Svobodou. Po dvou povinných a dvou volných sestavách se umístil na 14. příčce z celkem 24 nastoupených voltižérů. V kategorii žen nás reprezentovala Jana Bartoňková na koni Landar vedeným Petrou Cinerovou, ta se po prvních kolech povinné a volné sestavy umístila na 23. pozici. Na 32. příčce se umístila další česká zástupkyně - Weronika Schönwaldová s koněm Aladin vedeným Ondřejem Svobodou. Do sobotního a nedělního kola nastoupilo pouze 15 voltižérů, české voltižérky tak již dále nestartovaly.

Mistrovství Evropy juniorů se zúčastnilo také české družstvo JK Voltiž Albertovec, které startovalo na koni Patriot vedeným Andreou Videnkovou. Z celkového počtu 10 zúčastněných družstev se nakonec umístilo na 4. příčce. Mezi jednotlivci soutěžila Tereza Viktorínová pod vedením lonžérky Petry Cinerové na koni Landar, která se po prvním kole povinné a volné sestavy umístila na 22. pozici. Kateřina Kocurová na koni Aquaris vedeným Ladislavem Menšíkem se po prvních kolech umístila na 26. příčce a hned o pozici níže skončila Kateřina Reslerová s koněm Fausto vedeným Martinem Vaváčkem. Do druhého kola postoupilo 15 žen s nejlepšími výsledky, české jezdkyně tak již po prvním kole nestartovaly.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.