Česká všestrannost závodila v polském Baborowku

Ve dnech 30. června až 2. července se v polském Baborowku konaly národní a mezinárodní závody ve všestrannosti od úrovně národní L až po CCI3*, kterých se, jak už je zvykem, zúčastnili i čeští jezdci.

V národní soutěži stupně L (naše ZL) nás zastupoval Lukáš Létal s koněm Quido 9, kteří obsadili 4. Místo.

V soutěži P (naše L) jsme měli tři zástupce: Lukáš Létal - Coco Rico, Michaela Kvapilová - Calimero a David Bendák - Camilla. Zde se velmi dařilo Michaele, která po dobré drezuře, parkuru s jedním lehkým zaváháním a výborném krosu obsadila 7. místo ve velmi silné mezínárodní konkrurenci.

V CIC 1* nás zastupoval Martin Maivald s klisnou Ginran – Růžena, kteří se zde pokoušeli splnit kvalifikaci na MS mladých koní. V soutěži nakonec obsadili 17. místo.

V CIC 2* jsme měli dvě zástupkyně: Elišku Orctovou s koněm Bonus 1, která zajela velmi dobrou drezuru, ale bohužel v krosové zkoušce si jí lepila smůla na paty. Nejprve Bonus ztratil při seskoku do vody rovnováhu, z čehož následovalo vybočení úzkého průčelí a na druhé vodě těsně před nájezdem úzké překážky se před Bonusem objevil kůň, který zrovna s jezdcem překonával výskok z arény. Bohužel Bonus se lekl a úzké průčelí vybočil. Parkur dvojice zvládla bravurně s jedním lehkým shozením.

V této soutěži se ale velmi dařilo naší druhé mladé jezdkyni Šárce Votavové, která po slušné drezuře, bravurně zvládnutém krosu a dvěma lehkým chybách na parkuru obsadila ve velmi silné konkurenci osmé místo.

V nejvyšší soutěži CCI 3* nás zastupovaly dvě dvojice: Martin Maivald - Gomba a Iva Baďurová - Bounty Amadeus. Bohužel Martin po ne příliš vydařené drezuře do krosové zkoušky už nenastoupil a Iva po dvou vybočeních kros vzdala.

Závody v Baborowku se konaly už desátým rokem a pomalu se začleňují mezi top akce konané v Evropě. Organizační tým neustále pracuje na vylepšení závodiště a celkově organizace závodů je vynikající. Navíc je úžasné, že na vysoké mezinárodní úrovni nás začínají zastupovat mladé jezdkyně, které se v silné konkurenci opravdu neztratí.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.