Český drezurní pohár 2018 - pro letošní rok zrušen!

Z důvodu ztráty generálního partnera byl loňský 12. ročník Českého drezurního poháru (ČDP) posledním, v letošním roce se tento jezdecký seriál neuskuteční. 

Organizátoři děkují všem pořadatelům i partnerům za skvělou spolupráci a váží si také dlouhodobé podpory jezdecké komunity. Ze stejného důvodu nedojde v roce 2018 ani k pořádání slibně se rozvíjejícího podniku Czech Equestrian Masters (CEM).

„O finálním rozhodnutí jsem uvažoval v podstatě rok a půl. Tento krok mě mrzí především kvůli velkému počtu jezdců, kteří chápali cíle celého seriálu a přes deset let mu fandili. Zároveň si velmi cením práce všech pořadatelů, se kterými jsme měli nejen profesionální vztah, ale i společný zápal pro jezdecký sport, bez kterého se drezurní závody z čistě ekonomického pohledu v České republice příliš organizovat nedají. Odnášíme si mnoho nápadů, jak v budoucnu rozvíjet Czech Equestrian Masters, které v příštích letech určitě využijeme,“ říká Tomáš Vášáry, jednatel Českého drezurního poháru a Czech Equestrian Masters.

 

 

 

 

 

Aktualizace 8.1.2018: Květnový termín v Martinicích přesunutý na září.

Původní tisková zpráva

V příštím roce se už potřinácté uskuteční závodní podnik ČDP. Účast ve finále si jezdci budou moci zajistit v průběhu šesti kvalifikačních kol. První z nich se uskuteční v JK Panská Lícha Brno o víkendu 21. -22. 4. 2018. Vyvrcholení ČDP se již tradičně uskuteční v JS Equitana Martinice v polovině září.

V minulém roce se opět potvrdilo, že propojení sportu a jezdecké show je pro jezdce i diváky velmi atraktivní. Proto se i v roce 2018 finále uskuteční v rámci jezdeckého podniku Czech Equestrian Masters.

Na pravidlech pro nadcházející sezonu pořadatelé intenzivně pracují a zveřejní je ihned po schválení Českou jezdeckou federací.

 

Harmonogram kvalifikačních kol ČDP 2018

JK Panská Lícha, Brno 21. - 22. 4. 

Farma Borová 26. - 27. 5.

Resort Zduchovice 29. 6. - 1. 7.

Grunt Galatík Těšánky 14. - 15. 7.

JO Agro Cheb Nebanice 20. - 22. 7.

Equitana Martinice 1. - 2. 9.

Equitana Martinice - FINÁLE 13. - 16. 9.

 

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.