Český skokový pohár 2022 začíná

Již zítra se rozjíždí 21. ročník Českého skokového poháru, první kvalifikační kolo se jede v Hořovicích, které přilákaly nejedno slavné jméno.

Maraton dvaceti tří soutěží začíná v Hořovicích již ve středu 27. dubna a vyvrcholí v neděli 1. května nejvyšší vypsanou soutěží, kterou je Velká cena Ranch Hořovice. Do soutěží od nejnižší ZP pro pony po nejvyšší T* je přihlášeno přes 930 startů, letošní ročník Skokového poháru začíná tedy ve velkém stylu. 

Nedělní Velká cena Ranch Hořovice přilákala hned tři účastníky Olympijských her v Tokiu – na start se postaví domácí Aleš Opatrný s Forewerem a Kamil Papoušek s Warnessem. Třetím je reprezentant ve všestrannosti Miloslav Příhoda, který je přihlášen s Ibizou D. Vítěz Velké ceny bude prvním kvalifikovaným do finálové Super Grand Prix, která letošní ročník Českého skokového poháru uzavře 2. října v Martinicích.

Dle nové skladby soutěží se kategorie U25 pojede v sobotu a v neděli se nově představí startující v kategorii Amateur Tour. Pohárové soutěže vypsané pro juniory, Czech Junior Cup, si zachovají svůj původní formát, tedy včetně kvalifikace na styl a nedělního finále.

Hned následující víkend, 7. až 8. května se Český skokový pohár přesune do Brna a 12. až 15. května se bude soutěžit v Hradištku. Celkově bude mít letošní ročník seriálu domácí parkurové extraligy, Český skokový pohár, mít dvanáct kol, které díky partnerům a zkušeným pořadatelům slibují jedinečnou podívanou a sportovní zážitek nejvyšší úrovně. Veškeré informace, výsledky, průběžné žebříčky všech soutěží a stream Velké ceny naleznete webu Českého skokového poháru www.ceskyskokovypohar.cz

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.