Český skokový pohár: Boj generací pokračuje v Hořovicích

Předposlední kolo Českého skokového poháru se koná tento víkend v Hořovicích. V domácím areálu našeho olympionika Aleše Opatrného bude pokračovat souboj, který se naplno rozjel již v Litomyšli – zkušené reprezentanty vyzvalo jezdecké mládí.

Desáté kolo letošního jubilejního ročníku Českého skokového poháru přilákalo do Hořovic naše přední parkurové jezdce. Po odmlce bude opět možné na domácím kolbišti vidět Aleše Opatrného, ve Velké ceně Ranch Hořovice ho navíc podpoří i další olympionik z Tokia, Kamil Papoušek. Spolu s nimi na startovní listině figurují zkušení jezdci jako Ondřej Nágr, Jaroslav Jindra nebo Marek Klus. Ovšem na startovní listině Hořovické velké ceny je také hned několik úspěšných reprezentantek z kategorie mladých jezdců – Mariana Michlíčková, Anna Held, Anna Helebrandtová nebo Eliška Hasnedlová. Jezdkyně, které mají navzdory svému mládí obrovské zkušenosti, nebojí se výzev a rády by následovaly příklad Terezy Svobodové, která postoupila do Super Grand Prix jako vítězka z Velké ceny v Litomyšli. Nedělní Velká cena Ranche Hořovice proto slibuje napínavý souboj generací.

Jedinečnou přehlídku mladých talentů slibují i startovní listiny hojně obsazených soutěží Czech Junior Cup a U25. O postupové body do žebříčků bude v Hořovicích od čtvrtka bojovat ve všech kategoriích téměř kompletní česká jezdecká špička. Není divu, Hořovické kvalifikační kolo je předposlední možností, jak získat body, následovat bude 25. září Velká cena Martinic a 26. září celý seriál uzavře nedělní finále, poprvé v novém formátu jako napínavá Super Grand Prix. Účast v martinickém finálovém klání mají všichni vítězové Velkých cen letošního ročníku, které doplní jezdci s nejvyšším počtem bodů v žebříčku. Aktuálně je na vedoucí pozici Jan Malý před Jaroslavem Jindrou a Natálií Ulčovou.    

Hořovický areál se stal dějištěm Českého skokového poháru v roce 2010 a v historii seriálu byl několikrát dějištěm velkého finále, loňské sezony. Velkou cenu Hořovic dokázala třikrát vyhrát Barbora Tomanová, dvakrát na domácí půdě zvítězil Aleš Opatrný a to včetně posledního ročníku. Velká cena Hořovic měla původně letošní jubilejní 20. ročník Českého skokového poháru zahajovat, dubnový termín musel být kvůli situaci s koronavirem a herpesvirem v Evropě zrušen, vhodný náhradní termín se podařilo najít v kalendáři až těsně před koncem seriálu.

Celý závodní maraton začíná již ve čtvrtek, na programu je během čtyř dní celkem osmnáct soutěží, které lze sledovat i prostřednictvím streamu na webu poháru www.ceskyskokovypohar.cz  a následovně jako sestřih v televizním vysílání.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.