Český skokový pohár: Boj o body pokračuje v Litomyšli

Letošní jubilejní 20. ročník Českého skokového poháru se nezadržitelně blíží do svého finiše. V září nás čekají hned tři Velké ceny za sebou a pak napjatě očekávané Super Grand Prix, které rozhodne o letošním vítězi. Jisté místo na startovní listině této prestižní akce mají vítězové jednotlivých kvalifikačních kol, které doplní jezdci s nejvyšším počtem bodů z žebříčku celého seriálu. A právě o tyto body se bude bojovat v neděli ve Velké ceně Litomyšle.

Po osmi kolech svádí těsný boj o vítězství v žebříčku Českého skokového poháru Jaroslav Jindra s Janem Malým a Natálií Ulčovou. Ale ani ostatní jezdci nezahálejí a pilně sbírají body, nic není rozhodnuto a každé umístění může znamenat velký skok kupředu. Startovní listina Velké ceny Litomyšle je tak plná zkušených závodníků z Velkých cen a slibuje dramatické boje. Jaroslav Jindra navíc ve Velké ceně Litomyšle dokázal zvítězit již třikrát a jistě by rád přidal do své úctyhodné sbírky další triumf. „Do Litomyšle se velmi těším, stejně jako na všechna kvalifikační kola Českého skokového poháru,“ uvedl tento zkušený jezdec. „Mám rád atmosféru velkých cen a jsem rád, že mi konečně dorostli koně do těchto soutěží. A hlavně, že díky seriálu mohu startovat v kvalitních soutěžích.“

Kvalifikační kolo v Litomyšli láká tradičně účastníky ze západních i východních končin republiky, a to díky poloze na pomezí Čech i Moravy. Pořadatel závodů v Litomyšli je jedním ze zakládajících členů Asociace ČSP a místní Velká cena v rámci seriálu se zde koná již od roku 2002. Dějištěm Velké ceny Litomyšle je areál Hřebčína v Suché, vzdálený jen 4 kilometry východně od centra města.

Celý závodní maraton začíná již ve čtvrtek, na programu je během čtyř dní celkem 18 soutěží. O titulky a body do žebříčků svých soutěží budou bojovat i jezdci v seriálech soutěží Amateur Tour, Czech Junior Cup a U25. Veškeré dění bude opět možné sledovat prostřednictvím streamu na webu poháru www.ceskyskokovypohar.cz  a následně v záznamu i v televizním vysílání.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.