Český skokový pohár: Vše se rozhodne v Martinicích

Letošní jubilejní 20. ročník Českého skokového poháru je bezesporu vrcholem domácí jezdecké sezóny. A poslední šanci kvalifikovat se do velkolepého nedělního finále mají jezdci v pátek při Velké ceně Martinic. Není proto divu, že na startovní listině jsou samá známá jména.

Deset jezdců, kteří dokázali zvítězit v některém z kvalifikačních kol, má start v nedělní Super Grand Prix jistý. O poslední místa se bude bojovat právě v páteční Velké ceně Martinic. S jistotou postoupí vítěz, startovní dvacítku pak doplní devět jezdců s největším počtem bodů v žebříčku. V posledním kvalifikačním kole bude navíc přičteno každému bodujícímu k výsledku 5 bonusových bodů. Dá se tedy předpokládat, že jezdci na parkurech belgického stavitele Marca Debaere pojedou na plno a diváci budou moci v Martinicích sledovat opravdu napínavou soutěž.

Ve Velké ceně budou na startu chybět naši nejlepší juniorští a mladí jezdci, kteří v posledních kolech Českého skokového poháru velmi intenzivně proháněli zkušené závodníky, neboť se budou účastnit finále juniorského poháru národů v nizozemském Kronenbergu. Na startovní listině je přesto nevídaný počet známých jmen v čele s olympioniky Alešem Opatrným a Kamilem Papouškem, Mistryní republiky v kategorii žen Lucií Strnadlovou a úřadujícího mistra ČR Jana Štětiny.

Celý závodní maraton začíná již ve středu, na programu je během pěti dní celkem 22 soutěží. O body do žebříčků svých soutěží budou bojovat i jezdci v seriálech soutěží Amateur Tour, Czech Junior Cup a U25. Kompletní seznam účastníků výjimečné Super Grand Prix s fantastickou dotací 250 000 Kč bude zveřejněn v sobotu 25.9. Sledujte bedlivě webu poháru www.ceskyskokovypohar.cz , který přinese i live stream nejdůležitějších soutěží.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.