Český skokový pohár zahájí Velká cena Brna

První vlaštovkou domácí parkurové sezony bude o tomto víkendu Velká cena Brna, první kvalifikační kolo jubilejního 20. ročníku Českého skokového poháru.

V jezdeckém areálu v Brně – Veveří se již tuto sobotu, 8. května postaví na start čeští jezdci, aby sbírali body      v domácí parkurové extralize, která proběhne za dodržení přísných kovidových podmínek. V celkem deseti soutěžích od obtížnosti L* (115cm) do T* (145cm) se předvedou jezdci startujících v seriálových soutěžích – Czech Junior Cup, U25 a Velká cena a zároveň jezdci, kteří si plní kvalifikaci pro Mistrovství ČR. Vrcholem celého klání bude Falton Velká cena Brna 2021, ve které si vítězové mezi sebou rozdělí velmi štědrou dotaci 120 000 Kč. Během obou dní zažije brněnské kolbiště na 250 startů. Vzhledem k platným nařízením se závody konají bez přítomnosti diváků, ti však budou mít možnost veškeré dění sledovat prostřednictvím streamu na webu poháru www.ceskyskokovypohar.cz  a následně v záznamu i v televizním vysílání.

Brno je jedním z tradičních míst konání Českého skokového poháru, Velká cena Brna koná již od roku 2002, s výjimkou loňského roku, kdy se jela v rámci olomouckého kola. Právě tam první příčku obsadil Matěj Kotalík   v sedle hnědáka Sir Sida. Ten letos mezi jezdci přihlášenými do Velké ceny chybí, titul tedy obhajovat nebude. Na startovní listině jsou ale jiná známá jména, která slibují výborné sportovní výkony.

Do Brna se chystá i loňský třetí umístěný jezdec Českého skokového poháru, Jan Štětina, který se minulý víkend úspěšně představil na mezinárodních skokových závodech CSI2*-W Prague Arena ve Velké Chuchli, kde se se svými koňmi několikrát probojoval až do rozeskakování a především dokončil Grand Prix Světového poháru s jedinou chybou a umístil se na dekorovaném 12. místě. Do Brna nicméně přiveze své odpočaté koně. „Brno bych si nenechal ujít, to je moje srdeční záležitost. Beru sebou Elvise, Kentuckyho, Fantastica a Guuse. A moc se těším, že se Český skokový pohár rozjede.“ Ve Velké ceně Brna dokázal zvítězit v roce 2016 a celkem pětkrát se probojoval až do finále pro 4 nejlepší jezdce Českého skokového poháru. V loňském roce si do finále se střídáním koní vybral právě koně jménem Guus-S, se kterým sám překonal parkur čistě, ostatní jezdci v jeho sedle každý jednou chybovali.

Odkaz na stream a veškeré další informace naleznou diváci na webu Českého skokového poháru www.ceskyskokovypohar.cz

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.