Český skokový sport: Koně, koně a zase koně

Možná jste si všimli, že i tuto sezonu se objevila na českých kolbištích spousta nových koní a nebo alespoň nově nakombinovaných dvojic.

Hlavně mladší kategorie jezdců se zásobili koňmi, kteří již mají zkušenosti v těžších soutěžích. Jenom namátkou Insul Tech Clark (juniorka B. Tomanová), Pikeur Felice (mladý jezdec Filip Doležal), Quick Horn Z (juniorka Michaela Krulichová), Lanzor 2 (Ch. Szitášová) nebo Timpex Abránd (juniorka Ivana Hronová), La Gabana (dítě A. Půlpánová). Noví koně se objevili také pod sedlem mladých jezdkyň N. Crnkové (Umberto Gain), Kateřiny Mestenhauserové (Chablis-T) a Jany Perníčkové (Apač).

Do nejvyšších domácí soutěží přibyla také konkurence ze Stáje Mustang v podobě polského jezdce Lukasze Kozy, který zatím koně velice dobře předvádí - a podle našich nejnovějších zpráv ho navíc čeká další zajímavý čtyřnohý přírůstek.

Určitě však také některé dvojice chybí. Zdeněk Žíla zatím nemá koně do nejvyššího skákání, zranil se Jiří Luža (první start ho čeká na CSI Hradec Králové v ptýrovském areálu) a ze zdravotních důvodů nejezdil ani Rudolf Fiala. Nyní je po úrazu na kole v rekonvalescenci, takže Cassini´s Son-T na svůj první letošní start teprve čeká. Na venkovních kolbištích jsme letos také neviděli Stakkatu Biofaktory (jezdec Jiří Papoušek), která podle jejího majitele Luboše Marka nastupuje chovnou kariéru.   

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.