Charlotte Dujardin nemůže závodit na finále Světového poháru

Zlatá olympijská vítězka nemůže závodit na finále Světového poháru ve švédském Göteborgu kvůli soudnímu sporu ohledně vlastnictví jejího kvalifikovaného koně Uthopia. Jako úřadující šampionka měla jisté místo ve finále s koněm, kterého si vybere. Musela se zúčastnit pouze dvou soutěží Freestyle na hudbu. Komu vlastně hřebec patří?

V londýnské Olympii vyhrála Grand Prix se skóre 77,46% a Grand Prix Freestyle dokončila na druhém místě se ziskem 82,55%. V Amsterdamu dokončila pátá v Grand Prix (76,24%) a čtvrtá ve Freestyle (82,375%).

Není to však poprvé, co bylo vlastnictví koně Uthopia ve sporu. Po olympijských hrách v Londýně v roce 2012, kde byla dvojice Carl Hester a Uthopia součástí vítězného týmu, zablokovaly spory o vlastnictví potencionální prodej hřebce.


Kdo vlastně hřebce v ceně více jak 7 milionů liber vlastní?

Podle záznamu FEI vlastnili hřebce od roku 2009 S. Stewart a pan Harrison. Od roku 2010 je uveden jediným vlastníkem Carl Hester. Poslední záznam uvádí od září 2011 spoluvlastnictví hřebce mezi Sashou Stewart a Carlem Hesterem. Zmatky nastaly poté, co rodina Sashi Stewart - olympijské všestrannostní jezdkyně - odmítla, že by koně vlastnila.

V rozhovoru pro Daily Mail Charlotte Dujardin řekla: "Koně nevlastním. Carl Hester a Roly Luard vlastní Valegra a Sasha Stewart hřebce Uthopia. Je to mezi nimi."

Poslední zprávy hovoří o tom, že Sasha údajně před několika lety svůj podíl prodala soukromému investorovi a ten nechal v záznamech její jméno.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.