CHIO Cáchy - drezurní PN pro Němce, skokový pro Belgičany a GP pro Ch. Ahlmanna

Světový jezdecký festival CHIO Cáchy probíhá ve dnech 11. - 20. července v Německu. Akci provází bohatý doprovodný program a účastní se jí nejlepší jezdci ve skocích, drezuře, spřežení, voltiži a všestrannosti. Sledujte online přenos. Aktualizace 17. 7. 22:00 HOD: Drezurní Pohár národů vyhráli s velkým náskokem Němci před Nizozemci a Španěly. Skokový PN vyhráli Belgičané před USA a Nizozemím. Němci skončili čtvrtí. 20. 7. 17:25 HOD: Rolex Grand Prix vyhrál německý jezdec Christian Ahlmann a Codex One. 21. 7. 16:40 HOD: Jak komentoval Ahlmann svůj úspěch?

Grand Prix pro Ahlmanna

Christian Ahlmann si s dvanáctiletým hannoverským koněm Codex One splnil sen z dětství. Byl jediným čistým jezdcem rozeskakování soutěže Rolex Grand Prix. "Je to prostě fantastické," komentoval ohromeně čerstvý šampión v Cáchách, jenž zvítězil v hlavní soutěži poprvé ve své kariéře.

Ahlmann zahajoval rozeskakování v aréně se 40 tisíci diváky. "Normálně je lepší jezdit poslední, ale dnes ne," smál se Christian. Jeho plán byl zajet rozeskakování čistě a dostat své soupeře pod tlak, což se mu podařilo.

 

Foto Carl Meulenbergh

Sobota 19. července

SKOKY - Youngsters-Cup Finále (145 cm pro 8leté koně) - První místo pro irskou dvojici Darragh Kenny a Chin Quidam VDL, 2. Kanaďan Eric Lamaze s Check Picobello Z a 3. Francouzska Pénélope Leprevost a Sultane Des Ibis. 150 cm vyhrál NizozemecFrank Schuttert s Epleaser Van´t Heike, 2. Belgičan Pieter Devos s Dylano a 3. nizozemská dvojice Maikel Van Der Vleuten a Vdl Groep Verdi Tn N.o.p.

DREZURA - Grand Prix Special CDIO pro Totilase s Matthiase Alexandera Ratha, 2. Charlotte Dujardin s Valegro a 3. Helen Langehanenberg a Damon Hill NRW. FEI Grand Prix fresstyle pro Charlott-Maria Schürmann s Burlington FRH, 2. Nadine Husenbeth s Florida 94 a 3. Marina Mattsson a Beckham. Týmovou soutěž vyhrálo Německo, 2. Španělsko a 3. Nizozemí.

 

Pátek 18. července

SKOKY - 140 cm - vítěz Julien Epaillard (FRA) a Pigmalion Du Rozel, 2. Hans-Dieter Dreher (GER) a Quiwi Dream, 3. Olivier Philippaerts (BEL) s Carlito C. Jump & Drive vyhráli Němci Christian Kukuk a Christoph Sandmann. V soutěži 155 cm zvítězila Katrin Eckermann (GER) a Carlson 46, 2. Doda De Miranda (BRA) s AD Nouvelle Europe Z a 3. Daniel Deusser (GER) s First Class Van Eeckelghem.

DREZURA - International U25 - Victoria  Michalke (GER) a Dance On, 2. Nadine  Husenbeth (Ger) a Florida 94 a 3. Juan  Matute Guimon (ESP) s Don Diego Ymas. Grand Prix Special CDI - Isabell  Werth (GER) a Don Johnson FRH, 2. Jessica  von Bredow- Werndl (GER) a Unee BB a 3. Beata  Stremler (POL) s Rubicon D.

 

Čtrvrtek 17. července

DREZURA - Pohár národů vyhráli s velkým náskokem Němci před Nizozemci a Španěly. Za domácí tým se škrtal výsledek Kristiny Sprehe a Desperada (přes 73 procent), nejvíce obdržel Totilas s A. Rathem (přes 83 procent), přes 81 procent H. Langehanenberg a Damon Hill, přes 79 procent najela I. Werth a Bella Rosa. Úloha FEI Grand Prix CDIO5* pro Matthiase Alexandera  Ratha a Totilase, 2. Helen  Langehanenberg s Damon Hill NRW a 3. Adelinde  Cornelissen a Jerich Parzival N.O.P.

SKOKY - PN vyhráli Belgičané (první kolo 0 tr. b., druhé kolo 6) před USA (z prvního kola 8!, ze druhého 0) a Nizozemím (1+9). Němci skončili čtvrtí poté, co ve druhém kole byla vyloučena Katrin Eckermann na vodním příkopu (udělali na něm chybu, která vyvrcholila při dopadu pádem, naštěstí se nikomu nic nestalo) a počítaly se tři čtyřky na kontě jejích kolegů (přitom v prvním kole byli všichni čistí!), stejný počet trestných bodů a stejné umístění má Kanada, dále jsou Francie, Irsko a Švýcarsko. Mrkněte na galerii třeba sem.

 

Středa 16. července

SKOKY - V soutěži 145 cm zvítězila brazilská dvojice Doda De Miranda s hřebcem AD Amigo B, 2. Francouzka Julien Epaillard a Pigmalion Du Rozel a 3. Belgičan Jos Verlooy s Golden Horta. 155 cm vyhrál Američan Kent Farrington a Voyeur, 2. Portugalka Luciana Diniz s Lady Lindenhof a 3. irská dvojice Shane Breen a Confident Of Victory. Ir Darragh Kenny a Picolo ovládl soutěž 150 cm, 2. Doda De Miranda a AD Nouvelle Europe Z a 3. Kanaďan Eric Lamaze s Fine Lady 5.

SPŘEŽENÍ - Drezurní úlohu čtyřspřeží ovládl Chester Weber (USA), 2. Boyd Exell (AUS) a 3. Theo Timmerman (NED).

DREZURA - Úloze FEI Prix St. Georges dominovala Norka Isabel Bache s Riverdance 66, 2. Němka Isabell Werth a Lezard 12 a 3. Matthias Alexander Rath s Bretton Woods. Němka Jessica von Bredow-Werndl s Unee BB vyhrála úlohu FEI Grand Prix CDI4*, 2. Fabienne Lütkemeier s D´Agostino FRH a 3. Polka Beata Stremler a Rubicon D.

 

Úterý 15. července

SKOKY - 150 cm vyhrál Steve Guerdat s Qui Vive De La Tour, 2. Ludger Beerbaum a Zinedine a 3. Felix Hassmann s Horse Gym´s Quali Quanti. V soutěži 140 cm zvítězil Němec Denis Nielsen a Special One 2, 2. Marcus Ehning s Gaudi a 3. Denis Lynch a Ho Go van de Padenborre.

 

Tradiční "Mediální noci" se účastnila řada významných osobností ze světa sportu, medií, politiky i biznisu.

 

ALRV prezident Carl Meulenbergh, Franziska van Almsick, Meredith Michaels-Beerbaum a Hermann Bühlbecker. Foto CHIO Aachen/Andreas Steindl

 

Alain Delon (vpravo) s Hermannem Bühlbeckerem. Foto CHIO Aachen/Andreas Steindl

 

Jezdec Formule 1 Nico Rosberg (vlevo) a generální ředitel Michael Mronz. Foto CHIO Aachen/Andreas Steindl

 

Neděle 13. července

VOLTIŽ - Česká republika skončila na konečném 6. místě s 22.070 body. První a druhou příčku obsadilo Německo (25.586 a 24.840 bodů).

 

Sobota 12. července

VOLTIŽ - Skupiny - 9. příčka pro JK voltiž Albertovec, v konečných výsledcích obsadil JK 7. místo s 6.603 body. Ženy - 26. J. Bartoníková, zatím průběžně na 24. pozici s 6.341 body. Muži - 7. L. Klouda, průběžně 6. příčka s 7.291 body a 10. J. Zelinka na průběžném 12. místě s 6.609 body.

 

Pátek 11. července

VOLTIŽ - Voltiž ženy - 19. a 26. místo J. Bartoníková, muži - 2. a 7. L. Klouda, 11. a 12. J. Zelinka, skupiny - 9. JK voltiž Albertovec.

 

ČR budou reprezentovat ve voltiži v kategorii mužů Lukáš Klouda (Landar) a Josef Zelinka (Aladin). Za ženy vystoupí Jana Bartoníková (Landar), Jezdecký klub voltiž Albertovec se představí v týmové soutěži a Pas de Deux se zúčastní dvojice Balaštík-Hánová.

 

Stránky pořadatele

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.