CHIO Cáchy: souhrn sobotního dění

V sobotní terénní zkoušce soutěže CICO*** se překvapivě nedařilo Bettině Hoy s Ringwood Cockatoo, suverénně vedoucí po prvních dvou disciplínách. Po neposlušnosti na překážce 12 nasbírala s časovou penalizací celkem přes 40 tr. bodů a klesla daleko od prvních příček. Vítězství vybojoval její krajan Andreas Dibowsky. Více v článku.

Andreas Dibowsky dominoval na hannoverské klisně FRH Serve Well (Sherlock Holmes) a také na dalších dvou místech skončili domácí  – Ingrid Klimke na FRH Butts Abraxxas (Heraldik xx) a Dirk Schrade s King Artusem (King Milford xx). Německo tak suverénně, s náskokem 33,9 tr. bodů vyhrálo Pohár národů před Velkou Británií.
Ve finále skokové youngster Tour se do finále 10 nejlepších díky jezdecké chybě Cassia Rivettiho neprobojoval suverénní vítěz prvních dvou kvalifikací Sandy (Stakkato), přesto bylo finále velmi napínavé. Nejrychlejší výkon nakonec předvedl s více než dvouvteřinovým náskokem Bernardo Alves s Birgit (Kannan), když za sebou nechal Daniela Deussera s Capreadem S.E. (Canabis Z) a Marcuse Ehninga na Jewel’s Caratovi – jedinému synovi fenomenální olympijské vítězky Classic Touch (Caletto II). Carat je belgického chovu po hřebci Quasimodo v/D Molendreef (Heartbreaker x Lys de Darmen).
V odpolední hlavní soutěži s finále pro 10 nejlepších, Preis der AachenerMünchener, se Německo konečně dočkalo domácího vítězství – zásluhou Marcuse Ehninga s Plot Bluem (Mr. Blue), který jako poslední startující neponechal nic náhodě a nádhernou jízdou s krátkými obraty a dlouhým cvalem odkázal na druhou příčku dlouho vedoucí vyšlou hvězdu francouzského skákání – Pénélope Leprevost s Mylord Carthagem (Carthago Z). Třetí byl opět domácí Daniel Deusser s AD Ornellou (Quidam de Revel), jejíž matka je pravou sestrou v ČR působícího Lantaana. Suverénního triumfu se dočkal i Belgičan Ludo Phillipaerts, který s Tauberem v/H Kapelhof (Darco) dominoval v honebním skákání „Přes příkopy a valy“. Meredith Michaels-Beerbaum těsně porazila Rolfa-Görana Bengtssona v soutěži se střídáním koní podle modelu MS, třetí byl Albert Zoer, ale závod byl ochuzen vzdáním mistra světa Jose Lansinka již v prvním parkuru s vlastním koněm Vanquierem. V nočním skákání se žolíkem pak mohlo SRN slavit potřetí – na čele se téměř od počátku startovní listiny udrželi Holger Wulschner a Little Liberty (Lord Liberty), nakonec zvítězili o 4(!) vteřiny.
Drezurní Grand Prix Special opět suverénně vyhrál překvapivý vítěz finále SP, Američan Steffen Peters na Ravelovi, na druhou příčku odkázal olympijskou vítězku Anky van Grunsven s IPS Salinerem (Salieri), třetí byl další nizozemský pár Hans Peter Minderhoud s Exquis Nadine (TCN Partout) a teprve čtvrtá nejlepší Německá zástupkyně Heike Kemmer a Bonaparte (Bon Bonaparte). Bez Isabell Werth jsou Němci jako bezzubí a v soutěži se navíc vážně zranil nadějný kůň Ully Salzgeber, Herzruf’s Erbe, který kulhajíc opustil obdélník a na několik měsíců vypadne z dění – další vážná ztráta pro nadcházející ME.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.