ČJF poprvé získá dotaci pro parajezdectví

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy (MŠMT) poprvé vypsalo výzvu na Program VII. pro zdravotně postižené sportovce (ZPS). Této skutečnosti dokázala využít Česká jezdecká federace, která požádala o dotaci pro parajezdectví.

Dotace je určena na zapojení mládeže a dospělých do pravidelné sportovní činnosti zdravotně postižených sportovců (ZPS) v národních soutěžích a účast na mezinárodních závodech pro ZPS.

Viceprezidentka ČJF pro ekonomiku Dana Denková informovala na březnovém zasedání ostatní členy Výkonného výboru ČJF o tom, že ČJF byla v tomto směru úspěšná a získala pro parajezdectví v rámci dotačního Programu VII. Zdravotně postižení sportovci P-1 reprezentace částku 100.000 Kč a P-3 na činnost zdravotně postižených sportovců dalších 100.000 Kč.

Současně Dana Denková informovala VV ČJF o dalších bodech Rozhodnutí MŠMT na dotační programy, v rámci kterých byla ČJF přiznána v rámci Programu I. – Sportovní reprezentace částka 647.400 Kč, na Program II. – Sportovně talentovaná mládež částka 2.815.700 Kč, na Program IV. – Údržba a provoz sportovních zařízení 1.024.900 Kč a na Program V. – Činnost sportovních svazů částka 6.708.500 Kč.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.