Co byste měli vědět o nové Královéhradecké oblasti?

Na celostátní Konferenci ČJF v Humpolci dne 14. 5. 2013 byla ustavena nová Královéhradecká oblast ČJF. Ta vznikne k 1. 1. 2014 a do 28. 2. 2014 by podle stanov ČJF měla zvolit nový oblastní výbor a vypsat výběrové řízení na sekretáře nové oblasti. Aktualizace 16. 1. 14 HOD: V královéhradecké oblasti je zatím evidováno 43 klubů. Aktualizace 17. 2. 14 HOD: Královéhradecká oblast má po konferenci, ze které vzešli její noví členové.

Aktualizace 17. 2. 14 HOD: Konference královéhradecké oblasti se uskutečnila 15. února. Předsedou oblasti se stal A. Pejos, členové výboru budou pracovat v tomto složení - J. Kupka, J. Poura, I. Hrdličková, V. Bohdanský. Zápis z průběhu celé konference naleznete zde.

Aktualizace 16. 1. 14 HOD: V královéhradecké oblasti je zatím evidováno 43 klubů, jejich seznam připojen. Podle údajů na stránkách cjf.cz volební konference oblasti proběhne 15. 2. 2014.

Dočasným sekretářem byla jmenována Svatava Juhászová (kralovehradeckacjf@email.cz). Číslo účtu zřízeného pro Královehradeckou oblast: 213706146 / 0600. Již je možné prostřednictvím p.Juhászové prodlužovat členství a licence pro rok 2014!!! Podrobnosti a kontakt na sekretáře naleznete na webu oblasti http://www.khk-js.cz a také na webu ČJF v kontaktech.

11. 12. 21:45 HOD: Přidáno vyjádření oblastního výboru Východočeské oblasti, které zaslala předsedkyně Ing. Lenka Gotthardová:

V textu Královéhradecké oblasti jsou uvedeny následující nepravdy:

1) Působnost Královéhradecké oblasti je sice vymezena příslušným krajem, ale bude zahrnovat pouze ty jezdecké kluby a oddíly, které se přehlásí z Východočeské či jiné oblasti do nově vznikající oblasti. Nejedná se tedy o paušální přechod všech jezdeckých klubů (JK, JO, JS, stájí ...), které se vyskytují na území Královéhradeckého kraje.

2) Jezdecké a hobby závody bude od 1. 1. 2014 schvalovat ta oblast, kde bude jezdecký klub členem, to znamená Východočeská oblast bude schvalovat závody všem klubům, které jsou u ní evidované, Královéhradecká těm klubům, které se k ní nově přehlásí. Naprosto nechápu, jak může 10. 12. vyjít tak stará záměrně zavádějící informace (z 12. 9.) na www.jezdectvi.cz, když pan Pejos byl osobně přítomen na zasedání Rady ČJF dne 3. 12., kde musel na vlastní uši slyšet výše uvedený výsledek z předchozího rozhodnutí VV ČJF a jeho sdělení v závěru jednání Rady ČJF.

3) Je dobře, že Královéhradecký kraj podporuje veškerý jím evidovaný sport pod Českou unií sportu. Částka v článku uvedená je určena pro všechny sportovní svazy, tedy nejen pro jezdectví, a patří tam i Východočeská oblast ČJF. Věřím, že krajský odbor, který má na starosti sport, bude spravedlivě dělit peníze mezi Východočeskou a Královéhradeckou oblast ČJF podle počtu členů, oddílů či sportovních a organizačních aktivit.  

4) Nechť je uspořádání ČJF od roku 2015 jakékoliv, jezdecké kluby se mohou svobodně rozhodnout, pod kterou oblast budou patřit a tam se budou schvalovat i rozpisy závodů.

 

11. 12. 17 HOD: Upřesnění generální sekretářky ČJF Lucie Spiwokové:

Vážení čtenáři,

k článku „Co byste měli vědět o nové Královéhradecké oblasti“ musím upřesnit dvě skutečnosti, které mohou vyznívat nejasně a jsem na ně v souvislosti se vznikem Královehradecké oblasti během posledních měsíců často dotazována. Podávala jsem informace OV Východočeské oblasti přímo pro potřebu aktualizace umístěné 9.10.2013 na web viz.odkaz http://www.vco-cjf.cz/novinky/10892/, ale zveřejněním prohlášení datovaného 12.9.2013 se nejasnosti znovu obnovily.
Dle platných dokumentů ČJF není povinnost právnické osoby (klubu, stáje, oddílu) být registrován v oblasti, kam spadá jeho sídlo dle státoprávního uspořádání. Je na svobodném rozhodnutí zástupce/zástupců právnické osoby, do které oblasti budou svůj klub, stáj, oddíl registrovat a k té potom přísluší jako k mateřské oblasti.
Rozhodnutím Rady ČJF ze dne 3.12.2013 (zápis je momentálně připomínkován) bylo také s okamžitou platností stanoveno, že schvalování rozpisů národních závodů (s výjimkou MČR, které schvaluje VV ČJF) je v kompetenci té oblasti, kde je pořádající právnická osoba (klub, stáj, oddíl) registrována.  
Dále na Konferenci ČJF v Humpolci 2013 skutečně zazněl názor, že oblasti ČJF by mohly, či měly začít kopírovat státoprávní uspořádání krajů, nicméně nejedná se o žádné definitivní rozhodnutí Konference, kdy od roku 2015 by toto mělo s jistotou nastat. Je to jeden z podnětů vzešlých z diskuze, kterými se dle usnesení Konference mají VV a Rada ČJF zabývat.
S pozdravem
Lucie Spiwokova
Generalni sekretar/Secretary General

 

PŮVODNÍ TEXT UVEŘEJNĚNÝ 10. 12. 14 hod:

Přípravný výbor pro ustavení Královéhradecké oblasti ČJF

Vážení sportovní přátelé,

jménem Přípravného výboru si Vás dovolujeme seznámit s usnesením celostátní Konference ČJF ve Spolkovém domě v  Humpolci dne 14. 5. 2013. Na této konferenci byla ustavena nová Královéhradecká oblast ČJF k 1. 1. 2014. Působnost nové oblasti bude v celém Královéhradeckém kraji, působnost stávající Východočeské oblasti bude pouze v Pardubickém kraji!

Konference uložila Přípravnému výboru pro ustavení Královéhradecké oblasti ve spolupráci s VV ČJF:

1.    Předložit do 31. 12. 2013 VV ČJF počet subjektů, které vstoupí do nové KHK oblasti.

2.    Na základě počtu subjektů v nové oblasti provést delimitaci majetku k 31. 12. 2013 za
účasti VV ČJF  VČO.

3.    Do 28. 2. 2014 zvolit dle stanov ČJF nový oblastní výbor a vypsat výběrové řízení na
sekretáře nové oblasti.

Jsme přesvědčeni, že převážná část subjektů ČJF působících na území Královéhradeckého kraje zcela logicky vstoupí do nové oblasti. Nabízíme zásadní změny např. v delegování rozhodčích na závody, vedení celé oblasti, přehledné financování všech aktivit v nové oblasti. V působnosti nové Královéhradecké oblasti bude od 1. 1. 2014 i schvalování rozpisů jezdeckých závodů i hobby soutěží pro subjekty v Královéhradeckém kraji, i když zůstanou ve Východočeské (Pardubické) oblasti.  
Je pro nás logické, reprezentovat kraj, ve kterém žijeme a který podporuje i naše sportovní aktivity. Královéhradecký kraj podporuje sport značnými finančními prostředky, v roce 2012 to byla částka asi 4,5 mil. Kč.

Věříme, že většina subjektů vstoupí do nové Královéhradecké oblasti ČJF.
Na Konferenci ČJF v Humpolci bylo zcela jasně definováno, že od roku 2015 bude složení a působnost oblastí zcela v souladu se státoprávním uspořádáním České republiky a bude navazovat krajská uspořádání České unie sportu.

Další informace o vzniku nové Královéhradecké oblasti najdete na: www.khk-js.cz

Za Přípravný výbor Královéhradecké oblasti:

Josef Kupka  tel: 603 711 574
Jaromír Pour  tel: 776 043 305
Ila Hrdličková  tel: 723 281 056
Alek Pejos  tel: 603 826 660

V Černožicích 12. 9. 2013

Soubory ke stažení

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.