Co chystají jezdci na sezonu 2011?

Oslovili jsme několik drezurních a parkurových jezdců, abychom zjistili, co plánují na příští sezonu a jak hodnotí uplynulý rok 2010. Pojďte zjistit, kam mají namířeno a nezapomeňte, že spousta dalších na vás čeká v únorovém Jezdectví!

DREZURA

Sofie Brodová

"Se sezonou 2010 jsem velice spokojená, jsem ráda za každý dobře zajetý závod, nebo úspěch. Nejvíce mě asi těší všechna umístění na MČR, mistrovství Prahy, na drezurním poháru, a také naše první reprezentační účast na mezinárodních závodech v Kaposvaru. V sezoně 2011 bychom chtěli absolvovat více reprezentačních výjezdů."


Michal Košťál

"Uplynulá sezona byla si myslím zatím nejpovedenější, i když už to zní trochu jako takový evergreen... :o) Potěšily mě úspěchy v KMK, na FEI testu a zahraniční výjezdy s Arhodiem, stejně jako výsledky Wedding day. Na příští rok se chceme opět s Arhodiem prát o účast na MS Verden, která nám letos těsně utekla. Soutěže mladých koní chceme obohatit o starty v Německu a pozvánku máme také na kvalifikace do Holandského PAVO Cupu. Klisna Wedding day se představí již na úrovni ST, T a její cíl je MČR a ČDP. Letos se na ní objeví nová tvář - Barbora Poláčková."

 

Michal Košťál se chystá absolvovat s Arhodiem více zahraničních výjezdů.

 


Michaela Lagínová

"Sezonu 2010 považuji celkově za velmi vydařenou, je pravda, že občas jsem na obdélníku předvedla velmi "zvláštní" úlohy, v nichž většinou sehrála roli moje nervozita. Plány na rok 2011 jsou pro mě již nyní jasné. V červnu odjíždím v rámci školního programu na pět měsíců do Španělska, takže vlastně bude mít Kartáč (Courtage, pozn. red.) prázdniny." :o)

 

SKOKY


Filip Doležal

"Jsem spokojen s první půlkou sezony, kdy se mi dařilo především na závodech v Rakousku, v seriálu soutěží vypsaných pro jezdce do 25 let - European Youngster Cup, dále na závodech na Ptýrově a s mladými koňmi. Podařit se mohlo lépe ME ve Francii (v prvním kole se mi zranil kůň a odjel jsem domů). V letošním školním roce maturuji, což je pro mě stejně důležité  jako závody v zahraničí a doma, MČR  atd..."

Jiří Luža

"Sezona byla dobrá, naší oblasti se povedlo zvítězit na MČR družstev, v jednotlivcích jsem skončil třetí, což také považuji za úspěch. Tím, že jsem měl úraz, jsem až tak nesledoval skokový pohár, protože jsem první kola nestihl. Bohužel mi vadí nevydařený start v Bratislavě, ale to se stává. Letos chceme objíždět s mladými koňmi KMK a šampionáty. Jinak je v plánu pohár a mezinárodní závody v republice, možná se v únoru podívám do Rakouska."

Jiří Luža nevynechá v roce 2011 závody Českého skokového poháru.

Jiří Papoušek

"Loňskou sezonu hodnotím celkem kladně, i když občas nebyla dle mých představ - díky tomu, že jsem přišel o Stakkatu (zařadila se do chovu), měl jsem nedostatek koní do vyššího skákání. Mám ale nového koně, vypadá celkem nadějně, tak uvidíme. Co se závodů týče, určitě budu jezdit skokový pohár a pokud bude dobrá forma, představuji si i zahraniční výjezdy."

Kristina Stonjeková

"I přes všechny komplikace nám loňský rok nadělil krásné momenty, nezapomenutelné zážitky, přenesl mě na dosud nepoznaná místa ke skvělým lidem… A konečně jsem se znovu přesvědčila, že se musím stále hodně co učit! Lepší je neplánovat. Zjistila jsem, že nejneočekávanější zvraty v našem životě jsou právě ty nejvíc vzrušující, nejbáječnější. Nevíte, jak přišly, ale právě to je dělá výjimečnými. Nač si plánovat den za dnem? Nechme život plynout, ať nám dá to nejlepší, co si zasloužíme - jednoduše tím, že ho budeme prožívat naplno."

Ktristina Stonjeková konkrétní plány nemá, ale těší se, co jí nadcházející sezona přinese.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.