ČP VC Ptýrova: Ludvík si k svátku nadělil vítězství ve VC!

Týden po republikovém mistrovství mladších kategorií, tedy od 16. do 19. srpna se na Ptýrově koná osmé kolo Skokového poháru České pojišťovny. Zatímco uzávěrka objednávek boxů byla 6. 8., uzávěrka přihlášek je 9. 8.

11:10 HOD: Vložen odkaz na fotogalerii.

Aktualizace 20. 8. 9 HOD: Vložena tisková zpráva.

Sváteční vítězství ve Skokovém poháru pro Jandourka

Ludvík Jandourek si nadělil ke svému dnešnímu svátku vítězství ve Velké ceně Ptýrova, která byla již osmým kvalifikačním kolem Skokového poháru České pojišťovny. Sice na něj nedosáhl s pohárovým Casiem Karsit, a tak plný počet osmnácti bodů do žebříčku inkasovala druhá Lucie Poláková s Carosem, ale nemusel být z toho tolik zklamaný, neboť Casio skončil po jedné chybě ve finále jako čtvrtý.

Nescházelo přitom mnoho, aby chyboval i s vítězným Vigem 1. S ním nastupoval do závěrečné části jako třetí v pořadí z celkového počtu sedmnácti dvojic, jimž se podařilo základní parkur na výšce 150 centimetrů překonat bez penalizace. „Na poslední skok, kterým byl triplebar, byl zhruba 60 metrový nájezd přes půl kolbiště. Po předešlé dvojkombinaci a obratu na levou ruku jsme se dostali do opravdu svižného cvalu a ve chvíli, kdy jsem se narovnal, abych Viga ještě trochu podpořil, tak přišel přeskok na druhou nohu. Naštěstí jsme se s tím srovnali a dokončili soutěž bez penalizace. Bohužel to nebylo úplně v nejlepším čase a museli jsme tudíž s napětím čekat, jak se bude dařit dalším čtrnácti soupeřům,“ konstatoval Ludvík Jandourek.

Bez jediného zaváhání projela cílem pouze Lucie Poláková s Carosem, ovšem její čas byl o čtyři desetiny sekundy pomalejší. Velcí favorité jako Hana Pokorná s Chanellem, Aleš Opatrný se Zandirem, Jiří Hruška s Aristem Z či Jiří Skřivan s klisnou Kallisto chybovali. Pokorná a Skřivan dokonce dvakrát. Jandourek s Casiem Karsit měl šanci jako předposlední startující svoje skóre ještě vylepšit, ale bohužel pobořili hned druhou překážku, čímž se zařadil s časem 53,50 sekund na průběžné 4. místo za Aleše Opatrného se svojí novou stájovou akvizicí Zandirem. Ten byl o dvě sekundy rychlejší. Opatrný se svým druhým koněm Casalem byl posledním, kdo mohl konečné výsledky ještě změnit. Neubránil se však dvěma shozením a umístil se s ním jako devátý.

Velká cena Ptýrova poměrně výrazně zamíchala pořadím v pohárovém žebříčku. Na nejvyšších příčkách se sice stále nic nezměnilo a vede Jiří Skřivan před Hanou Pokornou a Jiřím Hruškou, ale náskok Skřivana na nejlepší ženu v této extraligové seriálové soutěži se snížil na pouhých pět bodů. Již za tři týdny při Velké ceně Plzně bude mít tedy mnohem reálnější šanci Skřivana sesadit z vedoucí pozice a dosáhnout historického okamžiku. Ještě nikdy totiž v jedenáctileté historii poháru nevedla bodování žena.

Pokračování bude mít i boj o poslední čtvrtou finálovou pozici. V Ptýrově se mnohem více přiblížila Janu Studničkovi, ale ještě zdaleka ji nemá jistou. Teoretické naděje si drží nejméně šest dalších jezdců, včetně Aleše Opatrného, který přiznal, že opět přemýšlí, zda se ještě pokusit zabojovat, aby koncem září nechyběl na domácím kolbišti v Hořovicích při tomto skokovém vrcholu jezdecké sezony.

Zpět ale na ptýrovské kolbiště. V rámcovém programu proběhly před Velkou cenou ještě tři soutěže. Na stupni L** (120 cm) se nejvíce dařilo Michalovi Kukačkovi s Phladelphií 1. Na parkuru stupně S** (130 cm) nenašel přemožitele Jiří Hruška s Espri 2, jenž jako jediný pokořil hranici padesáti sekund, navíc bez jediného trestného bodu na překážkách. Na stejné úrovni soutěžili ještě junioři v Kolowrat Junior Cupu. Na rozdíl od starších kolegů je čekalo v případě bezchybného výkonu rozeskakování. Do něj postoupilo pět dvojic. Dvě z nich precizní jízdu zopakovaly a o tři setiny sekundy rychlejší byla Andrea Halíková s Wyoming 1 před Gabrielou Radovou s Coco d´Eclipse.

Osmdesátiminutový záznam z průběhu Velké ceny Ptýrova spojený se sestřihem Velké ceny Strakonic, jež probíhala během olympijských her, uvede Česká televize na programu ČT4 v úterý 21. srpna od 18.35 hodin a následně ještě ve čtyřech dalších reprízách. K vidění bude po premiéře i na internetovém vysílání. Podrobnosti najdete na www.skokovypohar.cz.

17:50 HOD: Je jasné, že Ludvík Jandourek dnes nebude slavit pouze své jmeniny. V sedle Viga dokázal absolvovat základní kolo i finále bezchybně, což se povedlo už jen Lucii Polákové s koněm Caros - Ludvík však dokončil finále v rychlejším čase. 

Online výsledky můžete sledovat zde.

15:20 HOD: Dnešní úvodní L** patřilo M. Kukačkovi v sedle Philadelphie 1, S** J. Hruškovi a Espri 2 a Kolowrat Junior Cup A. Halíkové v sedle koně Wyoming 1.

Aktualizace 19. 8. 9:30 HOD: Vložena tisková zpráva.

Generálka na Velkou cenu Ptýrova pro Opatrného

Osmé závody Skokového poháru České pojišťovny 2012 vyvrcholí v neděli 19. srpna Velkou cenou Ptýrova a podle výsledků sobotní generálky půjde jistě o napínavou podívanou. Favoritů je hned několik a v jejich čele stojí Aleš Opatrný se svojí novou stájovou akvizicí.

Opatrný v Ptýrově totiž představil poprvé českému publiku jedenáctiletého Zandira, kterého si koupil teprve před nedávnem. „Jsou to naše druhé závody. Startoval jsem s ním poprvé ve Wiener Neustadtu, kde mám v současné době dlouhodobé angažmá. Absolvoval jsem tam s ním tři soutěže na výšce 145 centimetrů. Dvakrát šel bez penalizace, Velkou cenu pak s jednou chybou. Vkládám do něj výrazné naděje, přestože nemá za sebou moc těžkého skákání. Má však předpoklady, že by to mohl být kůň opravdu do velkého sportu,“ prozradil Aleš Opatrný. Se Zandirem ovšem skončil až na 14. příčce, což bylo nejhorší umístění z těch dvojic, které postoupily do rozeskakování. „Riskoval jsem a udělal jsem opravdu krátký nájezd na bednu, tak to bohužel nevyšlo. Inkasovali jsme za zastavení i za čas, ale byla to moje chyba,“ konstatoval. Mnohem větší radost mu udělal devítiletý holštýnský valach Nobel, s nímž dokázal zvítězit nad dalšími úspěšnými jezdci – Jiřím Skřivanem s klisnou Kallisto a Ludvíkem Jandourkem s Casiem Karsit. Od Skřivana, který je aktuálně lídrem žebříčku Skokového poháru České pojišťovny, jej přitom dělily necelé dvě desetiny sekundy. „Měl jsem výhodu, že jsem startoval s Nobelem až na konci soutěže a mohl jsem vidět Jiřího Skřivana, jak jel. Věděl jsem, že musím jít do plného rizika. Ačkoliv jsem měl na zdi docela štěstí, tak se mi to povedlo a dokázal jsem jej překonat, přestože čas byl opravdu velmi rychlý,“ uvedl Opatrný. „Stavitelé obtížnost parkuru odhadli velmi dobře. Ze 71 účastníků jej dokázalo překonat 14 bez penalizace a nebýt velmi těsně nastaveného času, jistě by bylo těch bezchybných víc. Ale takto to bylo nastavené správně – v takovémto tempu se běžně jezdí vysoké soutěže v zahraničí, kde pak čeští jezdci mnohdy mají s časem velké problémy,“ zhodnotil.

Jednoznačně největší potíže jezdcům a koním dělala problémy distance po vodním příkopu do mírného oblouku na oxer. „Vyházelo to na pět cvalových skoků a většina jezdců musela své koně více shromáždit, což se jim právě po vodním příkopu v tak krátkém úseku nedařilo. Z toho pramenila většina shození,“ zdůvodnil Opatrný příčinu chyb, kterých bylo možné napočítat právě na této překážce rovných třicet! Mezi nimi byl např. i Opatrný se svým třetím koněm Casalem. Přesto bude jedním ze dvou svěřenců, jež si vezme do nedělní Velké ceny. „Nobel skákal dnes výborně, ale kdybych s ním chtěl jít Velkou cenu, nemohl bych s ním jít dnes rozeskakování tak rychle. Měl jsem to ovšem takto v plánu. Chci si v neděli vyzkoušet do hlavní soutěže Casala a Zandira. Všichni tři mí koně jsou zhruba na stejné úrovni, a tak je musím občas prostřídat. Zandiro ode mě získá důvěru pro případné bodování do pohárového žebříčku,“ upřesnil Opatrný. Pokud by s ním vyhrál a získal by 18 bodů do Skokového poháru, prý by dokonce možná opět uvažoval o účasti na zbývajících kolech a pokusil se získat dostatek bodů pro finálovou účast. Jak sám dodal, o tom je však velmi předčasné spekulovat.

Závody Skokového poháru České pojišťovny na Ptýrově ovšem dnes nebyly jen o generálce před Velkou cenou, ale také o Kolowrat Junior Cupu a kvalifikačním finále Equiservis Amateur Tour. Rámcový seriál pro jezdce do 18 let měl dnes na programu stylovou soutěž, jež musela být rozdělena pro počet účastníků přesahující číslovku 25 na dvě oddělení. V tom prvním zvítězila Kateřina Málková s Corneliusem před Francescou Kolowrat-Krakovskou s Ugue du Paddock. V druhém oddělení již dosáhla na prvenství Francesca Kolowrat-Krakovská, a to s klisnou Tarolou D. S ní dokonce od stylových komisařů obdržela známku 9,5 – a ta patří mezi vůbec nejvyšší bodová ohodnocení nejen v rámci tohoto mítinku, ale i všech předešlých. „Jsem opravdu nadšená. Nevím, zda se dá taková známka ještě vylepšit – přinejmenším to asi ještě chvilku potrvá. Mám však opravdu radost, že se já i mí koně zlepšujeme. Podařilo se mi ve spolupráci s mým trenérem Martinem Šoupalem zmírnit moji hrubší ruku a také holeň mi již neujíždí tolik dozadu,“ svěřila se spokojená vítězka.

O závěrečnou tečku více jak třináctihodinového skokového maratonu se postaralo již zmíněné kvalifikační finále Equiservis Amateur Tour. Deset dvojic dokázalo ze základního kola na výšce 110 centimetrů postoupit do rozeskakování. V něm jich zopakovalo precizní jízdu šest a nejrychlejší čas z nich měla Markéta Váňová s osmiletým valachem Cesiumem. Kompletní výsledky a další informace najdete na www.skokovypohar.cz.

18:40 HOD: Prvenství v sobotním ST** získal A. Opatrný a Nobel, když byl po bezchybném rozeskakování o necelé dvě desetiny sekundy rychlejší než druhý umístěný J. Skřivan a Kallisto.

16 HOD: První dnešní soutěž stupně L** vyhrál J. Smrčka a Salome 4. Kolowrat Junior Cup sekci A zajela nejlépe K. Málková a Cornelius, sekci B F. Kolowrat-Krakovská s Tarolou D. V S** zvítězila V. Krajníková a Balirina.

Aktualizace 18. 8. 10 HOD: Vložena tisková zpráva.

Studničkův ptýrovský velký pátek

Doslova od svítání do soumraku se v pátek 17. srpna závodilo na kolbišti Farmy Ptýrov u Mnichova Hradiště, kde probíhají čtyřdenní parkurové závody Skokového poháru České pojišťovny. Od sedmé hodiny ranní postupně projelo startem 363 dvojic, přičemž ta poslední dokončila soutěž přesně v půl deváté večer za již výrazně snížených světelných podmínek. Nejvíce se v početné konkurenci dařilo Janu Studničkovi, jenž zvítězil v obou soutěžích, do nichž se svými koňskými svěřenci nastoupil.

Nejprve nenašel přemožitele s klisnou Datasys Asteres v nejobsazenější soutěži celého dne na stupni L** (120 cm), v níž poměřilo své skokové schopnosti 135 účastníků. Ačkoliv tak v mnohých případech rozhodovaly o pořadí jednotlivé setiny sekundy, Studnička s touto devítiletou ryzkou chovatele Rudolfa Skřivana z Hřebčína Suchá ujel svým soupeřům o sekundu a půl. Bezchybných výkonů přitom diváci mohli vidět pětačtyřicet.

Ještě cennějšího prvenství dosáhl v závěrečné soutěži s překážkami na úrovni stupně S** (130 cm). V sedle devítileté klisny Datasys Anfí ze stejného chovu předvedl opět precizní jízdu a navíc v nejrychlejším čase. Navíc se mu dařilo i s Datasys Duelem, s nímž dokončil jako pátý v pořadí. „Musím se přiznat, že jsem nijak zvlášť s takovým úspěchem nepočítal. Jednoduše jsem je nechal plynule cválat dopředu a nakonec to dopadlo nad očekávání dobře. Nevadilo mi ani, že již v době mého startu s Anfí bylo slunce hodně nízko a tvořilo ostré stíny. Snad již jen posledních několik startujících mělo podmínky na hranici regulérnosti, ale nemyslím, že by to byl pro koně zas tak velký problém,“ uvedl Jan Studnička.

Druhé místo obsadil Marek Hentšel se Sauronem Fitmin z JK Baník Ostrava, třetí byl domácí jezdec Daniel Voksa s Calucou Z. Poprvé se na ptýrovském kolbišti představili i někteří koně nahlášení do nedělní Velké ceny Ptýrova, většinou však s nimi jezdci šli pouze tréninkově, a tak nedosahovali na nejlepší časy.

Jednou z pátečních soutěží bylo také úvodní kolo osmé kvalifikace rámcového seriálu Kolowrat Junior Cup pro jezdce do 18 let. Z 29 startujících jich 11 postoupilo do následného rozeskakování. V něm se čistou jízdu podařilo zopakovat šesti z nich. Tentokrát už šlo také o čas a ten měla jednoznačně nejrychlejší Jennie Kaasová s Rhapsody 1. Druhý Michael Mácha s Chválou 1 byl o 3,5 sekundy pomalejší. Z třetího místa se mohla radovat Andrea Havlíková s Lucianem Z. Jedinou jezdkyní, jež se probojovala do rozeskakování hned se dvěma koňmi, byla Francesca Kolowrat-Krakovská. S Ugue du Paddock byla šestá a s Tarolou D po dvou zaváháních desátá.

Kompletní výsledky najdete na www.skokovypohar.cz. Také v sobotu se bude startovat již od 7.00 hodin. Na programu je pět soutěží a kromě další části Kolowrat Junior Cupu se diváci mohou těšit na generálku před Velkou cenou Ptýrova na parkuru stupně ST** (140 cm) a kvalifikační finále Equiservis Amateur Tour, které třetí závodní den uzavře.

22 HOD: J. Kaasová s Rhapsody 1 opanovala páteční Kolowrat Junior Cup, S** absolvoval nejlépe J. Studnička a Datasys Anfí.

Aktualizace 17. 8. 19:50 HOD: Vítězem v ZL se stal M. Kukačka a Philadelphia 1, v L** pak J. Studnička a Datasys Asteres.

21 HOD: Ptýrovský maraton v rámci Skokového poháru odstartoval

Ve čtvrtek 16. srpna zahájily v Ptýrově u Mnichova Hradiště čtyřdenní závody Skokového poháru České pojišťovny. Úvodní den byly na programu tři soutěže, přičemž ta poslední měla dvě oddělení – jedno vyhrazené pro děti a juniory a druhé bez omezení.

 Uvedenou soutěž na stupni ZL (110 cm) mezi dětmi a juniory vyhrála dvojice Vanda Tmějová a Danika Taurus. V otevřeném oddělení se z více jak stovky účastníků nejvíce radovala Diana Zajíčková s Viktorem 4.

 Obě předcházející soutěže měly výšku překážek 100 centimetrů. Nejprve přišli od 7.00 hodin na řadu koně startující prvním a druhým rokem a jezdci do 15 let, z nichž byla nejúspěšnější Alexandra Čapková s Flas of the Lowlands. Posléze v otevřené soutěži zvítězila Hana Straková a Atlantis.

 Celkem bylo k vidění během dne téměř tři stovky startů. Podrobné výsledky najdete na www.skokovypohar.cz. Páteční program začíná na ptýrovském kolbišti stejně jako ve čtvrtek již od 7.00 hodin a počty startující by měly být ještě početnější.

20:50 HOD: Kvalifikaci Equiservis Amateur Tour absolvovala nejlépe H. Straková a Atlantis, ZL pro děti a juniory V. Tmějová s koněm Danika Taurus a otevřené ZL D. Zajíčková s Viktorem 4.

Aktualizace 16. 8. 10:40 HOD: První soutěž stupně Z vyhrála A. Čapková na koni Flash of the Lowlands.

Aktualizace 15. 8. 13 HOD: Vložena tisková zpráva.

Hana Pokorná: Mým cílem je vydržet mezi skokovou špičkou

Po Velké ceně Ptýrova, kterou v neděli 19. srpna vyvrcholí čtyřdenní závody Skokového poháru České pojišťovny, by se poprvé v jedenáctileté historii tohoto extraligového seriálu v parkurovém skákání moha dostat na vedoucí pozici žena! Reálnou šanci k tomu má osmatřicetiletá Hana Pokorná.

Na Jiřího Skřivana sice ztrácí v tuto chvíli ještě 13 bodů, za vítězství v ptýrovském závodě na stupni T** (150 cm) jich ovšem může získat osmnáct. Navíc má výhodu, že doposud bodovala pouze pětkrát, zatímco Skřivan o jednou více. A právě nejlepších šest bodovaných závodů se započítává do průběžného pořadí, z něhož vzejdou na konci září čtyři finalisté.

Pokud by tedy Hana Pokorná v neděli zvítězila a Jiří Skřivan byl hůře jak desátý, stala by se lídrem seriálové soutěže, což se zatím žádné jiné ženě ještě nepodařilo. „V minulosti byli mezi finalistkami Lucie Poláková či Barbora Tomanová, ale z vedoucí pozice určitě nepostupovaly,“ vzpomíná Jiří Skřivan. Možná se tak schyluje k historickému okamžiku. Hana Pokorná se však tímto rozhodně nenechává znervóznit, jelikož účastí na Skokovém poháru České pojišťovny se především baví. Jak přiznala v následujícím rozhovoru, s aktuálním stavem je nadmíru spokojena a o mnoho vyšší cíle ve sportu nemá.

Jak vnímáte zvýšený zájem o svoji osobu po letošních úspěších ve Skokovém poháru?
Přiznám se, že mě tato otázka trochu pobavila. Vůbec nic takového nepociťuji. Když se mi podařilo vyhrát Velkou cenu Brna, tak mi docela dost lidí volalo, kteří to normálně nedělají, ale např. po dalším závodu v Suché, kde jsem také zvítězila, tak to již takové rozhodně nebylo. Lidé v mém okolí to začali brát trochu jako samozřejmost.

Původně jste se nechala slyšet, že není vaším cílem kvalifikovat se do finále Skokového poháru České pojišťovny. Změnila jste od té doby názor?
Pravdou je, že to není mojí prioritou. Tou bylo uspět na mistrovství České republiky. Vůbec jsem totiž neplánovala objíždět více kol. Jak se mi však v kvalifikačních kolech dařilo častěji, tak jsem postupně názor začala měnit a po rodinné poradě jsme se domluvili, že mi umožní jednotlivé závody objíždět. Je krásné, že se úspěchy dostavují i nadále, ale stále si nejsem jistá, zda chci podstoupit finále se střídáním koní. Úplně mi stačí ke štěstí, že jsem mezi nejlepšími čtyřmi jezdci průběžného pořadí, a kdyby se mi podařilo zůstat na druhé příčce, tak to bude pro mě naprosto zázračná sezona.

Zaujala mě poznámka s tou rodinnou poradou. Musíte se doma ptát, zda smíte jet na závody?
Mám tři děti, z toho jsou dvě ve věku 2 a 5 let. Bez pomoci babiček a dědečků bych to tudíž vůbec nemohla zvládat. S manželem je nemůžeme brát na závody, protože by to pro ně bylo příliš náročné. Když jsou u prarodičů, tak nemám výčitky, že jezdím s koňmi po celé republice. Jsem jim tak moc vděčná, že mi řekli: „Jo, jeď, mi to zvládneme. Udělej si plán závodů a my s tím budeme počítat!“

Manžel jezdí s vámi?
Občas, ale většinou na akcích nepřespává. Když je místo konání dostupné tak do tří hodin autem, jezdí se podívat na Velkou cenu. Ve Strakonicích přijel dokonce i s pětiletým Peťulkou. Když jsou závody dál, tak nejezdí, jelikož v neděli opět vyzvedává děti a já se většinou vracím ať pozdě v noci. Má to tedy také takto limitované.

Jak zvládáte tento finančně náročný sport utáhnout z rodinného rozpočtu?
Nebýt toho, že manžel podniká a je ochoten tento můj koníček podporovat, tak bychom to nezvládali. Zabývá se výrobou krmných směsí pro hospodářská zvířata. Pod společností Zemědělské služby Dynín je vlastně založen i náš jezdecký klub.

Takže vyrábíte i krmiva pro koně?
Ano, máme také tři základní řady krmných směsí pro koně, ale naším hlavním zaměřením jsou krmiva pro výkrm kuřat, prasat a skotu. Máme také prvovýrobu, dvě vlastní výkrmny drůbeže a kravíny. O rozšíření nabídky pro koně dost uvažujeme, jelikož od příštího roku bych se měla vrátit po mateřské do práce. Jednou z cest je spojit příjemné s užitečným a zaměřit se více na produkty pro koně.

Jaký vztah mají vaše děti ke koním?
Nikolu, které je již 18 let, příliš koně nikdy příliš nelákali. Základy ježdění ovládá, ostatně v jejich blízkosti vyrůstala, ale má k nim takový volnější vztah. Péťa se o koně také moc nezajímá. Když jsem se ho nedávno ptala, zda nechce svézt, tak mi odpověděl: „To je dobrý, já už jsem jednou jel.“ Více ho přitahují traktory, kombajny a podobně. Nejblíže ke koním tak asi bude mít malá Johanka. Je to taková dračice a už teď chce pořád nosit helmu, různě s sebou tahá bičík a chce se mnou jezdit „na koníky“.

Jak vzpomínáte na své jezdecké začátky?
Co se ježdění týče, tak již od čtyř let jsem lezla na kdejakého koně. Pocházím z vesnice a tam jsem k nim nikdy neměla daleko. Kdykoliv byla možnost chodit do nějakého jezdeckého klubu, tak jsem se o to usilovně snažila. Problém byl akorát v tom, že jsme se často stěhovali. K závodění jsme se tak dostala až docela pozdě. První větší šanci jsem dostala ve 24 letech ve společnosti Panství Bechyně.

Jste při závodech velká trémistka? Je o vás známé, že si dlouze procházíte kury soutěží a před startem si ještě znovu prstem ukazujete, kudy pojedete...
Mám takový svůj rituál, ale nedá se říct, že bych byla trémistka. Největší trému jsem měla při letošním mistrovství České republiky, když se očekávalo, že musím uspět. Při Skokovém poháru to tak neprožívám. Parkur si procházím dvakrát, když startuji se dvěma koňmi. Nemám problém si jej zapamatovat, ale vždy si chci projít trasu přesně tak, jak ji pojedu – a to vždy nebývá s každým z nich stejně.

S kým trénujete?
Co se skákání týče, tak největší podíl na mém úspěchu má Jaroslav Jindra. Snažím se za ním na tréninky dojíždět pravidelně a mívá také u nás skoková soustředění. Pokud to jde, vybírám si závody, na které jezdí i on. Vždy mi umí výborně poradit a je pro mě velkou oporou.
Od jara jsem začala také trénovat s Juliannou Weinberg-Lessing, s níž pracuji hlavně na vylepšení sedu, a pracujeme na drezurní přípravě, kterou ani v parkurovém sportu nelze podceňovat. Beru to jako velmi přínosné, škoda jen, že se přes sezonu nemůžeme pro velké časové vytížení potkat.

Nejvíce úspěchů nyní sbíráte s jedenáctiletým hannoverským hnědákem Chanellem. Dá se o něm říci, že je to váš životní kůň?
Ne tak úplně. Velmi úspěšná jsem byla i s Etosem, s nímž jsem vyhrála spoustu závodů, nebo také s Captain´s Cartouchem. S tím jsem dokonce vyhrála v roce 2008 na mosteckém závodišti i mistrovství České republiky v kategorii družstev, kdy jsme jako jediní obě kola dokončili čistě. Bohužel – jeho nejlepší sportovní léta jsem protěhotněla a dnes mu je již čtrnáct let. Dá se tedy říci, že jsem měla tři životní koně.
Ačkoliv nemám nyní touhu najít nového, ještě lepšího koně, než je Chanell, tak mi je jasné, že pokud se budu chtít udržet mezi špičkou, časem bude muset přijít někdo další. Vedle Chanella mám nyní dva sedmileté koně – valacha CV a hřebce Portose TS. Právě u Portose věřím, že by mohl jít ve stopách Chanella.

Čeho byste chtěla v jezdectví ještě dosáhnout?
Můj cíl je udržet se v české skokové špičce. Tímto sportem se v první řadě bavím a nemám přehnané ambice. Je pro mě úžasné mít krásné tři děti, rodinnou pohodu a přitom mít možnost závodit mezi jezdci profesionály. Netoužím objíždět velké mezinárodní akce a být více na cestách, než doma. V tomto směru jsem tedy svého cíle již dosáhla a snad to takto vydrží co nejdéle.

Aktualizace 14. 8. 12:30 HOD: Pořadatel upozorňuje, že vzhledem k vysokému počtu startujících jsou začátky soutěží ve čtvrtek, pátek a sobotu stanoveny na 7. hodinu ranní, v neděli je začátek v 8.

Vysílací časy sestřihu VC Ptýrova a Strakonic na ČT4:

úterý 21. 8. 2012    18:35
úterý 21. 8. 2012    po půlnoci    02:20
středa 22. 8. 2012  11:50
pátek 24. 8. 2012   14:00

Soubory ke stažení

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.