CSIO Linec: ČR dominovala soutěži pro juniory

Ve dnech 8. - 11. května se česká ekipa účastní již 22. ročníku CSIO3* v Linci. Národní tým skončil devátý. Na našem youtube kanálu najdete videozáznamy našich dvojic z Poháru národů. 11. 5. 10 HOD: Děti - v GP se umístil jako 4. F. Stružinský a Lucky Lifestyle (4 tr. b. v rozeskakování). Junioři - v GP se na prvních dvou místech umístily Češky - A. Kellnerová s Bacarou zvítězili (0 tr. b. v rozeskakování), A. Půlpánová a Duel skončili druzí (4 tr. b. v rozeskakování). 11:45 HOD: Mladí koně - K. Papoušek se s oběma koňmi rozeskakoval o vítězství, skončil třetí (Chicago) a čtvrtý (Centisimo). 15:15 HOD: EY Cup U25 (145 cm) - 9. m. pro A. Kellnerovou a Carpe Diem. 15:20 HOD: Grand Prix (150/160 cm) - O. Zvára a Cento Lano 4 tr. b. (15. m.).

Připojena fotogalerie za Poháru národů.

Na youtube kanálu Časopisu Jezdectví najdete video z PN.

 

11. 5. Děti - v GP se umístil jako 4. F. Stružinský a Lucky Lifestyle (4 tr. b. v rozeskakování).

Junioři - v GP (140 cm) se na prvních dvou místech umístily Češky - A. Kellnerová s třináctiletým belgickým valachem Bacarou de la Ferme Blanche zvítězili (0 tr. b. v rozeskakování), A. Půlpánová a Duel skončili druzí (4 tr. b. v rozeskakování). Jako šestá se umístila A. Kellnerová s Curley Sue (4 tr. b. v zákl. parkuru),  jako 10. K. de Jagerová a Clooney (8 tr. b.). Z 15 startujících dvojic byly 3 vyloučeny, z nich i K. de Jagerová s V. Cityslickerem.

Mladí koně - K. Papoušek se s oběma koňmi rozeskakoval o vítězství, skončil třetí (Chicago) a čtvrtý (Centisimo). Na 20. m. s chybou v základním parkuru skončil O. Zvára a Quimero-M. Startovala čtyřicítka koní, 11 absolvovalo bezchybně.

EY Cup U25 (145 cm) - 9. m. pro A. Kellnerovou a Carpe Diem. Do soutěže nastoupilo 37 dvojic, pouze 6 ji absolvovalo bezchybně. Na 18. m. skončila L. Strnadlová a Atlanta, na 20. m. A. Kellnerová s Atessou (8 tr. b.). Po 12 trestných bodech nasbíraly tři české dvojice A. Půlpánová s Queen C (26.), L. Strnadlová a Wiedarthe a V. Jelínková s Foreverem.

Grand Prix (150/160 cm) - O. Zvára a Cento Lano 4 tr. b., což znamená 15. místo.

 

10. 5. Děti - třetí místo pro F. Stružinského a Lucky Lifestylea.

Junioři - A. Kellnerová skončila třetí a pátá (Bacara, Curley Sue), K. de Jagerová šestá (Clooney). 

Jezdci do 25 let: 8. m. L. Strnadlová - Atlanta, 9. m. A. Kellnerová -Atessa (4 tr. b.).
16. m. A. Půlpánová - Queen C, 22. m. A. Kellnerová - Carpe Diem (8 tr. b.), 32. L. Strnadlová - Wiedarthe, 34. V. Jelínková - Forever (16 tr. b.). Celkem bylo 42 startujících, 2 absolvovali bez chyby. 

Na našem youtube kanálu najdete videozáznamy našich dvojic z Poháru národů.

Mladí koně - 2. m. K. Papoušek a Chicago, 6. K. Papoušek a Centisimo, 10. O. Zvára - Quimero M (všichni bezchybně.)

Gold Tour - 16. m. O. Zvára a Carmen Arcus (4 tr.b.).

Medium Tour - naše dvojice vzdaly - K. Papoušek a Bel Canto Hradiště, A. Opatrný a Zandiro.

9. 5. První kolo PN:  O. Zvára a Cento Lano dokončili s 10 tr. b., Z. Hruška s Calatou se 6 tr. b. K. Papoušek a Bel Canto Hradiště s 5 tr. b. A. Opatrný a Zandiro byli vyloučeni, máme 21 tr. b., což znamená celkové deváté místo ze 12.

Výsledky PN zde.

Děti - 4. m. F. Stružinský a Lucky Lifestyle, s Calivadem vyloučen (15 start.).

junioři - 6. m. A. Kellnerová - Bacara d.l.F.B., 8. m. K. de Jagerová a V. Cityslicker, 9. m. A. Půlpánová - Duel, 10. m. A. Kellnerová a Curley Sue, 13. m. K. de Jagerová - Clooney (18 start.).

 

8. 5. 20 HOD: Soutěž pro jezdce do 25 let: bezchybně L. Strnadlová - Wiedarthe, A. Kellnerová - Carpe Diem a Atessa. Za chybu šla A. Půlpánová a Queen C a L. Strnadlová a Atlanta, V. Jelínková a Forever za 8 tr. b.

Silver Tour - O. Zvára a Cento Lano 5 tr. b., Z. Hruška a Calata 8 tr. b., vzdali A. Opatrný a Zandiro a K. Papoušek a Bel Canto Hradiště.

Gold Tour - 11. m. B. Chudyba a Quinsy, 49. O. Zvára a Carmen Arcus (4 tr. b.) a 67. A. Opatrný a Caramouche (8 tr. b.).

8. 5. 10:20 HOD: Soutěž pro ml. koně: K. Papoušek - Chicago, O. Zvára - Quimero M za 4 tr. b., K. Papoušek - Centisimo vyloučen.

 

Na startu měla bý také Emma Augier de Moussac, ovšem z důvodu onemocnění koní nebude. Z podobného důvodu nenastoupila minulý týden ke svému startu v PN v Celje jezdkyně Barbora Tomanová.

Závodů se účastní 95 jezdců a 207 koní.

Za národní tým v pátek v Poháru národů nastoupí A. Opatrný, O. Zvára, Kamil Papoušek a Zdeněk Hruška. Konkurovat jim budou jezdci Austrálie, Bulharska, Finska, Německa, Maďarska, Itálie, Litvy, Polska, Ruska, Slovenska a Rakouska.

Čeští junioři a mladí jezdci na startu: V. Jelínková, L. Strnadlová, A. Kellnerová, A. Půlpánová, K. de Jagerová, F. Stružinský

 

Výsledky najdete zde.

 

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.