CSIO Linz 2015: PN pro ČR, O. Zvára šestý v GP - sledujte TV Prima

Od čtvrtka 7. května do neděle 10. května probíhají v rakouském Linci mezinárodní závody úrovně CSIO. Je na ně přihlášeno 91 jezdců z 21 zemí, včetně České republiky. Za tu by mělo ve sváteční pátek nastoupit letos poprvé české reprezentační družstvo. 9. 5. 10:50 HOD: Vyhráli jsme! Časopis Jezdectvi byl při tom! Videozáznamy všech českých jízd z prvního i druhého kola najdete na našem youtube kanálu. Gratulujeme našim jezdcům a děkujeme českým divákům za podporu! 10. 5. 16:30 HOD: GP - 6. m. pro O. Zváru a Cento Lana, 9. m. pro Z. Zelinkovou a Caleriho. Z. Zelinková v sobotu obsadila 2x 7. m. - Filicita, Lukas Ninja. 19:07 HOD: Naši jezdci v hlavních zprávách TV Prima - sledujte je!

REPORTÁŽ HLAVNÍ ZPRÁVY FTV PRIMA

10. 5. ZDE (24. MINUTA)

 

10. 5. 16:30 HOD: GP - 6. m. pro O. Zváru a Cento Lana, 9. m. pro Z. Zelinkovou a Caleriho. Z. Zelinková v sobotu obsadila 2x 7. m. - Filicita, Lukas Ninja.

8. 5. 20 HOD: Vyhráli jsme! Časopis Jezdectvi je při tom!

Neuvěřitelnou atmosféru a neuvěřitelný úspěch zažila české ekipa a početní čeští diváci, když se českému družstvu podařilo postoupit nejen do druhého kola Poháru národů z první pozice, ale tuto pozici si i udržet a s náskokem zvítězit v konkurenci 13 družstev! V prvním kole chybovala pouze dvojice Zuzana Zelinková a Caleri, ve druhém kole však pouze mírně překročili čas a obdrželi 1 trestný bod. Jako druhá nastoupila Emma Augier de Moussac a Charly Brown a opět jeli bezchybně! Třetí startující Ondřej Zvára v sedle Cento Lana chyboval jednou a celkem získal 5 trestných bodů. Již v tuto chvíli propukli přítomní Češi v jásot, neboť náskok Čechů byl tak velký, že by jejich vítězství již žádné družstvo neohrozilo. Tím se však poslední startující Aleš Opatrný v sedle Acovara nenechal zmást a dokončil jen s 1 trestným bodem. Celkem jsme obdrželi pouhé 2 trestné body a to je jako začátek sezony skvělé! Česká ekipa tak v období jednoho roku (vloni v červenci stála na stupni vítězů v Budapešti) vyhrála již podruhé Pohár národů. Jako druhé skončilo silné družstvo Ukrajiny (8 tr. b.) a třetí Německa (13). Děkujeme, milí jezdci - a děkujeme i vám, početní fanoušci mezi diváky!

Tiskovou zprávu FEI najdete zde. Naa twitteru jsme však FEI předběhli a o vítězství českého družstva jsme informovali jako první! Buďte s námi na twitteru a nic důležitého vám neuteče!

 

7. 5. 150 cm - 15. Z. Zelinková s klisnou prezidentky ČJF Filicitou, 17. J. Papoušek s Apolem.

 Middle Tour - 5. m. O. Zvára a Cardiff D.H., 6. m. Z. Zelinková - Lukas Ninja

7. 5. 16:20 HOD:  Martin Ohnheiser vylosoval českému týmu číslo 3, družstev celkem 13.

7. 5. 10 HOD: Česká republika v první soutěži pro mladé koně obsadila první (E. Moussac a Corinda v.R.) a druhé (A. Opatrný a Quinta) místo! EYC - 11. m. F. K.-Krakowská a Vorieta.

 

 

Které země budou přítomny?

Bulharsko, Německo, Finsko, Irsko, Itálie, Litva, Luxembursko, Mexiko, Nizozemí, Rakousko. Polsko, Rumunsko, Rusko, Slovensko, Slovinsko, Švédsko, Švýcarsko, Turecko, Ukrajina a Maďarsko.

European Youngster Tour - A. Půlpánová, T. Šalková a F. Kolowrat-Krakowská

VIP Tour Ria Lacina Hoffmeister, Adéla Chrdlová

ČR: Družstvo: Emma Augier de Moussac, Aleš Opatrný, Zuzana Zelinková a Ondřej Zvára. Dále bude na startu Jiří Papoušek a "domácí" Alena Gasperl. Vedoucí ekipy - manažer skokové komise Martin Ohnheiser

 

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.