CSIO3*-W Bratislava 2009 s českou účastí

Ve dnech 6. – 9. 8. se v bratislavském areálu TJ Slávia koná již 44. ročník Grand Prix Bratislava – CSIO3*-W, který nese název Aegon Mercedes Grand Prix. Účastní se ho také kompletní český tým ve složení Jiří Luža, Aleš Opatrný, Jiří Papoušek a Zuzana Zelinková.

Podrobné informace k těmto závodům jsme vám přinesli již minulý týden prostřednictvím našeho on-line rozhovoru s Ing. Andrejem Glatzem. Nejnovější aktuality najdete níže...

 

AKTUALIZACE:

 

9.8. 23:15 hod.

Doplněna fotogalerie.

 

9.8. 19:00 hod.

Ještě před chvíli jsme nevěděli, že dnes budeme mluvit s tím samým jezdcem jako v pátek po Poháru národů. Pojďme se ho tedy ještě na několik otázek zeptat:

Můžete nám prozradit, jaký byl důvod vašeho úspěchu?

Myslím, že mám velmi dobrého a především zkušeného koně. Je mu již 15 let.

Čekal jste, že vyhrajete?

Ne pokaždé mám šanci vyhrát. Dnes jsem ji měl, dal jsem do toho vše, a tak jsem vyhrál.

Co si od tohoto vítězství slibujete?

Doufám, že toto vítězství bude mít vliv na moje celkové postavení mezi francouzskou jezdeckou špičkou a zároveň na nominaci do evropského šampionátu.

Chcete ještě něco vzkázat pořadatelům závodů?

Jak už jsem řekl, je zde vše skvělé, včetně povrchu. V každém směru nám pořadatelé vyhověli, jsou to skutečně skvělé závody. Bratislava je ve Francii známá a jezdci mají zájem sem jezdit. Kdyby bylo potřeba 6 jezdců, jelo by jich sem 6. A kromě toho mám rád vaši krajinu.

Už vám někdy při vítězství přál prezident dané země?

Ne, ještě nikdy, byla to pro mě obrovská čest.

Stephan Lafouge.

 

9.8. 18:30 hod.

Se začátkem prohlídky parkuru Grand Prix Bratislava se spustil vytrvalý déšť a potrápil především jezdce první půlky startovního pole, které čítalo na 54 jezdců. Eduard Petrovič si to nejlepší nechal na konec. Grand Prix Bratislava čítala 12 překážek a 15 skoků. Jezdce čekal nejprve zeleně pruhovaný oxer rovnou před věží rozhodčích, vpředu 140, vzadu 145 cm vysoký, o šířce 140 cm. Za ním následoval na této stěně 150ti centimetrový kolmák a po něm jezdci točili na levou ruku přes mohutný tripplebar (výška 152, šířka 190 cm). Dále byl na řadě dvojskok z kolmáků na 10,9 m, přičemž první stál nad vodou (154 a 155 cm). Pátý byl červený oxer 150 cm vysoký, 160 cm široký a doleva přes dvojbradlí (150, 152 cm, šířka 165 cm), za nímž se točilo na pravou ruku. Zde koně překonávali modrý kolmák (154 cm), následně museli zvýšit tempo a prudce doprava přes vodní příkop (4 m). Podél stěny stál oxer 150 cm vysoký a 163 cm široký, za ním na 25 m kolmý skok (160 cm). Znovu museli soutěžní dvojice točit na pravou ruku a středem kolbiště absolvovali náročný trojskok začínající oxerem (150 cm vysoký, 160 cm široký). Mezi částí 11a a 11b bylo 7,8 m a druhý se v této kombinaci tyčil kolmák (155 cm). Po něm následovalo za 10,7 m dvojbradlí (vpředu 148, vzadu 150, šířka 150 cm). Oříškem pro mnohé byl poslední skok. Jezdci totiž museli po trojskoku své koně vést mírně vlevo a za poměrně krátkou vzdálenost připravit své koně na 160 cm vysoký kolmák.

Jiří Luža a Jiří Papoušek při prohlídce parkuru GP Bratislava.

Ještě před začátkem soutěže předal prezident Slovenské republiky Gašparovič Radovanu Šillovi cenu za nejúspěšnějšího slovenského jezdce, to už se ale na opracovišti chystal první jezdec - rakouský Christian Schranz s valachem Lauldi. Na čistý výkon si však diváci chvíli počkali, ten předvedl 12. startující Němec Michael Kölz s vestfálským hřebcem Lewinski. Chvíli po něm se dostal na řadu Jiří Luža na Ronaldovi S, který chyboval na kolmém skoku nad vodou (4a) a červeném oxeru (5). Překonat tento parkur čistě se zdálo být čím dál složitější, čistě přešla až 25. startující - Italka Melissa Vanzani na valachovi Kador Du Valon a za pár minut také Polák Andrzej Gloskowski s ryzákem Imequyl. Ti jakoby prolomili pomyslnou bariéru a do rozeskakování postoupil také další Polák Lukasz Jonczyk na Tarronovi, Estonec Rein Pill s hřebcem A Big Boy, Stephan Lafouge a - po napínavé jízdě také Aleš Opatrný s Lukasem Ninjou. Jako 45. startovala Zuzana Zelinková s Winstonem G a shodila bohužel hned 2. skok (kolmák). Smůlu měla také na 6. oxeru a na úvodní překážce trojskoku. Celkem si tedy Zuzka odvezla 12 tr. b. a chvíli po ní absolvoval parkur také Jiří Papoušek s Helpem, ti získali 21 tr. b. Na start rozeskakování se postavilo 7 jezdců. Michael Kölz chyboval 2x (8 tr. b.), Melissa Vanzani 1x (4 tr. b.) a Andrzej Gloskowski jel za 12 tr. b. První čistý výkon ukázal až Lukasz Jonczyk, který neriskoval a získal čas 53,30. Trumfnul ho hned další startující - Pill Rein (43,18), ani ten se však neudržel na špici. Stephan Lafouge dokázal přejít čistě a ve skvělém čase 41,32. S výsledkem mohl pohnout už jen Aleš Opatrný. Celé rozeskakování vedl Lukase vzorně a na poslední překářku se rozhodl zariskovat. Koně rozcválal do plného tempa, ten však už nedokázal přes horní bariéru zvednout zadní nohy a na světelné tabuli naskočily 4 tr. b. a neuvěřitelný čas 39,76 pro naši českou dvojici. Opakovala se podobná situace jako v předchozí soutěži...

Zlato tedy putuje do Francie, vybojoval ho Stephan Lafouge na francouzském koni Gabelou Des Ores (Pamphile), stříbro si zasloužil Estonec Rein Pill s hřebcem A Big Boy (Kannan Cash) a bronz si domů veze Polák Lukasz Jonczyk s Tarronem (Jacorde). Čtvrté místo je útěchou pro Aleše Opatrného s Lukasem Ninjou (Ganymed), 5. se umístila Melissa Vanzani s valachem Kador Du Valon (Quidam De Revel S), hned za ní pak Michael Kölz a Lewinski (Lancer III) a dále Andrzej Gloskowski s hřebcem Imequyl (Luron).

Naše zpravodajství stále není u konce. Očekávejte ještě krátký rozhovor s vítězem a dnes večer další fotografie do galerie.

 

9.8. 17:30 hod.

Vloženy kompletní výsledky soutěže č. 10.

 

9.8. 14:20 hod.

Malou cenu Bratislavy stavitel Eduard Petrovič jezdcům vskutku osolil. Bariéry padaly jedna po druhé a kdo šel bez chyb na překážkách, odnesl si alespoň 1 tr. b. za čas. Koně často shazovali čtvrtý kolmý skok a skok 10b těsně před posledním kolmákem. Tyto problematické části pozlobily i naše jezdce. Zuzana Zelinková šla s Cavalinem za 9 tr. b. (2x shození a 1 tr. b. za čas). Aleš Opatrný s Quorem sice stihli parkur v dobrém čase, chybovali však v trojskoku na části b.

První čistý byl Stephan Lafouge z vítězného francouzského družstva na strakatém hřebci Copabella Visage, následoval jej Krzysztof Ludwiszak a Torado 2 z Polska. Za nedlouho se k nim přidal i Emanuele Gaudiano s Calidem 31. Startovní pole v rozeskakování rozšířil také Andrzej Gloskowski na hřebci Efez.

Jiří Luža s Land Rebelem S získali první 4 tr. b. za již zmiňovaný zelený kolmák (čtvrtý v pořadí) a na závěr ještě za poslední překážku. Diváci mohli v druhé půlce vidět další čisté výkony, a to od Němce Alexandra Schilli s koněm Le Bel Oiseau, velkým potěšením pro domácí publikum byla bezchybná Jana Slaviková s Lordem Levistem, dále to byl Simone Coata a Mirage De Levaux, Bruno Jazede a Nina Des Hayettes, Rudi Helsen a Gulliver K a málem také naše Zuzka Zelinková s klisnou Cigalle Z, kdyby lehce nezachybovala na předposledním skoku.

Poslední startoval Aleš Opatrný a znovu se mu podařilo jako závěrečný jezdec startovního pole předvést bezchybnou jízdu.

Rozeskakování se šlo přes překážky: 1, 2, 5a, 5b, 6, 10, 11. Stephan Lafouge cválal opravdu rychle, ale jednou shodil. Krzysztof Ludwiczak na Toradovi 2 byl první čistý v čase 42,68, překonal ho následně Gaudiano na Calidovi 31 (39,89). Další jezdci získali vždy po 4 tr. b. až na předposledního Rudiho Helsena (0 tr. b., 45,08).

Nyní čekalo rozeskakování na Aleše. První, druhý skok bez problému, za ním prudký obrat vpravo na dvojskok 5a, 5b, znovu prudce vpravo a z krátkého nájezdu na tripplebar, vše v pořádku a velmi dobrý čas! Předposlední skok z dosti šikmého najetí, opět bez chyby. Poslední kolmák, z pravidelného tempa - chyba! Nejlepší čas (39,05), avšak za 4 tr. b., které Alešovi přinesly "až" 4. místo. Přesto to byl skutečně nevídaný výkon.

Dekorován vítěz Emanuele Gaudiano na Calidovi 31, vlevo v pozadí Aleš Opatrný s Titanem R.S.

Zlato tedy získal (opět) Emanuele Gaudiano s Calidem 31, stříbro Krzysztof Ludwiczak na Toradovi 2 a bronz Rudi Helsen s Gulliverem K.

Velké ceny Bratislavy se již za pár minut zúčastní všichni 4 čeští jezdci, držte jim pěsti!

 

9.8. 10:30 hod.

Ráno patřilo v Bratislavě opět juniorům. Od 9 hodin se v Aegon Cupu Junior utkalo 16 slovenských dvojic a nejlepší mezi nimi byla Lea Vrabelová a Tancosno.

Za chvíli už ale odstartuje první soutěžící v Malé ceně Bratislavy, která proběhne od 11 hodin na překážkách do 150 cm s následným rozeskakováním. Hned jako 3. startuje naše Zuzana Zelinková na hřebci Cavalino, 10. pak Aleš Opatrný s Quorem G, 38. Jiří Luža na valachovi Land Rebel S, 59. znovu Zuzka Zelinková tentokrát na klisně Cigalle Z a poslední (68.) Aleš se svým druhým koněm Titan R. S.

 

8.8. 19.55 hod.

Vložili jsme kompletní výsledky soutěže č. 9.

 

8.8. 19.15 hod.

Vložili jsme kompletní výsledky soutěže č. 8.

 

8.8. 18.45 hod.

Do prvého překonání šesti po sobě jdoucích kolmých skoků, přičemž poslední měl 160 cm, nastoupilo čtrnáct jezdců a přesně polovina ji dokázala absolvovat bez chyby. V prvním rozeskakování zvýšil chorvatský stavitel parkuru Eduard Petrovič poslední kolmák na 170 cm. Téměř všechny dvojice řadu zvládly bez větších obtíží až na belgického Rudi Helsena, který shodil předposlední překážku.

Po dalším zvýšení jsme mohli vidět 183 cm vysoký kolmák - loňský rekord, ten dokázala překonat pouze trojice jezdců: Mark Boes s Perrym, Christian Schranz s Quartzem van de Niewmo a Michael Kölz s Lordem 917. Tyto čekala závratná výška 192 cm!

První ji se svým koněm zvládl Němec Kölz a dále Rakušan Schranz. Belgičan Boes chyboval. Potom, co stavitel zvedl poslední překážku na rovné dva metry, domluvili se jezdci, že se spolu podělí o vítězství a pošetří své koně.

Vítězové poslední sobotní soutěže - Michael Kölz a Christian Schranz.

Zvítězil tedy Michael Kölz na Lordovi 917 a Christian Schranz na Quartzovi van de Nieuwmo. Nový bratislavský rekord je tedy 192 cm!

 

 

8.8. 17.40 hod.

Vloženy kompletní výsledky soutěží č. 6 a 7.

 

8.8. 17.00 hod.

Na startovní listině nejtěžší a nejlépe dotované soutěže dne bylo zapsáno 54 dvojic a mezi nimi i naše Zuzana Zelinková s devítiletou hnědkou Cigalle Z. Nejprve se na parkuru prezentoval Estonec Gunnar Klettenberg s ryzákem Bingo a hned na začátek se mu podařilo neudělat chybu a získat čas neuvěřitelných 84,58. Dlouho vypadalo, že nebude překonán. Dokázal to až 24. startující Polák Krzysztof Ludwiczak na hřebci Torado 2 (82,70), ani on se ale ze svého prozatímního vítězství neradoval dlouho, protože belgická dvojice Mark Boes a Aladin stáhla nejlepší čas ještě o 3 setiny sekundy. Tento výsledek se zdál být nepřemožitelný, o nemožné se však pokusil ještě Polák Andrzej Lemanski s oldenburským hřebcem Castiglione o získal skvělý čas 82,51.

Brzy odstartovala také Zuzana Zelinková s Cigalle Z a předvedly pěkný a vyrovnaný průběh parkuru s lehkou chybou na čtvrté překážce (kolmý skok), což je při poměrně vysokém počtu čistých výkonů (14) řadilo až na 36. místo. O zlatou příčku se pokusil bojovat ještě poslední startující a zároveň vítěz z předchozí soutěže - Emanuele Gaudiano s Calidem 31. Zajeli opravdu velmi rychlou jízdu bez jediné chyby, ale jejich čas stačil až na 4. místo.

Vítězství v dnešní soutěži Big Tour tedy patří polskému jezdci Andrzejovi Lemanskemu a jeho hřebci Castiglionovi, získali tak 1100 EUR. Stříbro si domů do Belgie poveze Mark Boes s Aladinem, bronz putuje stejně jako zlato do Polska zásluhou Lukasze Jonczyka a valacha Tornado.

V 17.30 začne poslední sobotní soutěž - bariérové skákání (Cena rádia Express).

 

8.8. 14.00 hod.

Aleš Opatrný byl do soutěže Middle Tour přihlášen se dvěma koňmi. Nejprve se postavil na start s holštýnským valachem Quorum G (znáte jej z fotek u výcvikových článků Aleše v našem časopise) a předvedli pěkný výkon v dobrém čase, škoda jen chyby na třetí překážce. První čistý a velmi rychlý parkur absolvoval lotyšský jezdec Andis Varna na valachovi Marmors. Mohlo se zdát, že už známe vítěze, o omylu nás však přesvědčil Ital Emanuele Gaudiano v sedle hřebce Otello De Villeneuve, když svou jízdu zvládl čistě a ještě rychleji. Z 19 startujících prošlo s nulou 6 jezdců a mezi ně se probojoval i náš Aleš Opatrný se svým druhým koněm Lukas Ninja. V celkovém pořadí získali šesté místo a nakonec ještě sedmou příčku s Quorem G, jelikož měli nejlepší čas mezi dvojicemi se 4 tr. b.

Aleš Opatrný se s valachem Lukas Ninja (Ganymed) umístil na šestém místě v Middle Tour.

Výkon italské dvojice už nikdo nedokázal překonat, a tak zaslouženě získala prvenství. Hned za nimi byl dekorován lotyšský Andis Varna s Marmorsem. Třetí příčku obsadila Němka Karin Ernsting-Engemann na klisně Prada 6.

Ital Emanuele Guadiano s hřebcem Otello De Villeneuve (Flipper) předvedli čistý parkur v nejlepším čase.

Dále ještě za čerstva uvádíme, že předchozí informace se potvrdila a Zuzana Zelinková s klisnou Cigalle Z bude jako jediná Češka startovat v následující soutěži do 150 cm - Big Tour. Proto si její výsledek nenechte ujít!

 

8.8. 12.00 hod.

Ve finále Small Tour startovala Zuzana Zelinková jako jediná Češka a původně měla sedlat hned dva koně. Nastoupila jako první na start, ale štěstí jí v této soutěži vůbec nepřálo. Na hnědém hřebci Cavalino nasbírala celkem 18 tr. b. a s klisnou Cigalle Z na start ani nenastoupila (údajně se rozhodli přihlásit ji do vyšší soutěže, tak se necháme překvapit). Z 31 jezdců se nakonec podařilo 6 dostat se s nulou do rozeskakování, jehož 6 skoků bylo zvýšeno až na 145 cm. Velmi milým překvapením byla pro domácí publikum slovenská jezdkyně Monika Noskovičová na šimle Sclintura, která se díky své čisté jízdě dostala do rozeskakování také.

První startující Vasil Ivanou s koněm Aleqs předvedl na zvýšených překážkách velice rychlou a přesto bezchybnou jízdu s časem 45,09 a nasadil tak laťku opravdu vysoko. Na jeho pozici zaútočil Švýcar Theo Muff, jehož jméno se divákům vrylo do paměti díky čistým výkonům v Poháru národů. Čas 46,22 však stačil "pouze" na druhé místo a do konce soutěže se již nikomu nepodařilo běloruskou dvojici sesadit. Na třetí příčce se radoval litevský jezdec Benas Gutkauskas na hřebci KWPN Quick-Jet. Slovenská dvojice skončila na pěkném šestém místě.

Vítěz finále Small Tour - Vasil Ivanou a Aleqs (po Quite Easy).

 

8.8. 10.00 hod.

Dnes ráno proběhla od 8.30 soutěž určená juniorům. Startovní listina se skládala z patnácti slovenských jezdců a jezdkyň. Jediný, kdo dokázal překonat celý parkur bez tr. b. byla hned čtvrtá startující - Lucia Maravková na koni Cardini T a zajistila si tak jednoznačné vítězství. Druhý byl se 4 tr. b. Norbert Folkmer a Azurino, třetí pak Anna Hrvolová a Cirano. Nyní už ale startují první dvojice v šesté soutěži těchto závodů - Small Tour - Final (Cena firmy Grafobal Group).

 

7.8. 21.30 hod.

Přiložili jsme fotogalerii z pátečního programu - viz odkaz níže...

 

7.8. 21:00 hod.

Po dekorování se na několik minut nechalo francouzské družstvo zpovídat novináři, a proto vám přinášíme několik zajímavých reakcí Stephana Lafougeho na všetečné otázky těsně po sesednutí z koně. Jen pro zajímavost připomínáme, že Stephan byl oným posledním jezdcem na startovní listině, který se postaral o tak napínavý závěr Poháru národů.

Jak se vám líbí bratislavské závodiště?

Jsem zde velmi spokojený, závodiště se mi líbí a povrch byl vyhovující. Byl jsem nadšen také z vodního příkopu, který byl obratně zakomponován mezi břízami.

Co můžete říct a právě absolvovaném parkuru?

Staviteli parkuru patří velké gratulace. Naprosto odhadl situaci. Parkur nebyl příliš těžký, jezdci nedělali žádné velké chyby, přesto však sem tam nějakou měli. Stavitel skvěle odhadl situaci a úroveň startovních dvojic.

Loni jste zde také zvítězili. Jeli jste sem opět pro vítězství?

Samozřejmě, že jsme sem jeli vyhrát, kdyby jsme sem jeli prohrát, zůstali bychom raději doma. :)

Jak hodnotíte atmosféru závodů?

Všichni jsou zde opravdu přátelští. Sice zde není mnoho lidí mluvících francouzsky a naše angličtina je slabší, ale i navzdory této jazykové bariére se zde cítíme dobře. Ostatně našemu týmu se tu líbilo už loni a letos mělo mnoho jezdců zájem zde startovat. Muselo se mezi nimi vybírat.


7.8. 19.30 hod.

Vložili jsme kompletní výsledky soutěží č. 4 a 5.

 

7.8.  19:10 hod.

Po 17. hodině začala atmosféra houstnout. Osm nejlepších družstev se utkalo na stejném parkuru jako v prvém kole a nebyla nouze o napínavé okamžiky. Jako první vstoupila do kolbiště zástupkyně maďarského družstva Szofia Szirokai na Sissi a celý parkur zvládla projít jen se 4 tr. b. To už se ale na start chystal Aleš Opatrný s Titanem R. S. První půlka parkuru se vyvíjela velice dobře, avšak v té druhé nasbírali 8 tr. b. Stejný počet získal i další startující, Němec Timo Beck na koni Marlin. Diváci se nakonec dočkali i první nuly od finského Maija Mallata na klisně St. Germain a stejně tak čistě prošel i Theo Muff ze Švýcarska na hnědákovi Acomet, který se mohl pyšnit čistým kontem již z prvního kola. Poněkud smolné bylo druhé kolo pro Rakušana Christiana Schranze na klisně Wega van de Padenborre. V prvém kole shodil pouze jednu překážku, nyní si ale odnesl celkem 12 tr. b. Další startující - Regis Villain na koni Monark zopakoval další nulu a ve stejném duchu pokračovali i Francouz Bruno Jazede na Lune Des Touches. Zuzanu Zelinkovou očekávali diváci s velkým napětím, pěkný průběh parkuru však přerušila neposlušnost na trojskoku a celkově si tato dvojice připsala 10 tr. b. Čistým výkonům však nebyl konec a nuly putovaly dále dvakrát do Finska (Satu Liukkonen - Qui Vivra Verra, Mikael Forsten - Evli Nandele) a do Polska (Krzysztof Ludwiczak - My Lady). Jiří Luža bohužel svůj čistý parkur nezopakoval a chyboval na oranžovém kolmém skoku, který následoval za vodním příkopem. Poslední vešel do parkuru Francouz Stephan Lafouge na koni Gabelou Des Ores. Na vítězství svého týmu mohl jet nejhůře za 5 tr. b. Na bratislavském kolbišti mohl během necelé minuty a půl spadnout špedlík a bylo by jej slyšet. Když však dvojice absolvovala bez chyby i poslední kolmý skok, spustila se bouře potlesku. Francouzi obhájili vítězství v bratislavském Poháru národů z loňska a to pouze se 4 tr. b. z obou kol!

Bratislava

Vítězné francouzské družstvo.

Druzí byli jezdci z Finska (9), dále se umístili v následujícím pořadí: Poláci (22), Švýcaři (23), Rakušané (28) a za nimi hned na krásném šestém místě Češi (34). Sedmé místo si vybojovali Maďaři (37) a osmé Němci (44).

 

7.8.  16:30 hod.

V první sobotní soutěži do 135 cm se z českých jezdců nejlépe dařilo Zuzaně Zelinkové. S koněm Cavalino dokázala parkur přejít čistě a z 58 startujících se těšila z 12. místa. Hned za ní se umístil Aleš Opatrný s koněm Lukas Ninja - taktéž s čistým výkonem, dále pak s Quorem G obsadil 23. příčku (4 tr. b.). Jiří Luža sedlal koně Land Rebel S a získal 36. místo s 8 tr. b.

Celou soutěž nejlépe absolvoval italský Guadiano Emanuele na ryzákovi Fuchs De Villeneuve.

Po 14. hodině odstartoval 1. soutěžící v 1. kole Poháru národů - Lemansi Andrzej z Polska, které bylo zároveň kvalifikací do nedělního GP Bratislava. Z českého družstva se na parkuru do 160 cm předvedl Aleš Opatrný s Titanem R. S. a absolvovali jej s 8 tr. b. První čistý výkon předvedl až Švýcar Theo Muff s koněm Barbarossa Van Paemel. Druhá za český tým bojovala Zuzana Zelinková a na koni Winston G získala pouze 4 tr. b. Nejlepším z našich byl Jiří Luža. S Ronaldem S předvedl bravurní jízdu bez jediného trestného bodu. Poslední z Čechů parkur překonával Jiří Papoušek na Helpovi a odnesli si 12 tr. b. Jejich výsledek se tudíž do celkového počtu trestných bodů našeho družstva nezapočítával.

Český tým tedy postupuje do druhého kola s 12 tr. b., spolu s ním pak dalších sedm družstev - Francie (4), Rakousko (8), Švýcarsko (8), Finsko (9), Polsko (9), Německo (12), Maďarsko (17).

Dále nepostupují: Itálie (18), Estonsko (20), Belgie (25), Bělorusko (29) a Slovensko (39).

 

Luža

Jiří Luža a Ronaldo S předvedli v prvním kole Poháru národů čistý výkon.

 

 

7.8.  13.00 hod.

V příloze pod článkem najdete kompletní výsledky soutěže č. 3.

 

7.8.  9.40 hod.

Včerejší poslední soutěž do 145 cm opanoval Francouz Lafouge Stephan na koni Gabelou Des Ores. Z českých zástupců byl nejúspěšnější Aleš Opatrný a Lukas Ninja, když získal se 4 tr. b. krásné 12. místo z celkem 71 startovních dvojic. Jiří Luža s Ronaldem S měl na kontě taktéž 4 tr. b., avšak díky horšímu času obsadil 23. příčku. Zuzana Zelinková si po svém výkonu v sedle koně Cigalle Z zapsala 5 tr. b. a umístila se jako 25. Jiří Papoušek s Helpem skončil s 16 tr. b. až 56.

Dnešní program začíná v 11 hodin soutěží Small Tour - Cenou firmy Zentiva.

 

6.8. 16.25 hod.

Hned v úvodní soutěži CSIO3*-W Bratislava zaznamenala Česká republika úspěch. Jiří Luža s Land Rebelem-S obsadil po bezchybném výkonu na parkuru s překážkami do 135 cm pěknou pátou příčku. Zvítězil polský reprezentant Andrej Gloskowski s koněm Efez. Aleš Opatrný s Titanem R.S. skončil s jedním trestným bodem na 26. místě a Zuzana Zelinková s Cavalino (4 tr. b.) na 28. místě. Za ČR startoval v soutěži ještě Milan Šimun a ten dokončil s Quick Horn-Z třicátý pátý (4. tr. b.).
Druhou soutěží byl parkur do 140 cm. V něm nenašel přemožitele Philipp Züger z Maďarska na koni Coralino. Z našich nejlépe skončila Zuzana Zelinková s Winstonem-G, která obsadila 8. příčku. Aleš Opatrný se opět umístil na 26. pozici.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.