ČSP 2010 pokračuje Velkou cenou Litomyšle

Již v pátek 11. června zahájí IV. kolo Českého skokového poháru – Velká cena Litomyšle, která se uskuteční na kolbišti u Primátorské hráze. Úvodní den budou na programu dvoufázové soutěže 110/120, 120/130 a 130/140 cm. V sobotu můžete shlédnout soutěže L**, S**, ST**, v neděli pak „estéčko“ nahradí zmiňovaná VC Litomyšle – st. T**. Jak již bývá zvykem, Robert Smékal si jistě připraví zajímavé a náročné parkury.

Litomyšl

Ilustrační foto Josef Malinovský

 

AKTUALIZACE:

13. 6. 17 hodin: Právě skončilo dekorování Velké ceny, kam s dekou pro vítěze dorazil Al Campo s Janem Zwingerem ze Stáje Mustang. Ti jediní totiž dokázali dokončit základní kolo i finále bez trestných bodů. Po VC Kolína je to tak druhá Velká cena, která skončila vítězstvím juniora (VC Kolína získala B. Tomanová). Oba tito junioři se, jak je vidět, pilně připravují na parkury červencového juniorského mistrovství Evropy. Celkem 4 tr. b. získal druhý Aleš Opatrný s Quorem (s Carusem též, 4. m.), třetí Jiří Skřivan s Mercedes a pátý L. Koza s Pinotem Grigio. Finálová čtyřka po 4. kole vypadá zajímavě - L. Jandourek, M. Šoupal, J. Papoušek,  P. Charvátová spolu s B. Tomanovou mají stejný počet bodů, nenápadně stoupá A. Opatrný, za ním L. Koza a J. Zwinger, oba ze stáje Mustang.

Čtvrté kolo DJCJC opět ovládl J. Zwinger před T. Veselou a P. Skřivanovou. Za ní se umístila N. Crnková a M. Skřivanová.

V dalších dvou dnešních soutěžích, které byly finálové s finále pro nejlepších deset, zvítězila K. Stonjeková - Vidina (L) a opět Jan Zwinger, tentokrát se Sisi (S). Tomu se tak podařil nevídaný double.

12. 6. 20.30 hod: Necelý týden po vítězství ve Velké ceně Hradce Králové opět Jiří Luža zvítězil. Tentokrát v sedle desetiletého Land Rebela-S, s nímž již letos získal prvenství v hlavní soutěži Lamborghini Cupu (dvouhvězdové ST). Po měsíční pauze způsobené zraněním tak jezdec dokazuje, že formu má opravdu dobrou. Za ním skončili s čistým kontem ještě P. Skřivanová s Odysseou a O. Zvára s Latigem. "Land Rebel skákal opravdu výborně, proto ho nasadím i zítra jako pohárového," sdělil nám vítěz poněkud unaveně po dnešních a včerejších teplech a dusnu. Pochválil povrch kolbiště, přičemž opracoviště nazval trochu tvrdším. V předešlých soutěžích zvítězila juniorka Kristina Stonjeková s Vidinou (dvouhvězdové L) a amaterský jezdec Vladimír Malák s Kashmirem v S porazil i všechny ostřílenější kolegy. I když startovní listina na zítřejší vrchol ještě není vyvěšena, podle našich informací do ní nastoupí kolem 25 dvojic.

11. 6. 23 hod: Zájemcům o účast v Českém skokovém poháru jsme za článek z Litomyšle připojili velmi čerstvě schválený rozpis na VC Strakonic (jednohvězdičkové T o 60 tisíc korun). 

11. 6. 20 hod: Páteční program samozřejmě probíhal za vysokých teplot, ale kolbiště bylo podle slov Kateřiny Veselovské velmi dobře připraveno: "Povrch je výborný, propískovaný, neklouže, není tvrdo, jen to teplo bylo poněkud náročné. Organizace ale klapala, takže ani to nebyl takový problém." Právě Kateřině Veselovské se dnes dařilo, neboť jednou zvítězila a dvakrát skončila třetí. Poprvé jsme ji také měli možnost vidět s klisnou Avenou: "Zastupuji v jejím sedle Luboše Vondráčka, který ještě po zranění na Trojském ostrově nejezdí." S Avenou ve druhé soutěži zvítězila, ve třetí, poslední, skončila třetí. "Ve Velké ceně s ní však startovat neplánuji, přeci jenom ji jezdím teprve týden. Uvidím, jak bude chodit Forint a zkusila bych to spíše s ním." Kromě Kateřiny Veselovské bránil českou čest ještě Martin Šoupal a Lapenti před dalšími umístěnými z Moravy (Zvára, Zwinger, Toth, Hruška), ), také ve druhé soutěži se kromě Katky dařilo hlavně moravským jezdcům (Hentšel, Koza, Zwinger, Lamich, Zvára), třetí soutěž vyhrál sám ředitel závodů Jiří Skřivan s Mercedes. Tam pro změnu na druhém a pátém místě figuroval "polský" Lukáš Sojka.  

Přehledy startujících a výsledky ZDE. 

 

Kromě sportu však bude k vidění bohatý doprovodný program, který vždy předchází hlavní sobotní i nedělní soutěži.

Nebude moci chybět ani každoroční fotbalové utkání jezdců Čechy vs. Morava (v pátek od 20.00 hodin).

V sobotu od 20.00 hodin se v městské hale v Litomyšli uskuteční již třetí bowlingový turnaj smíšených týmů. V návaznosti proběhne v litomyšlském klubu Heaven Disco Párty s hvězdným DJ Rodrigem.

Dále:
-    vození dětí na pony zdarma
-    dětská voltiž
-    bohaté občerstvení
-    slosovatelné vstupenky (1. cena LCD televize)

Souhrn sportovní části:

Přehledy startujících ZDE.

Pátek 11. června 2010 od 13.00 hodin
Dvoufázové skákání  110 / 120 cm
Dvoufázové skákání  120 / 130 cm
Dvoufázové skákání  130 / 140 cm

AKTUALIZACE: Dne 11. 6. bude první soutěž zahájena v 11.00 hodin. Důvodem je velký počet přihlášených dvojic. Telefonická prezentace v pátek nejpozději do 10.00. Kontakt: Dalibor Prokop, +420 737 365 378.

Sobota 12. června 2010 od 10.00 hodin
Parkurová soutěž stupně „L**“ -  120 cm
Parkurová soutěž stupně „S**“ -  130 cm
Parkurová soutěž stupně „ST**“ - 140 cm

 
Neděle 13. června 2010 od 10.00 hodin
Finálová parkurová soutěž „L**“ - 120 cm
Finálová parkurová soutěž „S**“ - 130 cm
Show program - vystoupení Petra Eima, mistra světa ve voltiži
Velká cena Litomyšle – soutěž „T**“ – od 14.30 hod.

 

Více hledejte na tomto odkazu, příp. na stránkách Asociace Český skokový pohár.

Soubory ke stažení

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.