ČSP 2014: Velká cena Kolína - vyjádření pořadatelů k sobotní podvečerní události

V pořadí čtvrtým kolem bude v rámci Českého skokového poháru Velká cena Kolína konaná na Ptýrově ve dnech 22. - 25. května. Během 4 dnů se odehraje 15 soutěží. Sama Velká cena se pojede v neděli od 14 hodin na úrovni jednohvězdového T, tedy 145 cm. Její dotace je 60 000 Kč. Rozpis najdete dole, uzávěrka přihlášek 18. května.

30. 5. 19:50 HOD: Oficiální vyjádření pořadatelů VC Kolín. (Po kliknutí na obrázek si zprávu můžete přečíst)

 

25. 5. 17:45 HOD: S* vítěz J. Skřivan s Dione, finále EAT vyhrála D. Pinkavová s Lassy 2, ve finále CJC se nejvíce dařilo N. Grünthalové a Niagara La Just. VC Kolína vyhrál J. Hruška s Mr. Voxem Agromarket H+B. Na druhém místě skončila Denisa Bittnerová a Vanessa a na třetím junior Daniel Uleščenko s Moon Rayem.  


24. 5. 19:30 HOD:  Kvůli nepřízni počasí byla poslední soutěž soboty zrušena i přesto, že část startovního pole ji odjela. Ovšem vichřice sfoukla mobilní stáj, kde byli ustájeni koně. Držíme všem palce, ať jsou jejich koně v pořádku!

V průběžném pořadí vedl Jiří Hruška s Aristem Z před Danielem Uleščenkem se Santa Siliví.

24. 5. 13:40 HOD: V L*, kvalifikaci EAT, zvítězil P. Dajbych a Zadeleen A.B., L*/L** CJC dominoval M. Kořínek s Victory 3 a v druhém L*/L** vyhrála N. Grünthalová a Venezia 1.

S** pro Jiřího Hrušku a Boba de Bouwer.

23. 5. 14:00 HOD: V soutěži ZL zvítězila Eliška Jandová a Ilusive Queen a v soutěži pro Czech Junior Cupu byla druhá za Petrem Dajbychem a Zadeleen.

22. 5. 19 HOD: ZL vyhrál J. Novotný a Quido-M, v L* zvítězila P. Mazánková a Acobata-T.

22. 5. 13:30 HOD: Mezi první vítěze se zařadili Darina Hochmanová, Klára Pokorná a Václav Kubišta.

Aktualizace 20. 5. 10:20 HOD: Vložena tisková zpráva. Více jak 350 koní odstartuje v rámci dalšího kola Českého skokového poháru. Ten se ve dnech 22. – 25. května přesouvá na ptýrovské kolbiště, kde vyvrcholí tradiční Velkou cenou Kolína. Po zrušeném závodu v Ostravě se tak jedná o třetí kolo seriálu.

Aktualizace 18. 5. 21:15 HOD: Dnes je uzávěrka přihlášek!

Aktualizace 16. 5. 8:50 HOD: Zástupci jezdeckého areálu Ptýrov se rozhodli vyjít vstříc soutěžícím, kteří z důvodu zrušení Velké ceny Ostravy mění své plány, a uvažují o účasti na Velké ceně Kolína.
Ještě v průběhu dopoledních hodin je možné si zarezervovat boxy, a to buď na info@farmaptyrov.cz nebo na k tomu určeném formuláři na webových stránkách areálu – nejsnadněji naleznete v aktualitách.

Aktualizace 14. 5. 14 HOD: Pořadatelé zvou k účasti, čím lákají? Kromě osvědčeného a oblíbeného areálu také jednou novinkou - velkoformátovou obrazovkou, kam se bude přenášet dění na kolbišti včetně propojení se systémem Galop a tím pádem startovními a výsledkovými listinami.

Jak to bylo vloni?

Jistě ještě máte v živé paměti, že vloni vyhrála tuto Velkou cenu dvojice Aleš Opatrný a Zidande P, ano, ta dvojice, která poté skvěle bodovala na mistrovství Evropy v Herningu. Zidande P je však již prodán a slouží egyptskému jezdci Abdelu Saídovi.

Druhá se umístila Lucie Poláková s Carosem a začala tak delší šňůru úspěšných startů. Třetí skončil A. Opatrný v sedle koně Tadmus stáje Hapax. Čtvrté místo patřilo Jiřímu Skřivanovi a výborné Kallisto, také pozdějším účastníkům ME, pátý byl Jakub Novotný a Perry a šestý Ludvík Jandourek s Vigem.

A právě tito dva jezdci letos skončili v prvním, martinickém kole jako druhý a třetí. Na Ptýrově však nebude Aleš Opatrný, který v tu dobu startuje v Ebreichsdorfu, ani Lucie Poláková. Ta čeká miminko a její koně zatím jezdí její rakouský přítel Simon. Přijede však Jiří Hruška a měl by dorazit i druhý Jiří, Skřivan, podle toho, co nám sdělil po telefonu. Ve dnech 14.-18. 5. ovšem také závodí v rakouském areálu Magna Racino. Jsme-li u jména Jiří, zavolali jsme také Lužovi - ten se dostaví i se svým stájovým kolegou Janem Štětinou.

 

Soubory ke stažení

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.