ČSP 2015: Olomouc - finále pro nováčka Rudolfa Doležala

Od 23. do 27. září probíhá finále Českého skokového poháru v areálu ESC Olomouc. Vloženy předběžné startovní listiny. Aktualizace 22. 9. Finále se blíží - jak může vypadat finálová čtyřka? Výsledky Finále Amateur Tour: 1. I. Schmiedová a Belinda, 2. O. Refka a Samba, 3. J. Vábek a Lady Charlotte. CJC 12-15 let: 1. A. L. Novak a Taveta HS, 2. V. Vacková a Gallery, 3. S. Finsterle a Elektra. CJC 16-18 let: 1. K. De Jagerová a Clooney, 2. H. Dostálová a Eldorado v. P., 3. N. Kaločová a Ebony. Finálová čtyřka ČSP: Marek Klus a Crado von Wichenstein, Barbora Tomanová a Adelgraaf, Vladimír Tretera a Quentin 6, Rudolf Doležal a Peggy Sue. 15:10 HOD: M. Klus pád z Adelgraafa. 15:35 HOD: Kteří dva jezdci mají nejméně trestných bodů? 15:54 HOD: Vítězí Rudolf Doležal s celkem 12 tr. b., nejlepším koněm finále Quentin (8 tr. b.).

Výsledky najdete v kalendáři, přímý přenos

NEDĚLE 27. 9.

Finále ČSP: Po dvou koních - Barbora Tomanová 16, Vladimír Tretera 8, M. Klus - 8+pád, Rudolf Doležal 4 tr. b. 

Po třech koních - R. Doležal a V. Tretera 12 tr. b., B. Tomanová 24, M. KLus 36. 

Po čtyřech koních - R. Doležal 12, V. Tretera 32, B. Tomanová 32, M. Klus 44 

Pořadí: 1. R. Doležal, 2. B. Tomanová, 3. V. Tretera, 4. Marek Klus


CJC 16-18 let: 1. K. De Jagerová a Clooney, 2. H. Dostálová a Eldorado v. P., 3. N. Kaločová a Ebony. Stejně jako junioři mladší - Pouhé dvě první dvojice absolvovaly i základní parkur i finále bezchybně. Třetí chybovala v základním parkuru.

CJC 12-15 let: 1. A. L. Novak a Taveta HS, 2. V. Vacková a Gallery, 3. S. Finsterle a Elektra. Pouhé dvě první dvojice absolvovaly i základní parkur i finále bezchybně. Třetí chybovala v základním parkuru.

Finále Amateur Tour: 1. I. Schmiedová a Belinda, 2. O. Refka a Samba, 3. J. Vábek a Lady Charlotte.

 


26. 9. První sobotní soutěž, 135 cm vyhrál Marek Klus s Le Carela před Františkem Stružinským a Jiřím Lužou.

Druhou soutěž, finále Amater Tour - 115 cm, vyhrála Dana Beranová s Unilordem, když jako jediná absolvovala čistě rozeskakování. Druhá skončila Ladislava Henzlová s Le Prince a třetí Michaela Kohoutková s Maverick 5.

Do finále Velké ceny Olomouce 2015 se dostalo celkem 10 jezdců. Z vítězství se raduje Barbora Tomanová a Sorceress, na druhém místě dokončil Marek Klus s Quaid FRH a třetí skončil Daniel Uleščenko s Moon Ray

 

Zítřejší finálová čtyřka: Marek Klus a Crado von Wichenstein, Barbora Tomanová a Adelgraaf, Vladimír Tretera a Quentin 6, Rudolf Doležal a Peggy Sue. Tisková zpráva.

 

25. 9. První soutěž 110 na čas (61 start.) - 1. L. Henzlová a valach Le Prince (M. Lázně) před dubickými K. Křížkovou a Dárkem a B. Ryčovskou s Novelou.

Druhou soutěž, 120/130 cm Czech Junior Cup, vyhrál Daniel Uleščenko a Santa Silvia před Denisou Vegrichtovou a Sofií Najmanovou.

Třetí dnešní soutěží byla soutěž S* s následným rozeskakováním (77 start.). Zvítězil v ní Jiří Skřivan s Kallisto před Milanem Klárem a Ivou Holíkovou.

140 cm - 1. J. Jindra a Qentino Donth-M, 2. L. Vachutka a Crack N a 3. J. Malý a Carigo Z.

 

Jak vypadá konečný žebříček CJC? Na špici jsou Veronika Vacková (12-15) a Denisa Menšíková (16-18), další pořadí zde.

 

24. 9.  První soutěž, L** na čas (51 start.) vyhrála Kateřina Kubrická s Feminou 1 před Jaroslavem Jindrou a Vladimírem Treterou.

Ve druhé soutěži, L*/L** na styl CJC, obdržela nejvyšší známky Sofie Najmanová s koňmi Zazou (známka 9,0) a Taz Times (známka 8,8).

Třetí soutěž, S** (55 start.) vyhrál Sergei Motyguine a Extreme Chaos před Ivou Holíkovou a Pavlem Holešovským.

Poslední čtvrteční soutěž, ST* (54 start.) vyhrál Marek Klus s Le Carela před Rudolfem Doležalem a Markem Hentšelem.

23. 9. 15:45 HOD:  První soutěž, dvoufázovku 110/110 cm (62 start.) vyhrála poděbradská Žaneta Pokorná a klisna Mapali před Karolínou Javorskou s klisnou Singapore (CET).

Druhou soutěž, Czech Junior Cup (70 start.) vyhrála Pavla Benešová s Asteres před Danielem Uleščenkem a Santa Silvií.

Třetí soutěž, L** na čas (45 start.) vyhrál Milan Klár s Colette 1 před Lucií Anovčínovou a Pavlem Klárem.

Čtvrtou soutěž, 130 cm (49 start.) vyhrála Jana Francová s Nourejevem, byla také čtvrtá se svým druhým koněm.

22. 9. 12:45 HOD: Finále se blíží - jak může vypadat finálová čtyřka? Vezměme to podle prozatímního žebříčku:

Loňský vítěz také letos stojí v čele. Marek Klus by tentokrát bral Crada von Wichenstein. Zatím druhá Barbora Tomanová valacha Adelgrafa, průběžně třetí Rudolf Doležal klisnu Peggy Sue ("ta je nejjednodušší z mých koní"). Vladimír Tretera není ještě úplně rozhodnut o účasti ve finále, ale přichází v úvahu jen Quentin. Jaroslav Jindra, zatím pátý, do Olomouce sice jede, ale po domluvě s majiteli koní s předpokladem, že ani s Ascobarem, ani s Qentinem Donth-M ve finále startovat nebude. Šestý je zatím loňský účastník Ing. Josef Pařenica, který do Olomouce bere dvě klisny, Sarah Sun a Calledu, a pro případné finále ještě neví, se kterou by startoval.

Uvidíme, jak poslední kolo zamíchá pořadím a také jestli místní atmosféra nesvede k dalším rozhodnutím...

Aktualizace 19. 9. 14:25 HOD: Vloženy předběžné startovní listiny

 

Tisková zpráva

Sportovní část programu bude víceméně tradiční. Sítem kvalifikací se dvojice probojují do pátečního posledního dílčího finále Czech Junior Cupu, amatéři pak pojedou v sobotu, kdy je na programu i poslední letošní Velká cena. při těchto soutěžích se rozdělují poslední bodové příděly. Kdo nakonec postoupí do elitní nedělní finálové čtyřky je zatím opravdu hodně nejasné. Adeptů je stále více než půl tuctu. Čeká nás tedy opět neděle plná napětí a zajímavého sportu - uvidíme dvě velká finále Czech Junior Cupu Amateur Tour a poté následuje samotné finále ČSP systémem FINALE FOUR.

Novinka letošního pohárového ročníku, partnerství týmů hokejové extraligy s Velkými cenami ČSP, vyvrcholí dražbou získaných dárků. Mezi jinými se bude dražit hokejka od plzeňského Martina Straky nebo mladoboleslavského Lukáše Pabišky. Výtěžek této dražby bude věnován, stejně jako tradiční příspěvek 10,- Kč z každého startu v rámci pohárových kol, na podporu Českého národního registru dárců dřeně. Šek na výslednou částku převezmou zástupci registru v rámci nedělního finálového programu.

Někteří partneři ČSP v minulých dnech představili věcné ceny přichystané pro nedělní vítěze a umístěné. Každý nedělní vítěz, a budou celkem 4, si odnese domu jezdecké sedlo. Pro nejlepšího amatéra a vítěze ČSP je to výrobek značky Kentaur dle vlastního výběru. Pro dvě juniorská finále sedla Equipe Emporio Jumping, která věnovalo Sedlářství Libich.

Soubory ke stažení

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.