CVI** Stadl Paura 2009 s českou účastí

TJJ LUCKY Drásov jako náš jediný voltižní oddíl odjel ve dnech 20. – 24. 5. reprezentovat Českou republiku na mezinárodní voltižní závody CVI** Stadl Paura (AUT).

voltiž

Jana Sklenaříková.

voltiž

Do známého jezdeckého areálu přijela malá výprava ve složení Jana Sklenaříková, Jana Bartoňková, Lukáš Klouda a lonžérky Petra Cinerová a Dana Trčková se 3 koňmi ve středu v ranních hodinách. V průběhu středy proběhly oficiální tréninky a hned následující den byla veterinární kontrola koní, která pro drásovské barvy dopadla úspěšně. Ještě tentýž den, v 7 hodin večer, se začalo závodit povinnými sestavami seniorských jednotlivců. V pátek se dokončilo první kolo a všichni jednotlivci z ČR postoupili do finále. V sobotu ráno probíhala technická sestava, která má od letošního roku pár pozměněných cviků a možná díky tomu se drásovští posunuly v hodnocení ještě výše.

voltiž

voltiž

voltiž


V celkových výsledcích se nakonec juniorka Jana Bartoňková umístila na koni Eskadra pod vedením Dany Trčkové mezi 48 ženami na 19. místě, senioři Jana Sklenaříková ze 42 žen na 11. místě a Lukáš Klouda na 7. místě, oba na koni Capitano pod vedením Petry Cinerové.

voltiž

Lukáš Klouda.

voltiž


Mezinárodní premiéra pro drásovskou „novou voltižní naději“, 13letého holštýnského valacha Capitana, skončila na výbornou, kdy od rozhodčích dostal i známku 6,8 (z 10), což je v průměru hodnocení koní brána jako vysoké hodnocení.

voltiž


Také bylo pěkné vidět mezi řadami rozhodčích zástupce českých barev Dalibora Blažka, kdy celý čtyřdenní maraton zvládl bez problémů.
Doufáme, že dobré výsledky českých jednotlivců mohou být příslibem úspěšné sezóny nejen na národním a mezinárodním poli, ale hlavně na letošním mistrovství Evropy konaném ve Švédsku.
Jana Sklenaříková

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.