Czech Pony Team a velká česká účast v Magna Racino

Na první závody na venkovních kolbištích se do rakouského areálu Magna Racino vydal skoro kompletní Czech Pony Team ve složení Sofie Najmanová, Sára Finsterle a Tomáš Plšek a početná česká ekipa. Aktualizace 7.4. 20:50 Neděle přinesla dvě první místa (viz článek). Fotogalerie Lukáše Najmana zde.

4. 4. 21 HOD: V Ebreichsdorfu se sešlo na Outdor Opening 2014 CSN-B přes 530 závodících koní. Prozatím největší úspěch zaznamenala v nejvíce obsazené páteční soutěži se 130 koňmi Sofie Najmanová v soutěži 1,15 cm. S oběmi svými koňmi Taz Times a Starano se ve čtyřhodinovém závodě  na hlavním kolbišti zajela čisté a rychlé parkury, které jí vynesly  dvakrát na druhé místo (soutěž byla rozdělena z důvodu vysokého počtu statujících).

Na pony Hoppe Van´t Kruis Sofie jednou chybovala na parkuru 105 cm, Sára Finsterle čistou jízdou v parkuru 105 cm na styl získala 9té místo s hodnocením 6,7.

Dále v Magna závodí Alžběta Malcová, Gabriela Hájková, Kateřina Málková, Kamil Papoušek, Karel Polák, Ondřej Málek, Rudolf Doležal, Martin Ohnheiser, Daniela Hrůzková, Kateřina Mestenhauserová.

V podvečer čeká ještě Tomáše Plška a Sáru Finsterle pony závody 85 – 95 cm.

 

Czech Pony Team úspěšný v Magna Racino i v sobotu 

5. 4. 21 HOD: Sobotní den zahájili pony jezdci z CPT soutěží 85 cm na styl, kde Tomáš Plšek v konkurenci 13 dvojic získal 2. místo s hodnocením 7,4. V následující pony soutěži 100 cm na čas čeští jezdci Tomáš Plšek a Sára Finsterle vybojovali druhé a třetí místo. 

Sára Finsterle následně v soutěži 105 cm mezi jezdci R1 v konkurenci 56 dvojic nenašla přemožitele s koněm Eura a s ní ve večerní soutěži 115 na styl ještě získala 3. místo.

V soutěžích jezdců R2-4 na hlavním kolbišti bodovala v soutěži 115 cm Sofie Najmanová na 9. místě a v soutěži 125 cm se umístila na 8. místě vždy s koněm Stardano. Karel Polák s koněm Dia Gartia se umístil na 7. místě v téže soutěži.

V soutěži 130 cm bodovali Rudolf Doležal s koněm Carl Blue na 6. místě těsně před Kateřinou Mestenhauserovou s koněm Crunch.

 

Neděle přinesla dvě první místa

7. 4. 20 HOD:

Sofii Najmanové se s Hoppe van't Kruis velmi dařilo. Dvojice vyhrála soutěž 85 cm na styl s hodnocením 8 bodů. Sofii se podařilo se stejným čtyřnohým partnerem zvítězit také v parkuru 100 cm. V druhé jmenované soutěži obsahila druhou příčku Sára Finsterle s Molenhorns Revita.

V soutěži 120 cm se Sofie s Taz Timers umístila na šestém místě z celkového počtu šedesáti startujících.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.