Czech Summer Open v Kralovicích je za dveřmi! Diváci i soutěžící se mají na co těšit.

V letošním roce se začíná vracet jezdecká sezona do normálu a není tomu jinak i v disciplíně working equitation. Po dvou letech, kdy musel být mezinárodní závod v této jezdecké disciplíně zrušen kvůli covidové situaci, se konečně vrací do jezdeckého kalendáře Czech Summer Open 2022. A není to návrat ledajaký. Pro rok 2022 byl tento závod schválen mezinárodní organizací WAWE jako kvalifikační pro mistrovství světa, které se bude konat v červenci  letošního roku ve Francii.  

CSO2022 se bude tradičně odehrávat v Jezdeckém centru Královický dvůr u Slaného ve dnech 20-22. 5. 2022.  Jezdecký program bude nabitý již od pátečního rána, kdy budou probíhat drezurní testy všech soutěží. V sobotu bude na kolbišti převládat test ovladatelnosti a v neděli se bude rozhodovat konečné pořadí v testech rychlosti. Organizátoři si pro návštěvníky připravili i pestrý doprovodný program, který jistě potěší. 

Vysokou úroveň závodu podtrhuje i potvrzená účast mezinárodních rozhodčích. Konkrétně Claudia Elsner Matos z Portugalska, která je prezidentkou všech mezinárodních rozhodčích a hlavní školitelkou na mezinárodní úrovni. Další váženou mezinárodní rozhodčí bude Charlotta Ström ze Švédska, která má odsoudcováno již několik desítek mezinárodních závodů i té nejvyšší úrovně, jako je mistrovství Evropy. Českými zástupci v roli rozhodčích budou Alžběta Baslová, která se objevuje zejména při národních závodech i Mistrovství ČR.  Paní Baslovou doplní Michaela Vaňková.

Jak je zvykem organizace Working Equitation Česká republika, z.s. v programu bude myslet i na ty nejmenší ve speciální soutěži s vodičem a neopomene ani na začínající nadšence.  Tyto i všechny ostatní soutěže od začátečníků až po třídu nejvyšší „Master“ jsou otevřeny jak pro zahraniční jezdce, tak pro všechny, kteří jsou registrovaní v ČR v jakémkoli WE spolku.

Doprovodný program si organizátoři připravují hlavně na víkendové dny. Těšit se můžou na představení Španělských koní, módní přehlídku, kaskadéry a mnoho dalšího.

Organizátoři závod vždy spojují s nějakou charitou. V roce 2019 to byla sbírka na cestu na mistrovství Evropy pro paradrezuristu Vladimíra Votřela. Letošní rok je z pochopitelných důvodů spojen s válkou na Ukrajině. Organizátoři prostřednictvím prodeje triček závodu a speciálních podsedlových deček by rádi nashromáždili obnos na podporu koním zasažených válkou. Součástí programu bude i dražba podsedlové dečky s podpisy všech zúčastněných zahraničních jezdců, kterou věnuje do dražby společnost Equiservis.

Neváhejte se zúčastnit ať jako jezdci, tak jako diváci. I když bude závod snímán kamerami EquiTV a bude tak možnost vše sledovat online. Žádný datový přenos zatím neumí předat atmosféru, která na těchto závodech panuje. Veřejnosti je akce přístupná zdarma!






Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.