Další zastávka Global Champions. V Hamburku je lákadlem šampion Maher

Skvělá sestava jezdců se tento týden vypravila do německého Hamburku, kde probíhá již jedenáctá zastávka parkurové série Global Champions. Největší hvězdou je bezpochyby zlatý olympionik z Tokia a šampion LGCT z let 2018 a 2019 – Brit Ben Maher.

Ačkoliv je Ben Maher aktuálně na sedmém místě žebříčku Longines Global Champions Tour, tak již má jisté místo v Super Grand Prix, která bude jedním ze zlatých hřebů celého seriálu při GC Prague Playoffs v libeňské O2 areně. Kvalifikoval se totiž při čtvrtém mítinku sezony v nizozemském Valkenswaardu, kam předešlý víkend zavítal okruh podruhé.

Další z parkurových hvězd bude v Hamburku pětinásobný olympijský medailista a domácí hrdina Ludger Beerbaum. Nejlepší německý jezdec tam už v minulosti vyhrál Grand Prix LGCT a letos svůj dřívější úspěch z Hamburku jistě bude chtít zopakovat, a i letos vybojovat zlatou vstupenku do zmiňované Super Grand Prix Longines Global Champions Tour.

Domácí fanoušci budou držet palce celé řadě dalších německých reprezentantů, jako jsou např.: Marcus Ehning, Christian Ahlmann, Philipp Weishaupt, Friederike Meyer-Zimmermann, ale také mladá Laura Klaphake, jež také dříve na hamburském kolbišti předváděla hvězdné výkony.

Němečtí jezdci však budou čelit tvrdé konkurenci zahraničních soupeřů. Jsou mezi nimi mj. Max Kühner, Eric van der Vleuten, Marlon Zanotelli, Laura Kraut, Nayel Nassar, Harrie Smolders, Shane Breen, Alberto Zorzi, Denis Lynch a Leopold van Asten. Z členů týmu Prague Lions jsou na seznamu účastníků Jur Vrieling a Leopold van Asten. Ti všichni doufají také ve vítězství a jízdenku do Playoffs v Praze. K dispozici už je pouze pět míst, a tak napětí mezi jezdci stoupá.

Připomeňme, že kvalifikaci již mají Niels Brynseels, Olivier Robert, Ben Maher, Peder Fredricson, Darragh Kenny, Sameh El Dahan, Sergio Moya, Scott Brash, John Whitaker a vítěz Grand Prix LGCT ve Valkenswaardu z uplynulého víkendu Daniel Deusser.

V Hamburku se soutěží od čtvrtka 26. srpna na úrovni CSI1* a CSI2*, první soutěže kategorie CSI5* přijdou na řadu v pátek, kdy se koná od 14:45 hodin i úvodní část týmové Global Champions League. Druhé kolo soutěže odstartuje v sobotu od 10:10 hodin, ve 13:55 se pak divácká pozornost upne na Longines Global Champions Tour Grand Prix Hamburku. Podrobnosti o programu najdete na webu www.gcglobalchampions.com.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.