David Fialka trenérem JK Kolowrat

David Fialka přesídlil ze severomoravské Stáje Mustang do Jezdeckého klubu Kolowrat, jak nám potvrdili zástupci obou stájí. Bude trénovat jezdkyni roku 2012 v kategorii děti a vítězku žebříčku DJ Stars 21 Francescu Kolowrat Krakovskou, která je právě v těchto dnech na závodech ve Španělsku. D. Fialka, mimo jiné i pomocný trenér moravského Sportovního centra mládeže, nahrazuje na nové pozici Martina Šoupala, JK Kolowrat totiž hledal trenéra na plný úvazek.

Od konce roku 2012 jsme v našem Jezdeckém klubu Kolowrat diskutovali novou koncepci přípravy pro následující sezonu. Plánujeme se účastnit většího počtu závodů v zahraniční, což s sebou přináší větší nároky na organizaci. Také příprava koní vyžaduje každodenní práci. Nakonec jsme se rozhodli najmout trenéra takzvaně „na plný úvazek“. Základním kritériem při výběru pro nás byly zkušenosti jak s vedením jezdců v juniorské kategorii, tak s účastí na zahraničních závodech. Nakonec jsme uzavřeli dohodu s Davidem Fialkou, který všechny tyto parametry splňuje. Je to výborný jezdec a má za sebou vynikající úspěchy v mezinárodních soutěžích s mladými koňmi.
Naši spolupráci jsme zahájili společnou cestou do Španělska na mezinárodní závody pořádané v jezdeckém centru Oliva Nova ve Valencii.  Účast pro nás dopadla velmi úspěšně. Francesca startovala se svými koňmi na úrovni Bronze Tour. Nejvíce se jí dařilo se Zuliantha Fortunou. Mimo jiné dosáhla na krásné druhé místo v parkuru na výšce 125 centimetrů. Na předních příčkách skončila na stejné úrovni i s Tarolou D a v nižších soutěžích se jí podařilo dosáhnout na dekorované pozice s Calistou-T a Calivadem. David Fialka startoval na těchto závodech s naším koněm Ugue du Paddock a i jemu se dařilo. Vybojoval s ním např. 9. místo v Silver Tour na výšce 120 centimetrů.
Dosavadní spolupráci si velmi pochvalujeme a věříme, že započetí spolupráce byla správná volba pro obě strany. Co se týče Canona, kterého doposud jezdil Francescy dřívější trenér Martin Šoupal, tak ještě není definitivně rozhodnuto, kdo jej bude v budoucnu sedlat na závodech. Přivezli jsme si ho ze stájí Martina Šoupala teprve před nedávnem a zatím s ním Francesca absolvovala několik prvních tréninků. Jak to bude dál, to ukáže čas.

JK Kolowrat

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.