Děti, rodiče, koně - společně ve Voltiži Duha, z.s.

Pětiletou historii může uvést tato nezisková organizace, která pracuje s těmi nejmenšími  dětmi v rámci voltižních tréninků. Co je to voltiž? Je to jezdecká disciplína, gymnastické cvičení na neosedlaném koni. Před třemi lety byla činnost spolku obohacena i o paravoltiž a členové přivítali tímto handicapované děti. A od té doby probíhá ve spolku celoroční program pod názvem "Duhový čtyřlístek".

Tréninky probíhají tři krát týdně na ranči NEWPORT v Dolních Domaslavicích, k tomu cvičenci absolvují víkendové závody a soustředění po celé naší republice. Úspěchy nenechaly na sebe dlouho čekat – zisk titulu jezdec roku 2015,2016, oblastní mistryně v kategorii Jednotlivec děti 2017, krásná umístění v paravoltiži- 3.místo na MČR v Brně 2016. A díky komu jsou tyto úspěchy? Poděkujme týmu trenérek, rodičů a dobrovolníků, kteří neopomenou jediný trénink nebo závody. A samozřejmě nezapomeňme na koně. Celkem jich má Voltiž Duha tři – Hasana, Sebastiána a Nicka. Třetí jmenovaný kůň je plemene haflinger, slouží členům k drezurním a parkurovým soutěžím.

Neopomeneme ani další krásnou aktivitu tohoto spolku a to veřejné vystoupení, která mají vždy u široké veřejnosti obrovský úspěch. Pokud chcete vidět tento tým v akci, představí se dne 28. 9. 2017 opět na ČTYŘMEZNÍKU v Třanovicích.

Zaujali jsme Vás? Máte zájem se stát členem našeho týmu? Přijďte za námi - přijímáme nové členy!!

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.