DJCJC: Stav před posledními závody a finále

Již třetím rokem jsou závody Českého skokového poháru doprovázeny seriálem pro mladé jezdce Dance and Jump Czech Junior Cup. Zatímco dva první roky byl určen pro jezdce do 18 let, nyní je otevřen vlastně i kategorii mladých jezdců, čímž se startovní pole ještě rozšířila. K dnešnímu datu nasbírala body přibližně šedesátka jezdců, přičemž 20 nejlepších bude postupovat do frenštátského finále. Tam by sice mohla dosáhnout hatricku Barbora Tomanová, prozatímní dvojnásobná vítězka, ale situaci určitě nebude mít lehkou - finále se pojede na úrovni S a zkráceného ST. Prozatímní žebříčky najdete v článku.

B. Tomanová zatím průběžné bodování s výrazným náskokem vede, v samotném finále se však "jede od nuly", takže šanci na vítězství mají všichni.

Na druhém místě je prozatím severomoravský Jan Zwinger, který jistě ve frenštátském finále bude chtít uspět co nejlépe a vzhledem k rychlým a čistým parkurům má se Sisi velkou šanci.

Třetí Tereza Veselá se letos s Graf Liviem blýskla vítězstvím při CSI Zduchovice, takže i ona může překvapit.

Také další umístění by mohli dobře zabodovat, neboť mají velmi dobré zkušenosti i v těžších soutěžích, než je finále DJCJC. Např. N. Crnková si čistým výkonem v prvním kole PN Bratislavě splnila kvalifikaci na letošní WEG, L. Vachutková dokáže podat opravdu rychlý výkon, P. Skřivanová je úřadující mistryní České republiky v kat. ml. jezdců, K. Stonjeková má letos na kontě již několik cenných vítězství v S, J. Perníčková skončila letos ve VC Ostravy druhá, L. Strnadlová je letošní účastnicí ME juniorů a ve Frenštátě je díky blízkým Trojanovicím opravdu jako doma... Zkrátka frenštátská neděle 26. září bude určitě napínavá a bude co sledovat!

Jak to však bylo při posledních kolech v Hořovicích? Ze sedmi soutěží během třídenního klání si odnesla nejvíce bodů sice B. Tomanová, ale bodovala i další třicítka jezdců. Dekorování nejlepších pěti, které tradičně probíhá před Velkou cenou, se dále zúčastnila L. Strnadlová, M. Krulichová, K. Kubrická, a na pátém místě ex aequo Ch. Szitášová a N. Crnková. Jezdkyně obdržely věcné ceny, odměna byla tradičně připravena i pro ošetřovatelku vítězky.

 

Soubory ke stažení

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.