Don Johnson se nezúčastní olympijských her

Poté, co chyběla Isabell Werth na oficiálním olympijském tréninku Německa ve Warendorfu a závodech CDI Hagen oznámila jezdkyně, že bude soupeřit o místo na olympiádě v Riu se svými koňmi Weihegold nebo Emilio. Ukončila tak spekulace s tím, že její top koně Don Johnsona a Bella Rose nejsou dostatečně fit.

Oficiálním důvodem, proč Werth chyběla ve Warendorfu a Hagenu, je nemoc jezdkyně. Ihned se však začalo spekulovat, že tím pravým důvodem je zdravotní stav některého jejího koně. Na konci dubna tedy Werth vydala prohlášení: „Abych se vyhnula spekulacím, oznamuji, že jak Bella Rose, tak Don Johnson se v nejbližší době nevrátí do závodů. Don Johnson potřebuje další tři až čtyři měsíce, aby se uzdravil ze svého zranění. Bella Rose není stabilní ve výkonech, což je na nejvyšší úrovni vyžadováno. To je pro mě největší zklamání.“

15 letý Don Johnson se zranil ve stáji pouze několik dní před březnovým CDI-W Hertogenbosh. Bella Rose je zraněná již od listopadu 2014 a stále se nevrátila na kolbiště.

„Budu se nyní účastnit olympijské kvalifikace s koňmi Emilio a Weihegold s plnou podporou mé trenérky Beatrice Buchwald,“ říká Werth.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.