Dopis Ing. Jana Šímy Výkonnému výboru ČJF

Ing. Jan Šíma ze společnosti Equiservis Konzulent zaslal dopis Výkonnému výboru ČJF týkající se měření sportovních pony. Jak víte z prosincového zápisu VV ČJF, manažerka pony komise předložila návrh smlouvy o zajištění měření KVH u pony pro sportovní potřeby, které by zajišťoval pro Čechy Ing. Holík a pro Moravu R. Klos. A právě na tuto skutečnost Ing. Šíma reaguje.


V Chebu, dne 07.02.15

Vážení členové výkonného výboru!

Chtěl bych se několika slovy vyjádřit k situaci, která vznikla kolem měření pony.

Dosud zajišťovala tuto službu firma EQUISERVIS KONZULENT, s.r.o. . Šest členů této společnosti (inspektorů chovu koní) má rozdělené své oblasti tak, aby byla pokryta celá republika a dopravní vzdálenosti byly co nejmenší. Snaha nás všech je, abychom během jednoho výjezdního dne zvládli co nejvíce úkonů (včetně měření).  Tím chovatelům snížily citelně cestovní náklady.  U některých lidí jsme prováděli více úkonů najednou (zápis klisny do PK, registraci koně, měření, změna majitele u koně atd.). Nyní zřejmě do jedné stáje či chovu budou muset zavítat minimálně dva lidé, aby provedli potřebné úkony. My, členové f. EQUISERVIS KONZULENT, s.r.o., ty chovatelské (např. zápis klisny do PK), někdo jiný měření pro sportovní účely.

Skutečně úžasné rozhodnutí.

Pravda je, že neexistovala žádná oficiální smlouva. Tuto službu potřebovala ČJF, o.s. a na ní tedy bylo zjednání nápravy. Je poněkud zvláštní, že s návrhem smlouvy přišla manažerka pony komise, pí. Perníčková, v době, kdy jak známo, její manžel, p. Perníček (předseda SCHČT), ukončil spolupráci s firmou EQUISERVIS KONZULENT, s.r.o.. Zaměstnal dva hodnotitele, kteří budou kromě vlastní práce provádět i měření pony. Snaha o získání dalších zakázek pro tyto pracovníky je zřejmá, neboť jejich roční mzda značně převyšuje částku, kterou SCHČT platil za služby naší společnosti.

O čistotě myšlenek všech zúčastněných v této záležitosti, dát věci bezelstně a nezištně do pořádku, velmi pochybuji. Doporučil bych Vám vyslechnout sportovní i chovatelskou veřejnost a udělat si tak obrázek o náladě mezi lidmi. Mám za to, že každé rozhodnutí by mělo být podloženo důkladným seznámením se se situací v prostředí, kterého se to bezprostředně dotýká. To se v tomto případě evidentní nestalo.


                                                        Za firmu EQUISERVIS KONZULENT, s.r.o. Ing. J. Šíma

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.