Drezurní pohár Aghitour poprvé

Jezdecký areál Aghitour sídlí v nádherném údolí u městečka Nový Fojtov nedaleko Karlových Varů. V sobotu 4. srpna se zde uskutečnil 1. ročník Drezurního poháru Aghitour. Ve čtyřech soutěžích bylo vyplaceno 19 000,- Kč.

Program zahájila soutěž stupně Z, ve které ze čtrnácti dvojic nejlépe zajel úlohu DU Michal Ryndák a Siera Negro – farma Lentur Karlovy Vary.

Druhé soutěže stupně L se zúčastnilo patnáct dvojic. S nejlepším výsledkem v úloze DD 66,322 % dokončila Jana Jirsová a Raffiness. Právě tato dvojice se nejvíce zalíbila rozhodčím, ve složení pan Vít Čmolík, Vlasta Hyťhová a Miroslava Čapková, i v soutěži stupně S s úlohou JU. Zde zvítězili s výsledkem 66,471 %

Ve vrcholu dne, soutěži stupně ST s úlohou Prix ST. Georges zazářila návštěva ze zahraničí. První i druhou příčku obsadila Tina Röttgen. Se zlatým výsledkem 64,035% zajela s Rigolettem 146 a pro stříbro si dojela s výsledkem 63,684 % v sedle Picadilly. Bronz získala Karolína Šimáčková s Carusem V z TJ Agro Cheb Nebanice.

Jezdecký areál Aghitour je vybaven 2 kolbišti s novými písčitými povrchy, krásnými vzdušnými stájemi, prostornou krytou halou a útulnou klubovnou, která tvoří během závodů restauraci. Ale hlavně jsou zde velice příjemní a vstřícní pořadatelé.

Na příští rok opět plánují drezurní závody a věříme, že do tohoto krásného areálu zavítá více drezurních jezdců.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.