Drezurní Pohár Beskyd na Moncheri Hnojník

V sobotu, 17. 5. 2008, proběhlo první kolo Drezurního Poháru Beskyd, pořádaného stájí Moncheri Hnojník. Tento první ročník ojedinělé akce, jakou u nás seriál neoficiálních drezurních závodů je, přilákal až nezvykle velké množství jezdců i diváků. Celkově se ve čtyřech soutěžích sešla téměř čtyřicítka koní. Jen v soutěži Z1 startovalo 25 koní!


Soutěže vypsané pro toto první kolo byly úlohy Z1, Z3, L8 a S2.

Ve všech se sešla slibná konkurence a mnohdy jsme viděli velmi vyrovnané výkony, u kterých se zapotila i rozhodčí - paní Verena Holy.

Viděli jsme zkušené drezurní jezdce, stejně jako ty, kteří v tomto sportovním odvětví teprve začínají, nebo se věnují spíše skokovému ježdění. Také jsme měli možnost sledovat mnoho mladých, slibných koní.



Počasí vyšlo (jako už to tady bývá zvykem) nadmíru krásné a my jsme rádi, že vše proběhlo ke spokojenosti organizátorů, soutěžících i příznivců drezurního sportu. Ukázalo se, že o ten je i u nás, na Severní Moravě, velký zájem. Bohužel závodů celkově je nedostatek a dalo by se říci, že jich dokonce ubývá, proto buďme rádi za každý z nich.

Další kola tohoto seriálu proběhnou 21.6. a 26.7.2008 a opět se pojedou úlohy Z-S. Ve třetím kole zároveň proběhne vyhodnocení nejlepších jezdců celého poháru.

Výsledkové listiny jsou přiloženy pod článkem.

Těšíme se na shledání s vámi zanedlouho opět na Moncheri!

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.