Druhý zářijový víkend ve znamení tří jezdeckých mistrovství

Hned na třech odlišných místech, ve třech různých disciplínách se bude bojovat o medaile při mistrovství České republiky ve dnech 12. – 14. září. Kozlovice budou hostit nejlepší jezdce v reiningu, do areálu TJ Orion v pražských Modřanech se sjedou paravoltižní jezdci a v Těšánkách se junioři a mladí jezdci utkají ve vytrvalosti.

Vyvrcholení paravoltižní sezony v podobě mistrovství České republiky proběhne letos v pražském jezdeckém oddíle TJ Orion Praha. V sobotu je na programu povinná i volná sestava jednotlivců a volná sestava dvojic, v neděli dopoledne se pak paravoltižní jezdci představí v rámci druhých kol. Aktuální informace přináší jak disciplína voltiž na stránkách www.ceskavoltiz.cz, tak i samotní pořadatelé. Jejich stránky najdete na adrese www.tjorion.cz. 

Po Borotínském mistrovství České republiky v roce 2013 se nejdůležitější domácí závod pro juniory a mladé jezdce ve vytrvalosti uskuteční v sobotu Těšánkách. V loňském roce se mezi juniory nejlépe vedlo Táně Terberové s Kánonem, která porazila nakonec druhou Michaelu Zapletalovou s Eksol i třetí Janu Smetanovou s Deris. Závodit se bude na trase dlouhé 80 kilometrů. Webová stránka věnovaná vytrvalosti s aktuálními informacemi se nachází na adrese www.vytrvalost.com. Stránky pořadatele můžete sledovat na www.gruntgalatik.cz. 

O medaile v reiningu se bude bojovat po dva dny v Kozlovicích. Závodit se bude v několika kategoriích, kterými je dvoukolová soutěž pro mládež, juniory, amatéry, družstva a samozřejmě také seniory. Mistrovské soutěže se jedou jako dvoukolové, kde jezdci nastoupí do druhého kola podle výsledků dosažených v kole prvním. Loni se mezi amatéry nejlépe prezentovala Helena Gritzbachová s koněm AP Colonel Jan Chico, která zároveň se stejným koněm ovládla i seniorskou kategorii. V mládeži se dařilo Kristýně Kleiblové s Whizard Black Jac a zlato si z Krakovan odvážela i juniorka Blanka Košíková a Cookie Little Lena. Další informace naleznete na stránkách disciplíny www.cjf-reining.cz či na webu pořadatele www.painthorse.cz.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.