Důležitý víkend pro mladé české skokany

Zatímco na Ptýrově při Skokovém poháru ČP se sejde B-kádr reprezentace v kategoriích děti, junioři a mladí jezdci, A-kádr vyjíždí na mezinárodní závody s velkou konkurencí Pappas Junior Specials v Lamprechtshausenu (AUT). Na obou místech se bude bojovat nejen o nejlepší umístění, ale i o místa na mistrovství Evropy těchto tří kategorií, které proběhne v srpnu v Ebreichsdorfu. Zatímco na Ptýrov mohou diváci rovnou dojet, z rakouských závodů vysílá on-line přenosy clipmyhorse.de. Od pátku do pondělí 25.-28. 5. necelých 350 km od Prahy budou naši jezdci startovat nejen jako jednotlivci, ale hlavně dvě družstva (junioři, mladí jezdci). Seznam startujících a další odkazy v článku.

Aktualizace 29. 5. 11:05 HOD: V poslední soutěži na již nižší úrovni obtížnosti jsme se dočkali pátého místa. Obě fáze parkuru (130 cm) absolvovali čistě dvě české dvojice, totiž M. Štorkán a R. Fenix v rychlém čase a L. Krulichová s Cardinalem. Ostatní dvojice se do II. fáze neprobojovaly - B. Vojtková a Leo 3x chybovali v první a Quick Horn s L. Krulichovou byl vyloučen.

17:20 HOD: V GP pro mladé jezdce (145 cm) nejdříve nastoupil M. Štorkán s Aragonem, chybovali 3x. Druhá L. Strnadlová s Atlantou pouze 2x, třetí B. Vojtková s Carusem dvakrát a pak však měla jednu neposlušnost (17 tr. .b). V soutěži zvítězila jediným čistým výkonem Norka Siri Martine Bakken a Upwood. Jako druhý a čvrtý skončili další zástupci Norska.

Dlužíme ještě informaci, proč již nestartuje B. Tomanová - ta včera odjela, neboť měla na závodech ne tak zkušené koně a nechystala se s nimi startovat v těchto soutěžích.  

15:30 HOD: Boj v rozeskakování svedly dvě německé dvojice. První S. Rothenberger sice jednou chyboval, ovšem druhý Niklas Krieg nenechal nic náhodě a jel odvážnou jízdu, v níž na posledním skoku shodil. Čas byl však lepší. Na 3. a 4. místě skončily dvojice s 1 trestným bodem za čas (přičemž Polka W. Wilska překročila jen o 0,01 s!). Pátá Ruska M. Madenová chybovala pouze na vodním příkopu, přičemž docílila nejrychlejšího času z celého 72-členného startovního pole.

1.     Carella           Krieg, Niklas GER
2.     Liza Minelli     Rothenberger, Sönke     GER        
3.     M Carano      Wilska, Weronika     POL        

4.     Zidane           Lips, Bart     NED       

5.     Penny Lane     Madenova, Maria     RUS          

 

15:05 HOD: Dvojice chybovala 3x v jednom z nejrychlejších časů.

14:45 HOD: A. Půlpánová a sedmiletá Queen C 2x chybovaly, poprvé na jedničce. Zatím jsou 2 bezchybné výsledky, soutěž se blíží ke konci, z našich pojede ještě T. Šalková a Toro.

14 HOD: Juniorská GP (140 cm) zatím nepřinesla žádný dobrý výsledek, O. Málek byl vyloučen a 19 resp. 20 tr. b. mají na kontě L. Krulichová a I. Hronová. Zatím je 1 bezchybný výsledek. 

Aktualizace 28. 5. 9:3O HOD: Dnes probíhají Grand Prix. Tu pro děti absolvovala K. Kocumová a Adrem Lancer s chybou (11.), N. Germanová byla po 2. neposlušnosti vyloučena.  

13:30 HOD: L. Krulichová a Loretta chybovali pouze na 3 a 4, mají celkem 8 tr.b. Naši mají celkem 36 bodů, T. Šalková a Fatima dokončily s 20 tr. b. Jsme 8. z 9, za námi je ruské družstvo se třemi startujícími.

13:22 HOD: Bohužel zastavení na dvojce a mnoho chyb celkem za 35 tr. b. přinesla I. Hronová (Lucky Lifestyle).

Aktualizace 28. 5. 9:3O HOD: Dnes probíhají Grand Prix. Tu pro děti absolvovala K. Kocumová a Adrem Lancer s chybou, N. Germanová byla vyloučena.

Aktualizace 27. 5. 13 HOD: Dnes nastupuje družstvo juniorů k PN. Jako první nastoupila A. Půlpánová (Destiny v.N.), bohužel na trojce zastavila, v součtu docílila 8 tr. b.

21:40 HOD: Bezchybně absolvovala také D. Turková s Radkem. B. Tomanová a Sorceress chybovala jednou, T. Šalková s Fatimou 2x.

Aktualizace 26. 5. 19 HOD: Právě probíhá soutěž na úrovni 140 pro jezdce do 25 let. B. Tomanová s Cojackem absolvovala čistě.

Aktualizace 26. 5. 16:30 HOD: Také další startující, B. Vojtková a Caruso chybovali na vodě, celkem zatím máme 13 tr. b. 16:45 HOD: Bohužel M. Štorkán s Aragonem měl několik chyb včetně zastavení  před trojskokem a přinesl 27 tr. b., celkem tedy máme 40. Naše družstvo do druhého kola nepostoupilo.

Zvítězilo družstvo Norska před Polskem a Maďarskem, Kanadou, Rakouskem a Švýcarskem, sedmí bili naši.

Aktualizace 26. 5. 16:05 HOD: L. Strnadlová chybovala za družstvo 2x, na vodě a na A v následné kombinaci.

Aktualizace 26. 5. 12:55 HOD: V dnešní soutěži pro juniory na úrovni 125 cm je zatím z našich nejlepší A. Půlpánová, když s Queen absolvovala bezchybně, stejně jako dalších 25 dvojic. O. Málek a Cornils šli stejně jako včera za 6, I. Hronová a Lucky Lifestyle se 4 a L. Krulichová se včera vyloučeným Quick Hornem za 20 tr. b. Odpoledne se koná Pohár národů mladých jezdců, naše družstvo startuje jakko druhé ve třech: L. Strnadlová - Atlanta, B. Vojtková - Caruso, M. Štorkán - Aragon.

21:10 HOD: Bezchybně absolvovala z našich pouze poslední startující, B. Tomanová a Sorceress.

21 HOD: Do času se sice nevešel ani M. Štorkán s Rabenhofs Fenixem, ale výsledek je pouhý 1 tr. b.

Aktualizace 25. 5. 20:40 HOD: Poslední soutěž ještě běží za umělého osvětlení. I když se dnes pouze "zahajovalo", výkony tomu nenapovídají... V soutěži pro děti jednou chybovala K. Kocumová (32.), za 13 tr. b. šla N. Germanová. Juniorskou 125 nejlépe (bezchybně) absolvovala I. Hronová a Lucky Lifestyle, 6 tr. b. docílil O. Málek a Cornils. Dvakrát chybovaly A. Půlpánová a B. Vojtková.

Nejnáročnější soutěž dne zatím nejlépe, s 5 tr. b., absolvovala B. Tomanová a Cojack (prozatím 58. místo). Nikdo z našich se zatím nevešel do časového limitu.

 

Aktualizace 24. 5. 19:40 HOD: B. Tomanová skončila 5. (Sorceress) a 8. (Cojack), L. Strnadlová měla chybu (Atlanta) a dvě (Wiedarte). Zítřejší program clipmyhorse.de:

Pátek 25.05.2012
08:00     Soutěž 01: Pony Small Tour Opening
10:00     Soutěž 02: Children Tour Opening
12:00     Soutěž 03: Pony Big Tour
14:00     Soutěž 04: Junior / Young Rider / U25 Tour Opening
16:00     Soutěž 05: EY-Cup Opening

Aktualizace 24. 5. 14:30 HOD: Od 17 hodin jsou na programu zahajovačky, podívat se na ně můžete na clipmyhorse.de.

 

Z původní jmenovité přihlášky vypadli jezdci: N. Grünthalová, Boháčová, K. Kubrická, A. Kellnerová, N. Crnková.

CSIOCh
Klára Kocumová - BELLA ITALIA (škrtnuta) a LANCER    
Nikoleta Germanová - TIMPEX BRANDY, jede však Timpex CHRISTMAS   

CSIOJ
Lucie Krulichová - QUICK HORN Z a LORETTA 209, navíc CARDINAL
Adéla Půlpánová - DESTINY VAN DE NOORDHEUVEL a BADARCO (škrtnut), jede QUEEN C   
Ivana Hronová - LENTIMUS (nejede, místo něj TIMPEX ABRAND), LUCKY LIFESTYLE a LATINA R 

Tina Šalková - TORO a FATIMA 7
Ondřej Málek - CORNILS

CSIOY
Barbora Tomanová - KOHEN bohužel onemocněl, jedou COJACK a SORCERESS   
Martin Štorkán - ARAGON 2, RABENHOFS FENIX a UNWANTED ZEUS
Barbora Vojtková - CLEO, CARUSO 279 a LIBERTINA (škrtnuta)
Lucie Strnadlová - ATLANTA 12, dopsána WIEDARTHE

Soutěže do 25 let
Dominika Turková  - Radek, Cosima

Zde najdete kompletní seznam přihlášených.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.