Dvůr Nové Zámky ukončil letní prázdniny cenou společnosti Papcel, a.s.

Poslední prázdninovou sobotu (31. 8.) se v areálu Dvůr Nové Zámky u Litovle uskutečnily skokové závody, s celkovou dotací 45 tis. Kč, s názvem „Cena společnosti Papcel, a.s.“.  Závodící jezdci se představili v soutěžích od Z (100 cm) až po stupeň S** (130 cm).

Pro účastníky byly vypsány celkem čtyři soutěže, od soutěže Z – 100 cm až po soutěž S**, kde překážky dosahují výšky 130 cm. Na kolbiště dopadaly příjemné letní paprsky a nebe bylo téměř bez mráčků, podmínky byly pro koně i pro jezdce zcela ideální.

První soutěž byla sponzorována společností Pivovar Litovel, a.s.. Jednalo se soutěž stupně Z s následným rozeskakováním a výškou překážek 100 cm. Na start se postavilo celkem 36 dvojic, první  příčky se podařilo obsadit ženám. Nejúspěšnější byla domácí jezdkyně Lenka Dostálová v sedle Vidiny (JK Dvůr Nové Zámky). Druhou příčku obsadila Potaszová Daniela s koněm Dorothea, startující za JK Mustang. Třetí místo patřilo Samsonové Leoně v sedle Vandal 1 startující za JK Hřebčín Suchá.

Následně pokračoval parkur stupně ZL, sponzorován společností Paper Mill Holding, s.r.o., s výškou překážek 110 cm, opět se jednalo o závod s následným rozeskakováním. I tento závod sestával ze dvou kol, do rozeskakování, tedy druhého kola, pokračoval pouze ten, kdo překonal první fázi bezchybně a ve stanoveném čase. To se povedlo 32 dvojicím z celkových 55 startujících. Nejrychlejší čas a zároveň bezchybný výkon předvedla Vysoudilová Veronika v sedle Una Saphira (JK Baník Ostrava ) a zvítězila tak v parkuru stupně ZL. Druhé místo patřilo Faltýnkové Lucii s Panamou 2 (SJK SZeŠ Lanškroun), třetí místo obsadila již zmiňovaná Potaszová Daniela v sedle koně Dorothea (JK Hřebčín Suchá).

S následným rozeskakováním se jela také třetí soutěž, L**, tentokrát sponzorována společností Vega HSH, s.r.o.. V tomto parkuru porazil 64 startujících dvojic Hentšel Marek a Censor (JK Baník Ostrava). Druhé místo obsadil Petrus Jakub s koněm Happy Boy (JK Sloupnice) a třetí místo patřilo domácí jezdkyni startující za JK Dvůr Nové Zámky Dostálové Hance s koněm Renaissance.  

Vrcholem sportovního klání v areálu Dvůr Nové Zámky byl parkur stupně S**, kde výška překážek dosahovala 130 cm v základním parkuru.  Hlavním sponzorem závodů byla společnost Papcel, a.s.. Při této příležitosti byl před zahájením hlavní soutěže „Cena společnosti Papcel, a.s.“, položen základní kámen k víceúčelové hale. Zahájení výstavby započalo poklepáním kladívka na základní kámen Ing. Davidem Dostálem (generální ředitel společnosti Papcel, a.s.), Ing. Zdeňkem Potužákem (starosta města Litovel), Ing.  Petrem Entnerem (Eproxima s.r.o. Olomouc – dodavatel stavebních prací) a Ing. Petrem Gottwaldem (autor návrhu a projektant stavební části), poté následoval slavnostní přípitek. Ukončení výstavby haly je plánováno v roce 2014. Hala vytvoří veškeré zázemí pro sportovce, pyšnit se bude rozměry 100 x 37 m, vnitřní tribunou o kapacitě 180 sedících diváků, prostorami pro občerstvení a 86 boxy pro ustájení koní. I přesto, že je hala určena převážně pro jezdecký sport, bude přínosem pro účastníky i jiných, a nejen sportovních aktivit. V plánu je využít prostory haly například ke konání výstavy malého zvířectva a dalších sportovních a kynologických akcí.

Čistě bez trestných bodů se podařilo parkur zdolat a probojovat se tak do rozeskakování pouhým čtyřem jezdcům. S nejrychlejším časem a čtyřmi trestnými body se na prvním místě umístil Petrus Jakub a Happy boy (JK Sloupnice), druhé místo obsadil Ing. Eim Petr a Catango HT Fitmin (ZH Tlumačov). Třetí místo patřilo opět ženám, tentokrát Singrové Lence s koněm Recese (Sportovní stáj SIMA Vizovice) a čtvrtou dvojci v rozeskakování tvořila Koutná Kristýna a GT startující za Stáj Montana o.s..
Sezona v areálu Dvůr Nové Zámky však koncem letních prázdnin nekončí – na programu jsou 5. října hobby parkury, kde ve 14 hodin bude přichystáno pro veřejnost povození na ponících, 25. – 28. října se uskuteční akce pro děti (prázdninový pobyt s koňmi) a 3. listopadu se můžete těšit na II. Hubertovu jízdu. 

Víceúčelová sportovní hala v areálu Dvůr Nové Zámky

V sobotu dne 31. 8. 2013 se v areálu Dvůr Nové Zámky u Litovle uskutečnily oficiální jezdecké závody s celkovou dotací 45 tis. Kč. Hlavním sponzorem závodů byla společnost Papcel, a.s.. Při této příležitosti byl před zahájením hlavní soutěže „Cena společnosti Papcel, a.s.“, položen základní kámen k víceúčelové hale. Zahájení výstavby započalo poklepáním kladívka na základní kámen Ing. Davidem Dostálem (generální ředitel společnosti Papcel, a.s.), Ing. Zdeňkem Potužákem (starosta města Litovel), Ing.  Petrem Entnerem (Eproxima s.r.o. Olomouc – dodavatel stavebních prací) a Ing. Petrem Gottwaldem (autor návrhu a projektant stavební části), poté následoval slavnostní přípitek.
Ukončení výstavby haly je plánováno v roce 2014. Hala vytvoří veškeré zázemí pro sportovce, pyšnit se bude rozměry 100 x 37 m, vnitřní tribunou o kapacitě 180 sedících diváků, prostorami pro občerstvení a 86 boxy pro ustájení koní. I přesto, že je hala určena převážně pro jezdecký sport, bude přínosem pro účastníky i jiných, a nejen sportovních aktivit. V plánu je využít prostory haly například ke konání výstavy malého zvířectva a dalších sportovních a kynologických akcí.

 

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.