Elektrizující etapa Global Champions. Do Říma jede parkurová špička

Parkurovou sérii Global Champions čeká poslední evropská etapa v rámci základní části a boj o přední příčky tak vrcholí. Do Říma dorazí téměř kompletní elitní patnáctka jezdců z žebříčku jednotlivců LGCT. Chybět nebude ani Anna Kellnerová.

Longines Global Champions Tour 2022 se dostává do závěrečné fáze. Všem jezdcům je tak jasné, že pokud chtějí bojovat o nejvyšší pozice, nesmějí třinácté kolo v Římě vynechat. Nejede jen o celkové umístění, které bude vyhodnoceno po říjnovém mítinku v Rijádu, ale také o kvalifikaci do listopadové Super Grand Prix v Praze. Do té vede cesta pouze skrz triumf v některém ze zbývajících závodů, mezi něž patří ještě zářijová předposlední zastávka v New Yorku. 

Od tohoto pátku se bude soutěžit ve slavném Circus Maximus, který byl prvním domovem jezdeckého sportu před více než 2000 lety. Pořadatelé slibují jednu z nejvíce vzrušujících zastávek okruhu. Nebude totiž chybět téměř nikdo z TOP 15. 

Současný lídr průběžného hodnocení Christian Ahlmann si drží náskok 38 bodů před vítězem LGCT Grand Prix v Londýně Pieterem Devosem, který má aktuálně 198 bodů. Na záda mu dýchá s tříbodovou ztrátou Ben Maher. Do Říma míří také čtvrtá Edwina Tops-Alexander, ale i další v pořadí Jur Vrieling, Darragh Kenny či Max Kühner. Odstup od vedoucího jezdce v případě posledně jmenovaného je však více jak sedmdesát bodů a rovných třicet od poslední medailové pozice. 

Na seznamu účastníků jsou i mnozí další, kteří doufají, že se dostanou do společnosti Ludgera Beerbauma, Katrin Eckermann, Denise Lynche, Sanne Thijssen, Malin Baryard-Johnsson, Chistiana Ahlmanna, Daniela Deussera, Henrika von Eckermana, Marlona Modola Zanotelliho, Maxe Kühnera, Pietere Devose a Michaela Pendera. Ti všichni již mají zajištěnou zlatou vstupenku do pražské O2 areny, kde se mezi sebou utkají ve vrcholné velké ceně o astronomickou dotaci 1,25 milionu eur. Zbývají už jen tři volná místa a mezi žhavými adepty na jedno z nich jsou například světová trojka Peder Fredricson, Darragh Kenny, Jos Verlooy, Michael G Duffy, Spencer Smith, Laura Kraut, Gregory Wathelet nebo jeden z úspěšných členů týmu Prague Lions Niels Bruynseels. Ten se do Říma chystá společně s Pieterem Devosem a Annou Kellnerovou.

Pražští lvi jsou momentálně společně se Stockholm Hearts, Berlin Eagles a Shanghai Swans mezi elitní čtveřicí. Ta má zajištěn přímý postup do listopadového semifinále GCL Super Cupu v pražské O2 areně. Ale nejméně dalších šest celků má reálnou šanci se do této sestavy probojovat. Takzvaně na dosah jsou Valkenwaard United, ale i Paris Panthers, Rome Gladiators, Hamburg Giants, Madrid in Motion a London Knhights. 

První část třináctého kola Global Champions League v Římě je na programu v pátek 2. září od 16:15 hodin, druhá bude následovat v sobotu od 13:35 a sledovat ji bude možné živě na stanici Nova Sport 2. Od 17:00 hodin by měla začít Longines Global Champions Tour Grand Prix Říma, z níž vzejde třináctý účastník Super Grand Prix. Všechny soutěže, včetně těch rámcových, vysílá on-line GCTV. Podrobnosti jsou na stránkách www.gcglobalchampions.com.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.