FEI Classics 2016/17: Burghley - Townend vítězem, celkovým vítězem Jung

Od 31. srpna do 3. září probíhá v anglickém Burghley závěrečné kolo série čtyřhvězdových všestrannostních závodů FEI Classics 2016/2017. Závodů se účastní více než 80 koní z celého světa. Na startu nechybí ani trojnásobný olympijský vítěz a světová jednička, Němec Michael Jung.

Oficiální webové stránky | Seznam startujících | Startky a výsledky | Přímý přenos

 

Parkur

Ačkoliv vedoucí muž po krosu Olivier Townend inkasoval na parkuru 5 trestných bodů, radoval se z vítězství v posledním kole FEI Classics. Nejbližší jezdkyně Gemma Tattersall také jednou chybovala a tak se umístila na třetím místě. Naopak bezchybně parkur absolvovala další anglická jezdkyně Piggy French. Hned první čtyři místa obsadili domácí jezdci, když čtvrtý se umístil Tom McEwen. 

Závody nedokončil vedoucí jezdec celého seriálu FEI Classics Michael Jung, ale i tak mu to stačilo k celkovému vítězství. Na druhém místě se pak umístil Maxime Livio, třetí pak Nicola Wilson.

 

Cross country

Olivier Townend, poslední startující do krosu v Burghley, se skvělou jízdou posunul do čela průběžného pořadí posledního šestého kola FEI Classics 2016/17. Townend je britskou jedničkou a již v Burghley vyhrál v roce 2009. Se svým 10letým koněm Courage docválal do cíle těžkého kurzu s celkovým skóre 40,6. Krásné slunečné počasí přineslo 29 čistých jízd avšak i spousty překvapení. Vedoucí muž po drezuře Sir Mark Todd spadl se svým koněm Leonidasem na překážce 26. Také Michaelu Jungovi se nedařilo a chybě své účinkování vzdal. Pád zaznamenal s jedním svým koněm také Andrew Nicholson.

Druhé i třetí místo patří také anglickým jezdcům. Druhá se umístila Gemma Tattersall s Artic Soul, třetí pak Izzy Taylor s Trevidden. Čtvrtý je pak Tim Price s Ringwood Sky Boy.

 

Drezura

Drezurní zkoušku nejlépe zvládl novozélandský jezdec Mark Todd v sedle koně Leonidas II se skóre 36,7 trestného bodu. "Ještě jsem zde nevyhrál v tomto století," vtipkoval Todd s tím, že naposledy zde vyhrál v roce 1999 s koněm Diamond Hall Red. Druhé místo obsadila americká jezdkyně Lauren Kieffer s Veronicou (37 trestných bodů), třetí pak světová jednička Michael Jung s La Biosthetique - Sam FBW (38,9 trestných bodů).

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.