FEI World Cup Driving - 7. kolo Londýn

Ve dnech 20. – 21. prosince 2019 se konalo sedmé kolo Světového halového poháru spřežení, tentokrát v hlavním městě Velké Británie Londýně, v Olympia aréně, kde kurz stavil Jeroen Houterman. Na start nastoupilo sedm čtyřspřeží.

Extreme Driving Class

Celé klání bylo zahájeno již ve čtvrtek závodem Extreme Driving Class, což by se dalo nazvat jako tzv. předkolo, které bylo podporováno Karen a Hughem Scott Barrettemovými. Zde zaplněné londýnské tribuny potěšil domácí Daniel Naprous, který skončil na druhém místě před třetím Chestrem Webrem. Z vítězství se radoval Boyd Exell.

Domácí Daniel Naprous zazářil v Extreme Driving Class, kde se umístil na druhém místě. V samotném závodě už se mu tak nedařilo.


Weberovo vyloučení

Pátek patřil úvodní části soutěže. Tu zcela jasně ovládl Boyd Exell, který zajel obě jízdy bez penalizace a zaslouženě vyhrál. Druhé místo obsadil Koos de Ronde a třetí skončil Chester Weber, který byl však v Drive-Off vyloučen, když popletl kurz.

,,IJsbrand Chardon bude zítra nebezpečný. Dnes měl sice chyby, ale nesmí se podceňovat. Zítra začneme znovu od nuly, takže musím držet nohy na zemi a soustředit se!“ řekl Exell na páteční tiskové konferenci.

Jozsef Dobrovitz a Mareike Harm měli dobrou formu. Zajeli povedené jízdy, ve kterých byl Dobrovitz o zlomek vteřiny rychlejší, čímž se dostal na čtvrté místo těsně před pátou Mareike. Daniel Naprous byl po svém fantastickém druhém místě v soutěži Extreme Driving Class trochu ,,rozjetý“, což znamenalo čtyři shozené míčky a šesté místo. Sedmý skončil kvůli chybám Ijsbrand Chardon.

Stavitel trati v Olympia hale v Londýně Jeroen Houterman. Na jeho kurz nebude rád vzpomínat Američan Chester Weber, který ho v pátečním Drive-Off popletl a byl vyloučen.

 

 

Chardon zabojoval

Sobotní 2. kolo začínalo v podvečerních hodinách. Nedařilo se Webrovi, který čtyřikrát chyboval a i jeho čas byl pomalejší. Díky tomu se musel spokojit s posledním sedmým místem. Šestý opět skončil Daniel Naprous. Celkové páté místo brala Mareike Harm, která se díky smolné chybě nedostala do Drive-Off. Čtvrtý byl stejně jako v pátek Jozsef Dobrovitz. Z třetího místa do Drive-Off postupoval Ijsbrand Chardon, kterému se však druhá jízda nepovedla. Celkově obsadil třetí příčku. Druhý byl Koos de Ronde.

Koos de Ronde neměl vydařený vstup do letošního ročníku, ale každým kolem se jeho tým zlepšuje. Účast ve finále by mu tak neměla utéct.

 

 

Kdo jiný než Exell – nikdo!!!

Z vítězství se tak již potřetí během londýnského kola radoval Boyd Exell, který v letošním ročníku nedává svým soupeřům žádnou šanci. Prozatím vyhrál všechna kola, kde startoval. V Londýně však startoval na divokou kartu a body tak za první místo bral Ronde.

Boyd Exell v plné koncentraci, díky které ovládl londýnské 7. kolo.

 

Nejlepší po závodě řekli:

„London Olympia je pro mě domácí soutěží. Bydlím ve Velké Británii 25 let a cítím se zde velmi dobře. Dav je neuvěřitelný, byl s námi celou cestu! Koos se mě snažil dostat pod tlak, ale můj tým je velmi rychlý.“ sdělil Exell.

Ronde řekl: „Na začátku této sezóny jsem neměl velké štěstí, ale ve Stockholmu to už bylo lepší a byl jsem velmi pozitivní. Je to fantastická akce, skvělá atmosféra a rád sem každý rok přijíždím. V prvním kole jsem měl chybu, kterou jsem hned neviděl, ale moje rychlost byla dobrá. Tento tým je v dobré formě a proto ho použiji v následujících dvou soutěžích a ve finále v Bordeaux.

Chardon sdělil: ,,Moje klisna Kendi byla v mém čtyřspřeží dva roky velmi dobrá. Dnes bohužel selhala. Z toho pramenily mé dvě chyby. Snažil jsem se dostat Boyda pod tlak, ale bohužel to nevyšlo.“

Ijsbrand Chardon při závěrečném dekorování bavil přítomné diváky. V celkovém hodnocení obsadil třetí místo. Body ovšem bral za druhé místo díky tomu, že Exell startoval na divokou kartu. O to větší měl radost a dal ji divákům patřičně najevo.

 

 

Celkové výsledky z Londýna:

  • Boyd Exell (AUS) 130,17
  • Koos de Ronde (NED) 134,80
  • IJsbrand Chardon (NED) 139,73
  • Jozsef Dobrovitz (HUN) 141,00
  • Mareike Harm (GER) 144,47
  • Daniel Naprous (GBR) 151,07
  • Chester Weber (USA) 155,32
  •  

    Průběžné výsledky po sedmi kolech:

    1. Boyd EXELL (AUS) 30

    2. IJsbrand CHARDON (NED) 24

    3. Koos DE RONDE (NED) 20

    4. Bram CHARDON (NED) 19

    5. József DOBROVITZ (GER) 15

    6. Glenn GEERTS (BEL) 14

    7. Mareike HARM (GER) 11

    7. Chester WEBER (USA) 11

    9. Benjamin AILLAUD (FRA) 10

    10. Jérôme VOUTAZ (SUI) 5

    Soubory ke stažení

    Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
    Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

    Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.