FEI World Cup Driving - 8. kolo Mechelen

Belgické město Mechelen se stalo ve dnech 29. – 30. prosince 2019 dějištěm osmého kola halového poháru spřežení. Autorem trati předposledního kola byl Holanďan Johan Jacobs. Sbor rozhodčích působil ve složení: Bert Jambor (BEL), Pieter Coudyzer (BEL) a Jan - Erik Palsson (SWE).

Ronde porazil Exella

V neděli 29. prosince bylo na programu první kolo soutěže, kde svedli velký boj o vítězství Koos de Ronde a Boyd Exell. Lépe z boje vyšel Ronde, ten měl sice pomalejší čas v Drive-Off než Exell a chybu k tomu, ale díky skvělé první jízdě (pozn. autora: jako jediný zajel z osmi závodníků čistě) mu součet časů stačil na vítězství. Exell se dopustil v první jízdě třech chyb. Ve druhé jízdě již předvedl nejlepší jízdu, ale i tak se musel spokojit s druhým místem. V Mechelenu nastoupili k druhým jízdám v prvním kole všichni závodníci. Třetí místo bral po vyrovnaných výkonech Bram Chardon. Čtvrtý skončil jeho otec IJsbrand. Rozdíl mezi otcem a synem byl pouhých 0,31 vteřin!!! Pátý Glenn Geerts ztrácel na čtvrtého Chardona více jak 25 vteřin. Šesté místo bral Chester Weber, který v obou jízdách nasbíral 32 trestných vteřin. Jerome Voutaz obsadil sedmé místo. Domácí Dries Degrieck startoval na divokou kartu, ale byl vyloučen, takže na něj zůstalo poslední osmé místo.

Koos de Ronde měl důvod k radosti a úsměvu. Páteční 1. kolo vyhrál.

 

Degrieck zazářil

Pondělí 30. prosince bylo ve znamení druhého kola. Nejlepší první jízdy druhého kola předvedli Bram Chardon 136,26 a druhý Boyd Exell 137,66. Oba jezdci jako jediní nechybovali. Třetím nejrychlejším byl domácí Dries Degrieck. Toto trio se probojovalo do závěrečného Drive-Off, ve kterém se jelo od nuly.

Domácí Dries Degrieck zázářil v sobotu, kdy obsadil celkové 2. místo.

 

Počtvrté Exell

Čtvrté vítězství v kariéře si z Mechelenu nakonec odvážel Boyd Exell, který předjel jak Brama Chardona, tak i Degriecka, který nakonec skončil celkově druhý díky dvě chybám Brama, který obsadil místo třetí. Chardon měl ale největší důvod k radosti, protože oba jeho soupeři startovali na divokou kartu a tak bral plný počet bodů právě on.

Exell po závodě řekl: „Je mi potěšením zde startovat. Zejména proto, že je to místo mého sponzora Willyho Naessense. Moje koně jsou letos ve vynikající formě. Jdou velmi rychle, nemůžu je zpomalit. Jediné, co musím, je řídit je."

 

Celkové výsledky z Mechelenu:

1. Boyd Exell (AUS) 131.14

2. Dries Degrieck (BEL) 140.65

3. Bram Chardon (NED) 142.90

4. Koos de Ronde (NED) 148.86

5. IJsbrand Chardon (NED) 149.97

6. Jerome Voutaz (SUI) 162.12

7. Chester Weber (USA) 163,71

8. Glenn Geerts (BEL) 202.74

 

Bram Chardon se po 8. kole v Mechelenu posunul na druhé místo průběžného pořadí halového poháru. Na svém kontě má 24 bodů.

Soubory ke stažení

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.