Finále GCT v Doha - GP pro Bengtssona, žebříček pro Brashe

Finálová etapa prestižního světového skokového seriálu Global Champions Tour proběhne ve dnech 13. - 15. listopadu v hlavním městě Kataru, v Doha. Ve vedení žebříčku GCT je Ludger Beerbaum následovaný Rolfem-Göranem Bengtssonem a Scottem Brashem (další pořadí zde). Aktualizace 13. 11. 16:40 HOD: L. Beerbaum do hlavní soutěže nenasadí Chiaru, která prodělala lehčí koliku. Koho tedy vezme? 15. 11. 19:20 HOD: GP vyhrál Rolf-Göran Bengtsson a Cassal Ask, je druhý v celkovém žebříčku za Scottem Brashem. 16. 11. 12:40 HOD: Včerejší 150 cm vyhrál Michael Whitaker (Valentin R). 18. 11. 18:45 HOD: Přečtěte si krátký rozhovor s vítězem letošní série GCT, se Scottem Brashem!

Scott Brash: "Málem jsem si dal facku, když jsem byl v prvním kole penalizován za čas. Hello Sanctos byl po celý rok neuvěřitelný. Musím se štípnout a užívat si, že ho mám. Tento druh koní k vám nepřijde moc často. On je vítěz. Je neuvěřitelný a já jsem v jeho sedle šťastný. Je ještě mnoho věcí, kterých chci v mé kariéře dosáhnout. Pokud zůstanu ve vysokém sportu jako Ludger, až se dostanu do jeho věku, budu sám se sebou spokojený. V příštím roce se budu zaměřovat opět na Global Champions Tour. Myslím, že mluvím za všechny jezdce, když řeknu, že je čest, být součástí tohoto sportu."

 

Vítěz Global Champions Tour 2014 - Scott Brash a Hello Sanctos. Foto Stefano Grasso

 

Seznam jezdců

Online přenos

 

Sobota 15. 11.

150 cm vyhrál Michael Whitaker (Valentin R), 2. Luciana Diniz (Lady Lindenhof) a 3. Simon Delestre (Stardust Quinhon).

Grand Prix pro Rolfa-Görana Bengtssona a koně Casall Ask, 2. Luciana Diniz (Fit For Fun 13) a 3. Yann Candele (Showgirl).

 

Vítěz GP - Rolf-Göran Bengtsson a Casall Ask. Foto Stefano Grasso

 

Pátek 14. 11.

V soutěži 150/155 cm zvítězil Němec Daniel Deusser s Pironellou, 2. Ir Denis Lynch a All Star 5 a 3. Němec Marco Kutscher a Liberty Son 2.

 

Čtvrtek 13. 11.

V úvodní soutěži 145 cm zvítězil Němec Hans-Dieter Dreher a Callisto, druhé a třetí místo patřilo Katarčanům Alimu Yousefu Al Rumaihi (Gunder) a Khalidu Mohammedu A S Al Emadi (Utascha SFN).

16:40 HOD: L. Beerbaum do hlavní soutěže nenasadí sboji jedničku Chiaru, která prodělala lehčí koliku. Koho tedy vezme? Bude to hřebec Zinedine, desetiletý ryzák. Neúčastní se ani Švýcar Pius Schwizer, neboť jeho Sixtine de Vains je prodána. Bude ji jezdit Brit Ben Maher.

Soutěž 150/155 cm vyhrál Belgičan Gregory Wathelet a Conrad de Hus, 2. Daniel Deusser (Cornet D'Amour) a 3. Luciana Diniz (Fit For Fun 13).

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.