Finále osmého ročníku seriálu PONY LIGA 2010

Jako každoročně přivítá poslední listopadový víkend hala v Herouticích u Neveklova finálová klání celoročního seriálu PONY LIGA 2010, který letos končí svůj osmý ročník a je mu tedy jen o rok méně než Českému skokovému poháru. Stejně tak jako u nejprestižnější soutěže pro seniory se jede finále Pony Extraligy systémem střídání koní čtyř nejlepších jezdců z průběhu celé kvalifikace, kdy si tři nejlepší každoročně rozdělí padesát tisíc korun! A vždy je to zajímavá podívaná, jak si děti s touto situací poradí…

EquiTV

Kdo bude tentokrát ve finálové čtyřce?

 

Finále se jedou celkem tři, v každé z vypsaných kategorií Pony liga, Pony Extraliga a Teenager. Během roku proběhlo zatím osm kvalifikačních kol po celé republice, kromě již tradičních pořadatelů přivítaly jedno kolo nově severočeské Židovice.

Poslední devátá kola v předvečer finále určí, kdo nastoupí do finálových bojů. Prozatím má kategorie Pony liga (jezdci do 12 let) dva leadry – Petru Boháčovou z JS Delta a Anetu Paličkovou z JK Český Dvůr. Třetí je zatím Sára Roubalová z JS DDM Praha.

V kategorii Pony Extraligy, kde se bojuje o postup mezi elitní „čtyřku“, vede Hana Bařtipánová z JK Český Dvůr před Karolínou Hájkovou z JK Mělník a svou oddílovou kolegyní Ivou Nedělkovou.

V kategorii Teenager – části určené pro jezdce na velkých koních do 21 let , je prozatím ve vedení Jana Perníčková z JK Heroutice před Kateřinou Vašákovou z JK Český Dvůr a severomoravskou Kateřinou Kubrickou ze SS Kubrický.

Pořadatelé srdečně zvou jezdce i diváky na víkend 27. – 28. listopadu do Heroutic, kromě finále Pony ligy bude k vidění řada dalších soutěží jek pro pony, tak pro velké koně včetně tradiční atraktivní soutěže masek.

Heroutická hala byla pro všechny otevřena již o týden dříve, když ve dnech 20. - 21. listopadu proběhla Podzimní cena Heroutic, jakési „zahřívací“ závody před těmi finálovými. I tento víkend byly rovněž připraveny soutěže ZM – L* pro velké koně, pro pony pak soutěže do stupně SP. Vítězi nejtěžších vypsaných soutěží pro velké koně se staly jezdkyně Jana Perníčková – ÚSVIT (JK Heroutice,sobotní stupňovaná obtížnost do 120 cm) a Adéla Stružinská – GÁJUS (GASSTR –nedělní L*). Mezi poníky byla v sobotu v LP nejlepší Aneta Paličková – GERA z JK Český Dvůr, v neděli se nejtěžší pony soutěž SP stala kořistí Lenky Heřmanové s Fíkem z JK Mělník. Veškeré bližší informace najdete na www.heroutice.cz.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.