Finále Poháru národů 2017 - Barcelona: PN pro Nizozemsko

Od 28. září do 1. října probíhá v Barceloně finále série Poháru národů 2017. Závodí jezdci z celkem 15 zemí - Nový Zéland, Nizozemsko, Švýcarsko, UAE, Velká Británie, Belgie, Irsko, USA, Itálie, Švédsko, Francie, Španělsko, Německo a Kanada.

Oficiální webové stránky

 

Sobota

O vítězi Poháru národů 2017 rozhodlo sobotní finále pro osm nejlepších týmů. S pouze jedinou časovou penalizací v něm vyhrálo Nizozemsko, když se celý program opozdil o téměř dvě hodiny kvůli nefunkčnímu umělému osvětlení. "Ve Španělsku je všechno pozdě. Opozdil se ranní start a skončilo se pozdě v noci - ale my chtěli vyhrát i tak!" vtipkoval Harrie Smolders, jezdec, který Nizozemsku zajistil vítězství.

Druhé místo obsadil se čtyřmi trestnými body tým USA, třetí se umístila Belgie. Kompletní výsledky najdete zde.

 

Čtvrtek

První kolo proběhlo hned první den ve čtvrtek. Jediným bezchybným týmem se stalo družstvo Kanady, které nastupovalo jako poslední. Už to vypadalo, že čiště zajede i tým Francie, avšak poslední jezdec Roger Yves Bost byl diskvalifikován za použití neschválených chráničů na nohou koně. Kanadu v sobotním finále doplní ještě týmy Nizozemska (4 tr. b.), USA (4 tr. b.), Francie (4 tr. b.), Německa (4 tr. b., Belgie (8 tr. b.), Švédska (8 tr. b.) a Švýcarska (8 tr. b.).

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.