Finále Světového drezurního poháru 5ti a 6ti-letých koní

Nejlepší 5ti a 6ti-letí drezurní koně planety právě v těchto dnech, přesně 3.- 6. srpna, bojují v německém Verdenu o titul světového vítěze. Mezi přihlášenými kromě tradičních zemí najdeme i dvojice z Brazílie, Maďarska, Polska a USA.

Mezi pětitiletými si v páteční kvalifikaci nejlépe vedli Dr. Ulf Möhler s hřebcem Sir Donnerhall (Sandro Hit / Donnerhall) s výsledky 9,0 za klus, 8,5 za krok, 9,5 za cval, 9,0 za ochotu a 9,5 celkový dojem (celkem 9,1). V soutěži startovalo 35 dvojic, poslední dvojice obdržela celkovou známku 6,08.

Mezi šestiletými kvalifikaci nejlépe zajela dvojice Ingrid Klimke a hřebec Damon Hill NRW (Donnerhall / Rubistein I) s výsledky 9,2 klus, 9,0 krok, 9,5 cval, 8,8 ochota a 9,5 celkový dojem (tedy celkem 9,2). Damon Hill NRW je loňským vítězem šampionátu pětiletých koní. V soutěži startovalo 36 dvojic, poslední dvojice obdržela celkovou známku 6,12.

Na šampionátu probíhá i řada dalších soutěží, od soutěží pro tříleté koně až po soutěže Grand Prix. Polská jezdecká federace vyslala do nejtěžší soutěže (GP) dokonce 5(!) jezdců. Polsko se totiž svědomitě připravuje na Olympijské hry v Pekingu a pokusí se kvalifikovat jako tým.

Světovým šampionem pětiletých drezurních koní se v neděli stal KWPN valach Uzzo (Lancet / C-Indoctro) pod jezdcem Parickem van der Meerem (Niz.) s výsledkem 8,58 a šampionem šestiletých westfálský hřebec Damon Hill NRW (Donnerhall / Rubistein I.) pod jezdkyní Ingrid Klimke (Něm.) s výsledkem 9,24.

Související odkazy:

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.